Wat is het koud geweest in december! Een muts en handschoenen waren geen overbodige luxe en regelmatig moest ik ’s ochtends de ruiten van mijn auto krabben. Brrr! Niet mijn favoriete klimaat en ook niet mijn favoriete tijd van het jaar met die donkere, korte dagen. Maar ja, vanaf nu worden de dagen weer langer 🙂 . Deze keer kijk ik vanuit Boedapest terug op alweer de laatste maand van het afgelopen jaar.

Het lijkt mij geweldig om gitaar te kunnen spelen. Ik stel me dat zo voor bij een kampvuur ergens op het strand op een tropische bestemming. In december nam ik de spreekwoordelijke koe bij de hoorns…. Jee, gitaar spelen is moeilijk! Niet op de eerste plaats, omdat ik de snaren precies omgekeerd probeerde te stemmen. Met alle filmpjes en uitleg op internet kwam ik er nog niet uit. We hebben ook een keyboard gekocht, gewoon een simpele, maar wel ideaal om een beetje te proberen om piano te spelen. Het begin deuntje van Let it go van Frozen (tja, je moet ergens mee beginnen) zit er inmiddels redelijk in. Meer kan ik nog niet, maat ik vind het wel leuk om te blijven proberen. Of ik er goed in zal worden, ik betwijfel het haha, maar ach, zolang je maar plezier hebt, toch?

Tegenwoordig kom ik steeds vaker in de Willem II straat in het centrum van Tilburg en ontdek ik er allerlei leuke zaakjes. Zo ook Frank en Vrij, een redelijk nieuw restaurant. De naam dankt de zaak aan het feit dat koning Willem II zich vroeger frank en vrij voelde in Tilburg. En die gastvrijheid wil de eigenaresse ook uitstralen. Ook wil ze haar gasten laten genieten van verrassende gerechten. Het zijn wat kleinere gerechten, zodat je meerdere dingen kunt proberen. En allemaal met een bijzonder verhaal en een bijzondere touch, zodat je dingen eet die je zelf thuis niet zo maakt. Mocht je in de stad zijn, dan is dit een aanrader. En momenteel kun je via Social Deal korting krijgen. Mooi meegenomen, toch?

Iedereen heeft zo zijn favoriete tekenfilm vanuit zijn jeugd. Zonder twijfel is Remco zijn favo de Lion King. Hij kan zo goed als de hele tekst mee praten. Nu die musical in Scheveningen speelt, moesten we daar natuurlijk naar toe. Wooow! Echt super gaaf! Bij het eerste liedje kreeg ik al zwaar kippenvel en tranen in mijn ogen van ontroering. Heel bijzonder hoe de acteurs de dieren tot leven brengen. Dansen, zingen en tegelijkertijd de dieren bewegen, echt heel knap gedaan.

En een bezoek aan Scheveningen is natuurlijk niet compleet zonder ook even over de boulevard te hebben gewandeld. De wind was koud, het zonnetje scheen gelukkig wel en het was er gezellig druk.

Op 5 december is natuurlijk het feest van de Sint. Voor Remco en mij is het de jubileum datum van onze eerste date. (Beste sinterklaas-kado ever 😉 ) Dit hebben we thuis met zijn tweetjes gevierd met een hele tafel vol sushi. Jum! En de lieverd verraste me met een mooie bos bloemen.

Helaas nam de gezondheid van mijn vader weer een duik. Dat was weer even schrikken en spannend. Gelukkig is hij er weer bovenop aan het krabbelen. Ongekend wat hij allemaal al heeft moeten verduren en dat hij zich er dan toch weer bovenop weet te werken. Ik heb zoveel respect voor hem, zijn doorzettingsvermogen en hoe hij ermee om gaat.

Sinds deze maand schrijf ik ook voor de site Lezerzzz. Lezerzzz is een site voor de lezer die graag leuke dingen doet in zijn vrije tijd en interesse heeft in uiteenlopende onderwerpen. Het is een uitgave van Richard Helwig Freelancejournalistiek. Deze naam ken je wellicht van het in 2016 verschenen boek ‘Vingers gespreid in angst’ over het aangrijpende verhaal van de moord op Anneke van der Stap in 2015. Ongeveer eens per maand zal er een nieuw artikel verschijnen in mijn eigen rubriek “Reizen met Lizette Brands”. Leuk he?

Deze maand was ook best druk met feestjes. Natuurlijk de kerstvieringen op het werk, maar ook verjaardagen en borrels kwamen voorbij. Een hoop gezelligheid!

De afgelopen maanden heb ik niet zoveel gesport als ik van plan was. Ook gezond eten is er best wel bij in geschoten. Met als gevolg een frustrerend resultaat op de weegschaal en in de spiegel. Bijna twee jaar geleden heb ik de C9 kuur van Forever Living gedaan en dat beviel me toen erg goed. Vervolgens heb ik er het FIT programma achteraan gevolgd en ik was echt heel blij met de resultaten. Omdat ik het nu ook weer echt nodig vond om flink in de actie te komen, heb ik de C9 kuur weer gedaan. En weer ben ik er erg blij mee. Ik voel me fitter, energieker en ik ben al wat cm en kg kwijt. Wil je er meer over weten, ask me anything!

Na deze vliegende start is het natuurlijk de kunst om een gezonde leefstijl vol te blijven houden. En dat viel niet mee deze maand, want toen stonden de kerstdagen voor de deur. Persoonlijk heb ik er een beetje mixed feelings over. Aan de ene kant is het natuurlijk erg gezellig met de families. Aan de andere kant word ik altijd een beetje recalcitrant van het verplichte karakter. Dit jaar hebben we een mooi compromis gesloten: kerstavond en eerste kerstdag waren we bij de families (en kon ik mijn kersttrui en kerstsokken lekker aan 😉 ) en 2e kerstdag arriveerden we in Schotland, het startpunt van onze Europa reis.

Inmiddels zijn we in Boedapest aangekomen, de tweede bestemming van de rondreis. Hier zullen we nieuwjaar vieren met een feestje op een cruiseboot op de Donau. Vervolgens gaan we naar Athene, naar Rome voor de verjaardag van de liefste en we sluiten af in Andalusië in Spanje. Stuk voor stuk op hun eigen manier schitterende plekken waar ik binnenkort natuurlijk meer over zal schrijven.

Ter afsluiting van dit bericht en van het jaar wil ik jullie alvast een hele fijne jaarwisseling wensen, waar dan ook ter wereld, en een heel gelukkig nieuw jaar!

Hoe was jouw december?