fbpx
Personal

Terugblik: december 2016

 • 30 december 2016

Wat is het koud geweest in december! Een muts en handschoenen waren geen overbodige luxe en regelmatig moest ik ’s ochtends de ruiten van mijn auto krabben. Brrr! Niet mijn favoriete klimaat en ook niet mijn favoriete tijd van het jaar met die donkere, korte dagen. Maar ja, vanaf nu worden de dagen weer langer šŸ™‚ . Deze keer kijk ik vanuit Boedapest terug op alweer de laatste maand van het afgelopen jaar.

Het lijkt mij geweldig om gitaar te kunnen spelen. Ik stel me dat zo voor bij een kampvuur ergens op het strand op een tropische bestemming. In december nam ik de spreekwoordelijke koe bij de hoorns…. Jee, gitaar spelen is moeilijk! Niet op de eerste plaats, omdat ik de snaren precies omgekeerd probeerde te stemmen. Met alle filmpjes en uitleg op internet kwam ik er nog niet uit. We hebben ook een keyboard gekocht, gewoon een simpele, maar wel ideaal om een beetje te proberen om piano te spelen. Het begin deuntje van Let it go van Frozen (tja, je moet ergens mee beginnen) zit er inmiddels redelijk in. Meer kan ik nog niet, maat ik vind het wel leuk om te blijven proberen. Of ik er goed in zal worden, ik betwijfel het haha, maar ach, zolang je maar plezier hebt, toch?

Tegenwoordig kom ik steeds vaker in de Willem II straat in het centrum van Tilburg en ontdek ik er allerlei leuke zaakjes. Zo ook Frank en Vrij, een redelijk nieuw restaurant. De naam dankt de zaak aan het feit dat koning Willem II zich vroeger frank en vrij voelde in Tilburg. En die gastvrijheid wil de eigenaresse ook uitstralen. Ook wil ze haar gasten laten genieten van verrassende gerechten. Het zijn wat kleinere gerechten, zodat je meerdere dingen kunt proberen. En allemaal met een bijzonder verhaal en een bijzondere touch, zodat je dingen eet die je zelf thuis niet zo maakt. Mocht je in de stad zijn, dan is dit een aanrader. En momenteel kun je via Social Deal korting krijgen. Mooi meegenomen, toch?

Iedereen heeft zo zijn favoriete tekenfilm vanuit zijn jeugd. Zonder twijfel is Remco zijn favo de Lion King. Hij kan zo goed als de hele tekst mee praten. Nu die musical in Scheveningen speelt, moesten we daar natuurlijk naar toe. Wooow! Echt super gaaf! Bij het eerste liedje kreeg ik al zwaar kippenvel en tranen in mijn ogen van ontroering. Heel bijzonder hoe de acteurs de dieren tot leven brengen. Dansen, zingen en tegelijkertijd de dieren bewegen, echt heel knap gedaan.

En een bezoek aan Scheveningen is natuurlijk niet compleet zonder ook even over de boulevard te hebben gewandeld. De wind was koud, het zonnetje scheen gelukkig wel en het was er gezellig druk.

Op 5 december is natuurlijk het feest van de Sint. Voor Remco en mij is het de jubileum datum van onze eerste date. (Beste sinterklaas-kado ever šŸ˜‰ ) Dit hebben we thuis met zijn tweetjes gevierd met een hele tafel vol sushi. Jum! En de lieverd verraste me met een mooie bos bloemen.

Helaas nam de gezondheid van mijn vader weer een duik. Dat was weer even schrikken en spannend. Gelukkig is hij er weer bovenop aan het krabbelen. Ongekend wat hij allemaal al heeft moeten verduren en dat hij zich er dan toch weer bovenop weet te werken. Ik heb zoveel respect voor hem, zijn doorzettingsvermogen en hoe hij ermee om gaat.

Sinds deze maand schrijf ik ook voor de site Lezerzzz. Lezerzzz is een site voor de lezer die graag leuke dingen doet in zijn vrije tijd en interesse heeft in uiteenlopende onderwerpen. Het is een uitgave van Richard Helwig Freelancejournalistiek. Deze naam ken je wellicht van het in 2016 verschenen boek ‘Vingers gespreid in angst’ over het aangrijpende verhaal van de moord op Anneke van der Stap in 2015. Ongeveer eens per maand zal er een nieuw artikel verschijnen in mijn eigen rubriek “Reizen met Lizette Brands”. Leuk he?

Deze maand was ook best druk met feestjes. Natuurlijk de kerstvieringen op het werk, maar ook verjaardagen en borrels kwamen voorbij. Een hoop gezelligheid!

De afgelopen maanden heb ik niet zoveel gesport als ik van plan was. Ook gezond eten is er best wel bij in geschoten. Met als gevolg een frustrerend resultaat op de weegschaal en in de spiegel. Bijna twee jaar geleden heb ik de C9 kuur van Forever Living gedaan en dat beviel me toen erg goed. Vervolgens heb ik er het FIT programma achteraan gevolgd en ik was echt heel blij met de resultaten. Omdat ik het nu ook weer echt nodig vond om flink in de actie te komen, heb ik de C9 kuur weer gedaan. En weer ben ik er erg blij mee. Ik voel me fitter, energieker en ik ben al wat cm en kg kwijt. Wil je er meer over weten, ask me anything!

