“Waar gaan we in de zomervakantie naar toe?” Dat is de vraag die mij nu al weken bezig houdt. Ergens in de komende weken gaan we de knoop doorhakken. Het is niet alleen lastig om een bestemming te kiezen, ook de manier van reizen is onderwerp van gesprek thuis. Nemen we het vliegtuig of springen we in de auto? Ik geef je de vijf voordelen van op vakantie gaan met de auto.

Zelf de controle

Het grote voordeel van op vakantie gaan met de auto is je vrijheid. Je bepaalt zelf hoe laat je gaat rijden, hoe je route is en wanneer je pauzeert. Zie je mooie dingen onderweg, dan kun je stoppen wanneer je wilt. Alles lekker op je eigen tempo. Je hoeft geen rekening te houden met vaste vertrektijden. Ook zul je geen last hebben van vertraagde vluchtschema’s en annuleringen.

Natuurlijk heb je over een klein gedeelte niet helemaal zelf de controle. Je kunt je auto goed onderhouden, maar pech kan iedereen overkomen. Met een goede verzekering, zoals een autoverzekering van Diks, word je bij pech gelukkig weer snel op weg geholpen.

Vervoer op je bestemming

Eenmaal op de bestemming aangekomen ben je met je eigen auto ook mobiel. Ik vind het vaak jammer om alleen maar op één plek te blijven en ik wil ook graag wat van de omgeving zien. Dat kan natuurlijk met OV of je betaalt extra voor een huurauto. Met je eigen auto gaat het allemaal stukken makkelijker.

Relatief goedkoop

Op vakantie gaan met de auto is relatief goedkoop. De auto hoeft maar één keer te rijden, terwijl vliegtickets per persoon behoorlijk aantikken. Economisch speelt natuurlijk wel een stukje afschrijving. Als ik simpel naar de kosten kijk, dan zijn enkel brandstof en eventuele tolheffing ‘bijkomende kosten’ voor de vakantie. Omdat een autovakantie vanuit dit oogpunt goedkoper is, vinden vooral studenten het steeds interessanter als manier van reizen. Wist je dat er een speciale studenten autoverzekering is, die extra voordelig is?

Heel veel spullen

Nog een geweldig voordeel van op vakantie gaan met de auto, je laadruimte! Ok, dit voordeel is net zo groot als de kofferbak van je auto, maar in ieder geval groter dan een koffer an sich. Ik maak er altijd dankbaar gebruik van. Dat extra paar schoenen kan gewoon zonder twijfel mee.

Met de komst van mijn zoontje Mats is dit voordeel alleen nog maar groter geworden. Man, wat heb je een hoop spullen bij je als je reist met kinderen! Dat zal ieder gezin ongetwijfeld herkennen.

Echt kamperen

Er komen steeds meer mogelijkheden om het vliegtuig in te stappen en in een al opgezette luxe tent of caravan te gaan overnachten. Maar het echte kamperen voor mij is en blijft dat je met je auto vertrekt en op je gewenste bestemming je eigen tentje opzet of caravan neer zet. Vervolgens ruim je alle kampeerspullen uit en richt je je tijdelijke verblijfplaats verder in. Tot je weer alles inpakt, je auto instapt en weer verder op pad gaat. Ik hou ervan!

Wat vind jij van op vakantie gaan met de auto?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.