Jaaa! De lente is er eindelijk!! Oh, wat had ik er een zin in! En wat ben ik toch blij dat het zonnetje steeds meer schijnt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik word er helemaal vrolijk van! 🙂 Ook werd ik de afgelopen maand vrolijk van alle gezelligheid en natuurlijk van een reisje. As usual ga ik weer met je terugblikken!

April begon met een heerlijk lang Paasweekend. Jaarlijks is er de Salt Market op de pier in Scheveningen. Het was die dag niet echt zonnig, maar wel perfect om even uit te waaien. Na een beetje rondstruinen over de markt en een portie kibbeling reden Remco en ik weer naar huis.

Remco en ik wonen bijna twee jaar in ons huidige huis en al bijna net zo lang twijfelden we erover om de open haard uit de woonkamer te halen. We hebben hem één keer aan gehad en het leek wel alsof we een vuurkolf in huis hadden! Geen succes dus. Het ding was zwart, er zat een best wel behoorlijke ombouw onder die we eigenlijk ook niet mooi vonden. En toen namen we het besluit: het gaat eruit!

Eerlijk gezegd heb ik een hekel aan verbouwen. Nou viel dit nog reuze mee, maar ik hou er gewoon niet van om in de troep te zitten en op de slaapkamer te moeten eten, omdat het beneden zo’n bende is. Ik word er onrustig en chagrijnig van. De beste oplossing: zoveel mogelijk buiten de deur zijn. En dat lukte aardig 😉

Zo schoven Remco en ik bij smam aan voor haar heerlijke aspergegerecht. Daar kun je me letterlijk ’s nachts voor wakker maken. Onze (schoon)zus en zwager namen Remco en mij mee naar Waanzinnig, een restaurantje in Tilburg waar ik al langer heen wilde. Het staat bekend om de heerlijke vegetarische gerechten, hoewel ze ook beperkt vlees en vis serveren. Bovendien heeft de zaak een maatschappelijk tintje, daar er gewerkt wordt met een groep mensen met een bepaalde beperking. Al met al een waanzinnig leuke tent waar ik, wederom, genoten heb van asperges.

De zondagmiddag nam ik smam mee voor een High Tea in de stad, als verlaat verjaardagskadootje. Fijn, zo’n moeder-dochter middag vol lekkernijen 🙂

En de woonkamer? Ja, die is klaar! Inmiddels is de haard eruit gesloopt, de muur is opnieuw gestucd en heeft een mooi kleurtje gekregen, met dank aan lieve vrienden (mega thank you!). En ik ben super blij met het resultaat! Steeds als ik de kamer in loop, blijf ik me verwonderen over de ruimte die we erdoor hebben gekregen. Hier kun je zien hoe die wand eerst was. We hadden een nieuw TV kastje nodig en vonden er weer een in onze stijl, gemaakt van Indisch sloophout.

We hebben net alles weer schoon kunnen maken en op kunnen ruimen om vervolgens onze tassen in te pakken voor een lang weekend in Noord Frankrijk. Remco houdt van karpervissen en hoewel ik er aanvankelijk een beetje argwanend over was (zo’n haak door een lip, ach gossie), waren het nu vier heerlijke relax dagen bij Old Pollard Lake. Ik heb een beetje naar het water zitten kijken, boekjes gelezen, gegeten en gedronken. Remco heeft maar liefst 6 karpers gevangen in vier dagen. En zelf heb ik er ook nog een paar kleinere vissen (Brasems) weten te vangen.

Normaliter zou dit voor mij als een behoorlijk saaie trip klinken, maar honestly het was precies wat ik nu even samen met Remco nodig had 🙂 Binnenkort vertel ik je nog meer over deze toffe en relaxte vistrip.

Bij terugkomst bleek zich thuis een droevig drama te hebben voltrokken. Ik zag nog net een reiger weg vliegen uit onze tuin. Zo’n beest in het centrum van de stad, dacht ik nog. Totdat Remco in onze vijver keer en tot zijn schrik zag dat alle vissen weg waren! Er zijn nog drie kleintjes over, alle andere grote, mooie vissen zijn opgegeten! Meteen hebben we visdraad over de vijver heen gespannen, zodat de reiger er niet meer bij kan. En steeds als we hem terug zagen komen, renden we naar buiten om hem weg te jagen. Of dit slechte karma was voor onze vistrip… ik weet het niet, maar ik vond het wel echt heel sneu!

En de zwangerschapsupdate: Het gaat goed! De twintigwekenecho was gelukkig helemaal in orde. Dat vond ik een enorme geruststelling. Mijn gevoel zat wel goed, maar toch was ik echt bloednerveus. Nu begin ik steeds meer te genieten en zo af en toe voel ik onze kleine druktemaker al, heel bijzonder! En mijn buik groeit ook behoorlijk, oordeel zelf maar 😉Hoe was jouw april maand?