Het is letterlijk maanden geleden dat ik een persoonlijke update schreef. Waarom? Omdat ik toevallig veel liever over reizen schrijf. Daar word ik blij van en dat is volgens mij ook waarom jij op de website Reismuts terecht komt. En laten we wel wezen, ik kan wel een klaagzang geven over alle beperkingen, alle reizen die niet door konden gaan, alle sociale gezelligheid die ik mis. Maar we zitten allemaal in dat schuitje en het is niet bepaald opbeurend om te lezen. Waarom dan nu wel een update? Ik had er eens zin in. Ook krijg ik via Instagram regelmatig vragen over hoe het gaat, onder andere met de zwangerschap. Daarom is het denk ik wel leuk een korte terugblik te geven op de afgelopen maanden en een vooruitblik op wat je kunt verwachten.

Hoe gaat het met de zwangerschap?

In juni deelde ik het heuglijke nieuws met je dat we tot onze grote verrassing in december een tweede kleine wereldreiziger verwachten. En het gaat goed! De baby maakt het goed en ik voel me – naar omstandigheden – ook goed.

Naar omstandigheden, omdat deze periode alles behalve normaal is om zwanger te zijn. Ik moet steeds alleen naar alle controles komen (die gelukkig wel steeds in orde zijn). Remco mocht enkel bij de twintigweken echo aanwezig zijn. Dat is gewoon niet hoe je idealiter zo’n bijzondere periode samen doormaakt. Ook heb ik behoorlijk last van angsten gehad, doordat mijn gedachten met mij aan de haal gingen. Met de juiste hulp heb ik dat gelukkig grotendeels onder controle gekregen. En ten derde, ik zit inmiddels met 33 weken zwangerschap tegen de laatste loodjes en het wordt fysiek gewoon een tikkeltje zwaarder. Maar dat hoort er nou eenmaal bij.

Ik geniet echt wel zoveel mogelijk van de zwangerschap en voel me enorm blessed om überhaupt weer een kindje te mogen verwachten. Als geen ander weet ik dat het niet vanzelfsprekend is. Dat genieten is denk ik ook wel te zien op de foto’s van de shoot van afgelopen weekend, die lieve vriendin Saartje heeft gemaakt.

zwangerschap

Reismuts en mijn verlof

Tijdens de zwangerschap van Mats had ik een zee van tijd voor mezelf tijdens mijn verlof. Ik schreef de eerste weken van het verlof ook nog de een na de andere blog voor Reismuts, waardoor er een enorme voorraad was. Dat is nu compleet anders.

Ten eerste loopt Mats tijdens deze zwangerschap als eigenwijze en ondernemende peuter rond. Het behoeft geen toelichting dat het gezellig is, maar dat hij ook de nodigde energie vraagt. Zijn middagdutje is mijn moment van rust. Soort van, want dankzij het devies van thuiswerken is Remco ook continu thuis. Niet dat ik last van hem heb. Ik vind het eerlijk gezegd wel gezellig samen te lunchen en zo. Maar is het gewoon anders dan dat je alleen thuis bent.

Ik heb zo’n voorgevoel dat ik onder deze omstandigheden niet de blogfabriek zal zijn in mijn verlof die ik de vorige keer kon zijn. Ik voel dat ik me over moet gaan geven aan de rust die ik nodig heb. Aan doelloos TV kijken, de Ouders van Nu lezen, dutjes doen, dat soort dingen. En met Mats spelen, want straks zal hij de aandacht moeten gaan delen. Daarom geef ik hem nu juist de volle 100%.

Wat kun je de komende maanden verwachten op Reismuts?

Ik schrijf zodra ik een idee heb. Met een goede flow schrijf ik regelmatig meer artikelen per week dan dat er geplaatst worden. Zo ontstaat er een voorraad die ik vooruit plan. Die voorraad is een beetje aan het opdrogen. Immers, de afgelopen weken heb ik ook al vaker aan een rustmoment toe moeten geven. En is mijn aandacht ook naar andere dingen gegaan, zoals de babykamer. Als gevolg daarvan zou het zomaar kunnen dat je de komende maanden niet continu tweewekelijks een nieuwe blog gaat krijgen. Je hebt vast gemerkt dat er inmiddels een team van reisbloggers voor Reismuts is. Daar ben ik zo blij mee! Zij zorgen natuurlijk ook voor toffe inspiratie, ook tijdens mijn verlof.

Daarnaast heb ik al een tijdje een aantal toffe blogs klaar staan met bestemmingen die nu een no go zijn. Die stelde ik tot nu toe steeds uit. Het leek me interessanter om over bestemmingen en tips te posten waar je nu ook daadwerkelijk iets mee zou kunnen. Weet je, ik ga die andere artikelen gewoon wel online plaatsen. Want ook al kunnen we niet naar de Iguazu watervallen in Brazilië en neem je je kinderen voorlopig niet mee naar Hong Kong, ik hoop dat je het hoe dan ook aangenaam vindt om erover te lezen en ermee geinspireerd te worden voor wanneer reizen weer wel mogelijk wordt.

Dus het zal misschien even wat rustiger worden online, maar echt niet helemaal stil!

Wat vind jij leuk om de komende maanden te lezen op Reismuts? Af en toe een persoonlijke update? Veel inspiratie voor tripjes in Nederland of juist blogs over reizen buiten onze landgrenzen?