Precies nog twee maanden wachten. Ik vind het zóóó spannend. Het is niet mijn eerste. Misschien dat ik er daardoor wat meer tegenop zie. Ik weet inmiddels hoe het voelt. Hoe pijnlijk het kan zijn. Het venijnige krassen in de huid. Maar vooral ook hoe mooi het kan zijn. Na ongeveer vier uur zal ie af zijn. Ik ga een nieuwe tattoo laten zetten!

Ik heb er al een paar en allemaal vertellen ze hun eigen verhaal. Lange en korte verhalen weliswaar, maar stuk voor stuk zijn ze uniek. Al langer liep ik met het idee rond om reizen en wat het betekent voor mij te verwerken in een nieuwe tatoeage. Ik wist alleen nog niet zo goed wat voor iets ik precies wilde. Groot of klein. En ook niet waar. Ik wil hem namelijk niet direct in het zicht, maar wel zichtbaar. En de pijn van het zetten van de laatste tattoo dik twee jaar geleden kan ik me helaas nog goed herinneren. Daardoor zit de schrik er wel een beetje extra in.

Maar een maand geleden wist ik het opeens. Ik wist eindelijk wat ik ongeveer wilde en dus maakte ik een afspraak bij de tattooist. We hebben wat ideeën overlegd en de definitieve afspraak gemaakt. En nu kan ik me er nog twee maanden mentaal verder op voorbereiden.

bunker

Regelmatig kijk ik op internet naar allerlei ’traveltattoos’. Soms kom ik echt prachtige exemplaren tegen. Wat voor iets de mijne gaat worden, hou ik nog even voor mezelf tot hij erop zit.

Wat vind jij van tattoos?

11

15

5

8

10