Kriebelt het om weg te gaan, maar je weet niet waarheen? Tja, het is ook wel lastig kiezen met al dat moois op de wereld en zoveel inspiratie om je heen. Een wereldbol rondtollen, darten op een wereldkaart… dat zijn misschien wel erg gewaagde aanpakken om je nieuwe reisbestemming te bepalen. Ik geef je vier manieren die je echt gaan helpen kiezen!

Maak een wishlist

Deze manier is lekker doelgericht: schrijf alle bestemmingen op waar je een keer heen wilt. Het liefst niet alleen droombestemmingen die je ooit hoopt te bezoeken als je de loterij wint. Nee, juist plekken waar je echt morgen naar toe zou willen en kunnen. Door je wensen concreet te gaan rangschikken, stuur je je keuze.

Kun je nog steeds niet kiezen uit je top drie? Dan kun je ze altijd nog op een lootje schrijven en je uiteindelijke bestemming daaruit trekken.

Ga van oost naar west en weer naar zuid

Wissel richtingen en continenten met elkaar af. Op die manier varieert de omgeving waarin je terecht komt namelijk het meest. En het schijnt dat je optimaal reisgeluk ervaart als je zoveel mogelijk wordt geprikkeld en verrast. Dat lukt je vast wel als je na je rondreis door Jordanië de Aztec tempels in Mexico bezoekt!! Ook is het handig de beste reistijd voor je bestemming te checken, zodat je niet compleet weg regent.

Laat je leiden door de prijzen

Via vrijwel iedere luchtvaartmaatschappij en reissite kun je je aanmelden voor prijzenalerts. Hierdoor ben je meteen op de hoogte van aantrekkelijke aanbiedingen en kan je de volgende bestemming hierop baseren. Het is natuurlijk helemaal handig als je flexibel vrij kunt nemen, zodat je optimaal van de voordelen kunt profiteren. Denk er dan wel aan om een doorlopende reisverzekering af te sluiten, zodat als je morgen opeens het vliegtuig in stapt je goed verzekerd op reis gaat.

Geef iemand anders de controle

En dan toch een iets gewaagdere manier om mee af te sluiten. Er zijn verschillende reisorganisaties die surprisetrips organiseren. Je boekt een datum, kiest een aantal dagen en soms een thema (citytrip, zonvakantie, enzovoorts). Tot het moment dat je op het vliegveld staat heb je geen idee waar je heen gaat. Spannend? Jazeker! En gegarandeerd een verrassing!

Wil je je lot liever in de handen van een bekende leggen? Je kunt natuurlijk ook afspreken dat je je reisgenootje deze keer de bestemming laat bepalen en jou niets vertelt. De volgende keer ben jij aan de beurt. 😉

Voor meer informatie over samenwerkingen kun je hier verder lezen.