Na deze vliegende start is het natuurlijk de kunst om een gezonde leefstijl vol te blijven houden. En dat viel niet mee deze maand, want toen stonden de kerstdagen voor de deur. Persoonlijk heb ik er een beetje mixed feelings over. Aan de ene kant is het natuurlijk erg gezellig met de families. Aan de andere kant word ik altijd een beetje recalcitrant van het verplichte karakter. Dit jaar hebben we een mooi compromis gesloten: kerstavond en eerste kerstdag waren we bij de families (en kon ik mijn kersttrui en kerstsokken lekker aan šŸ˜‰ ) en 2e kerstdag arriveerden we in Schotland, het startpunt van onze Europa reis.

Inmiddels zijn we in Boedapest aangekomen, de tweede bestemming van de rondreis. Hier zullen we nieuwjaar vieren met een feestje op een cruiseboot op de Donau. Vervolgens gaan we naar Athene, naar Rome voor de verjaardag van de liefste en we sluiten af in Andalusiƫ in Spanje. Stuk voor stuk op hun eigen manier schitterende plekken waar ik binnenkort natuurlijk meer over zal schrijven.

Ter afsluiting van dit bericht en van het jaar wil ik jullie alvast een hele fijne jaarwisseling wensen, waar dan ook ter wereld, en een heel gelukkig nieuw jaar!

Hoe was jouw december?

10 Reacties

 • Sarah

  Wat fijn dat je de Lion King musical hebt gezien. Lijkt me zalig! En ook een fantastische plaats waar je dit artikel hebt geschreven, zeg. Klinkt heerlijk om nieuwjaar te kunnen vieren op een cruiseboot op de Donau. Dat is pas uniek. Geniet ervan. En alvast een fantastisch 2017 gewenst šŸ™‚

  Beantwoord
  • Lizette

   De lion king is echt een aanrader, als je de kans hebt, zeker gaan. Betoverend mooi.
   En Boedapest ook! Voel me vereerd hier nieuwjaar te mogen vieren. Jij ook een hele fijne jaarwisseling gewenst en een fantastisch 2017!

   Beantwoord
 • Sabine

  Wat een fijn overzicht! Echt tof dat je gitaar hebt leren spelen! Zou ik ook wel graag willen, maar ik ben helaas echt a-muzikaal haha. Er staat een viool bij ons in huis. Mensen vragen altijd of die van mij is, maar nee die ik dus van mijn man. Die heeft wel gevoel voor muziek haha :). Ik ben ook ooit eens naar The Lion King geweest, heel mooie musical! Heel tof dat je in Budapest bent nu, heel veel plezier daar! Ik ben vooral blij dat ik die kou niet meer hoef mee te maken šŸ™‚ Mijn ouders zijn afgelopen woensdag in Nederland geland na bijna 4 weken Colombia en hebben er erg veel last van. Ik wens je een fantastisch 2017! Liefs

  Beantwoord
  • Lizette

   Ik vind gitaar spelen ook wel heel moeilijk hoor! Duurt nog lang voor ik wat fatsoenlijks kan spelen. Wauw, viool, wat romantisch! Speelt hij nog vaak?
   Boedapest is geweldig! Maar heeeeeel koud. Nu ben ik ook nog eens ziekjes, dan voelt het extra koud aan, maar de stad is zo mooi, dat doet mijn gedachten wel afleiden.
   Jij ook een fantastisch 2017 gewenst , het jaar van je bruiloft in NL, wordt zeker een onvergetelijk jaar! Liefs

   Beantwoord
 • Ilona

  Leuk overzicht šŸ™‚ Ik ben jaaaaren terug naar de Lion King geweest. Erg leuk. Goed om te zien dat het nog steeds bevalt. En Tilburg is een leuke stad, afgelopen week met een vriendin geweest en we hebben Buurtvrij ontdekt. Fijn koffiezaakje

  Beantwoord
  • Lizette

   HĆØ leuk, een tentje in Tilburg dat ik nog niet ken! Moet ik binnenkort eens proberen dan.

   Beantwoord
 • Marlies

  Ik heb ook ooit een poging gedaan om gitaar te leren spelen maar dat is dus ook niet voor mij bestemd! haha
  Ik snap je kippenvel van de Lion King. Ik heb het een paar jaar geleden in Londen gezien en ik krijg er nog kippenvel van. Zo mooi!
  Wat leuk trouwens dat je een eigen rubriek hebt! Ik ga deze zeker even lezen.
  Geniet nog van jullie reis en een fijn nieuwjaar gewenst!

  Beantwoord
  • Lizette

   Marlies, jij ook nog gelukkig nieuwjaar! Oh in Londen lijkt me de musical nog mooier omdat het dan met de Engelstalige liedjes is. En dat komt me toch net bekender voor dan de Nederlandse versie.

   Beantwoord
 • Linda | travellersoftheworld

  Oeh, de Lion King, ik zag hem tien jaar geleden of zoiets, toen ie voor het eerst in Nederland was. Helaas heb ik nu geen plannen om nog eens te gaan, maar zou graag willen. Veel plezier nog met je Europa reis en hopelijk blijft het goed gaan met je vader. Gaaf ook dat je nu ergens een eigen rubriek hebt!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dankjewel Linda! De Europa reis bevalt tot nu toe erg goed en papa houdt zich gelukkig ook goed.

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.