Afgelopen weekend hebben manlief en ik een heerlijke tijd doorgebracht in Jachtslot de Mookerheide. We wilden een keer in een kasteel slapen. Nou dat is wel goed bevallen. 🙂 We voelden ons de koning te rijk in deze gastvrije omgeving!

Het statige witte pand dat stamt uit 1905 ligt zo ongeveer midden op de Mookerheide. Zodra je de met koper beslagen deuren opent, trekt het jachtslot je in haar armen. Je oog valt direct op de monumentale houten trap met bovenaan een glas-in-lood afbeelding van de bekering van Sint Hubertus, de heilige van de jacht.

Het pand heeft door de jaren heen verschillende bewoners gehad met verschillende doelen. De huidige eigenaar heeft vrijwel alle vertrekken zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat gehouden en/of teruggebracht, in Jugendstil.

trap

De verschillende vertrekken

Beneden in jachtslot de Mookerheide zijn de vroegere jacht- en muziekkamer omgetoverd in een ruime zaal. Wat ooit een kas vol tropische bloemen was, is veranderd in een stijlvolle bar. En het vroegere eetvertrek is tegenwoordig populair als dinerzaal voor groepen.

Een gang door, langs mozaiek werk geinspireerd door Gaudi, brengt je bij de brasserie. Deze is modern ingericht. En het eten is er heerlijk tegen een schappelijke prijs.

zaal

Boven de brasserie vind je een lounge, een stijlvolle rokersruimte. Lekkere lounge banken en boekenkasten vol oude boeken die vragen om ingekeken te worden.

lounge

Een wenteltrap naar beneden leidt je naar het vroegere koetshuis en de machinekamer die jachtslot de Mookerheide van electriciteit voorzag. (Het was voor die tijd enorm vooruitstrevend met warm en koud stromend water en electriciteit!) Het marmeren altaar is nog overgebleven van de zusters van Bethanië die hier na de tweede wereldoorlog meisjes opvingen.

Een ruimte die niet standaard meer in een rondleiding zit, maar wel leuk is om te bezoeken, is de wijnkelder. Sfeervol en vol mooie wijnen en champagnes.

wijn

Een verdieping hoger zijn de voormalige slaapkamer en andere vertrekken ook sfeervolle zalen geworden. Ook is er een authentieke badkamer met een hemel vol sterren geschilderd.

De hotelkamers

Een smalle trap nog hoger leidt naar de verschillende hotelkamers en suites in jachtslot de Mookerheide. Wij sliepen in de Schatkamer. Ik vind de Jugendstil fantastisch. Onze kamer was alleen net gerestaureerd en juist moderner gemaakt. Een ruime, grijze kamer. De kleur zorgde voor een wat donkere indruk.

bed

Desalniettemin een hele fijne kamer, erg ruim en voorzien van moderne badkamer met bubbelbad. Alleen een beetje jammer dat de twee losse boxspring bedden steeds uit elkaar schoven als je ging verliggen.

Om toch de kamers in Jugendstil te zien, mochten we een kijkje nemen in de Bruidssuite. Wauw! Een zwaar houten hemelbed, ruime badkamer met groot bubbelbad, echt geweldig!

Een creatieveling heeft hier en daar verschillende mooie spreuken op de muur achter gelaten. Dit is er zo eentje.

tekst

Een nog smallere wenteltrap brengt je nog hoger bij de Torenkamer, het hoogste punt van het jachtslot. Vanaf daar heb je een adembenemend mooi uitzicht op de bossen en heiden, de Maas en de drie provincies.

De rondleiding door jachtslot de Mookerheide mag je op eigen gelegenheid doen met een beschrijving op papier. Al het personeel is zo vriendelijk, ze vertellen je ook graag over het gebouw, dus stel onderweg gerust vragen.

Buiten het Jachtslot zelf is er nog een Scottish Barn en Residentie de Jachthoorn met luxe hotelkamers en suites. Deze kamers zijn allemaal een stuk moderner, net als de brasserie.

heide

Het weekend vloog voorbij met een dagje Nijmegen, dat op een steenworp afstand ligt, en een wandeling over de Mookerheide. Jachtslot de Mookerheidegeeft vouchers uit voor gebruik van sauna en zwembad in de buurt. Al met al een ideale plek voor een heerlijk weekend genieten en relaxen in weelde.

Heb jij al eens in een kasteel geslapen?