September is mijn lievelingsmaand bij uitstek. En niet vanwege uitsluitend vrolijke gebeurtenissen. De maand kent grote contrasten. Het is de maand van mijn trouwdag, de mooiste dag van mijn leven. De maand waarin papa jarig zou zijn en overleed, twee jaar geleden alweer. En de maand waarin, exact een jaar na zijn uitvaart, Mats geboren werd. Hoewel ik echt wel verdrietige momenten heb gehad, omdat ik papa nog steeds gruwelijk mis, kies ik ervoor om in deze terugblik stil te staan bij alle feestjes en alle leuke dingen. Laten we het leven vieren en het geluk vinden in alle dingen om ons heen!

De maand begon met een tripje naar Rotterdam. Remco en ik zijn naar het Whitney Houston tribute geweest. Glennis Grace zong de sterren van de hemel. Met haar stembereik weet ik zeker dat ze die heeft geraakt. Het was een hele toffe show in Ahoy. Heerlijk, al die liedjes waar ik als klein meisje op mijn kamer keihard op mee zong.

Alweer vier jaar geleden zeiden Remco en ik ‘yes’ tegen elkaar op die ene zandbank van de Malediven. Terugdenken aan de mooiste dag ever gaat mij nooit vervelen! Met alle reisplannen in het verschiet besloten we het dit jaar klein aan te pakken. We gingen met zijn tweetjes naar de film The Lion King. Wat is die mooi!! Ik kan wel zeggen dat we een beetje fan van het verhaal zijn. Niet voor niets staat Simba op de muur van de kamer van Mats geschilderd. En deze versie van de film is zo tof, het lijkt allemaal net echt. Een klein minpuntje, ik miste Ed, de grappige hyena.

De natuur in

Wandelen is één van onze favoriete bezigheden, naast reizen of tijdens reizen. Afgelopen maand gingen we naar het Deelerwoud, een gebied tussen de Hoge Veluwe en de Veluwezoom in. Wat een bijzonder mooi gebied! Of we mazzel hadden, weet ik niet. Nog geen vijf minuten waren we onderweg of we zagen al een wild zwijn grazen. Een stuk verderop zagen we een groep hertjes tussen de bomen. En op de heide stonden we oog in oog met Schotse Hooglanders! Ik kon mijn geluk niet op met al die bijzondere ontmoetingen.

Mats 1 jaar

Onze kleine Mats vierde in september zijn eerste verjaardag! Het cliché is waar, dat eerste jaar is omgevlogen! Die ieniemienie kleine baby is een ventje geworden dat zijn uiterste best doet om de wereld te ontdekken. Wij helpen hem natuurlijk graag en namen hem mee naar tien landen. De verwondering in zijn ogen wanneer we op nieuwe plekken zijn, vind ik het mooiste dat er is van samen reizen. Hoewel ik best geloof dat de zandbak in de tuin voor hem niet zoveel verschilt van de woestijn in Jordanië. Toch heb ik wel het gevoel dat ook Mats geniet van het samen reizen.

Uiteraard vierden wij zijn verjaardag in het buitenland. Daarover straks meer. Op het kinderdagverblijf werd er vrolijk voor hem gezongen. Ik heb me flink uitgeleefd op de traktatie. Freubelen en knutselen, ik hou daar wel van. Het zijn safaridiertjes geworden met een doosje rozijnen.

En natuurlijk gaven we een feestje voor familie en vrienden. Het was een jungle thema en ik was een beetje los gegaan met versiering via Ali 😉 . Veel hapjes en de taart had ik zelf gemaakt. Mats heeft wat allergiën en het leukste is natuurlijk dat hij wel alles zelf ook mag eten op zijn feestje. Ik vond het super tof om deze belangrijke mijlpaal met al onze dierbaren samen te vieren.

jungle taart met confetti

Welke reizen heb ik gemaakt?

Afgelopen maand waren Remco, Mats en ik vier dagen in Litouwen, precies tijdens de eerste verjaardag van kleine Mats. Ik was nog niet eerder in het land geweest en wist eigenlijk ook niet zo goed wat te verwachten.

We hebben altijd een behoorlijk reistempo en daardoor lukte het ons om de twee grootste steden te bezoeken, Kaunas en Vilnius, en daarnaast de nauur in te gaan. We bezochten onder andere het mooie kasteel in Trakai.

En ik stond oog in oog met bisons! Echt een hele bijzondere ervaring. Ik vond ze wel errug groot! Er staan al een aantal blogs klaar om je meer over deze mini rondreis te gaan vertellen. Wil je alvast een voorproefje van Litouwen? Kijk dan op mijn Instagram story.

En… we hebben de volgende verre reis geboekt! In december vertrekken we voor drie weken naar Sri Lanka! En we sluiten af met een paar dagen Dubai. Jeetje, wat heb ik er al een zin in! Via Facebook heb ik al behoorlijk wat tips gekregen. En bij andere travelbloggers heb ik hele leuke informatie gelezen waar ik zeker gebruik van ga maken. Heb je tips voor me? Laat maar weten!

Hoe was jouw september?