Een smartphonehoesje, je hebt ze tegenwoordig in allerlei soorten, maten en uitvoeringen. Je kunt ze zelfs leuk customizen en een eigen foto erop laten drukken. Voor nu wil ik terug naar de basis van de telefoonhoesjes. Waar zijn ze voor bedoeld? Bescherming! Denk bijvoorbeeld aan speciale afrondingen, zodat je je dure smartphone niet snel kapot stoot. Vanuit die basis, welke smartphonehoesjes zijn nou echt handig op reis? En heb je een iPhone 11? Check dan de winactie onderaan.

Een screenprotector

Wat je ook gaat doen, op avontuur of de telefoon ligt naast je op de bank, het meest kwetsbare deel van je telefoon is het scherm. En daarom is het verstandig om in ieder geval een screenprotector te gebruiken. Zelf gebruik ik altijd een bescherming van gehard glas. Dat plak je eenmalig netjes op je scherm en klaar. De bediening van de telefoon wordt er niet minder om, maar je voorkomt er wel lelijke krassen mee of erger. Eens in de zoveel tijd zijn er hoekjes van de screenprotector af of zie ik een dikke kras. Dan vervang ik het weer door een nieuwe beschermlaag.

Met schokabsorberende werking

Het allerbelangrijkste doel van een smartphonehoesje is om je smartphone heel te houden. Ook onder bijzondere en onvoorziene omstandigheden. Zoals tijdens een wandeling door de bergen. Je wilt een foto maken, je telefoon floept opeens zo uit je hand stuitert tegen de rotsen… De smartphonehoesjes die hier tegen beschermen, hebben een schokabsorberende werking. Zo’n smartphonehoesje maakt je telefoon vaak wat dikker en groter. Maar dat is juist ook nodig. Het is belangrijk erop te letten dat de backcover goed om alle hoeken van je telefoon heen sluit tot aan je scherm.

Leestip: 9 tips voor toffe kiekjes met je smartphone

smartphonehoesje
Met een kindje in de draagzak met grijpgrage handjes is een goed hoesje een must!

Siliconen materiaal lijkt vaak klappen op te kunnen vangen, juist omdat het flexibiliteit heeft. Maar voor echt goede bescherming kom je toch uit bij steviger kunststof materiaal met een schokabsorberende werking. Dit soort hoesjes heb je in doorzichtig plastic, zodat je je originele telefoonkleur ziet, of in allerlei leuke printjes en kleurtjes.

Afgesloten voor (spat)water, stof en vuil

Of je van SUPPEN houdt, van kanovaren, skiën of zwemmen, of regelmatig met je kind(eren) op het strand of aan het zwembad vertoeft, je wilt niet dat je telefoon waterschade oploopt. Zelfs al heb je je smartphone verzekerd, vaak wordt waterschade niet gedekt. Dus droog houden, dat ding. En dat lukt het beste met een smartphonehoesje dat waterdicht is. Vaak is een bescherming tegen spatwater al voldoende om de meeste schade te voorkomen.

Wist je dat zulke hoesjes ook beschermen tegen stof en vuil? En ook dat is geen overbodige luxe. Wanneer je bijvoorbeeld op een strand met heel fijn zand bent, door de bossen wandelt en je telefoon op de grond beland of met je kindje in een zandbad speelt. Het fijne stof kan namelijk via de openingen van je telefoon schade veroorzaken.

Deze telefoonhoesjes coveren je telefoon volledig, dus aan zowel de voor en achterkant. Ook de openingen van je telefoon, zoals de ingang voor het opladen en voor een headphone, worden gedicht. Dat heeft vaak wel invloed op het gebruiksgemak. Maar je telefoon blijft wel water en stofvrij!

Je smartphone aan je lichaam vast

Het smartphone hoesje dat ik zelf erg handig vind, zeker voor op reis, is een stevig beschermend hoesje met een koord eraan. Dit heb ik momenteel als iPhone 11 hoesje in gebruik. Zo kan ik mijn smartphone als een soort tasje dragen. Ik gebruik mijn telefoon namelijk regelmatig als camera. En ik vind het irritant om hem steeds uit de rugzak tevoorschijn te moeten halen bijvoorbeeld tijdens een wandeling door de bossen. Evenmin wil ik hem de hele tijd in mijn handen houden. En dan is dus zo’n hoesje met een koord eraan super handig.

Er zijn ook hele handige telefoonaccessoires. Tijdens een actieve vakantie is een telefoon in een sportband bijvoorbeeld een goed idee. Daarmee bind je je telefoon handig en veilig aan je arm.

Win een iPhone 11 smartphonehoesje met koord

Deze winactie is inmiddels gesloten. Vind je dat hoesje dat ik gebruik ook zo handig? Dan heb ik goed nieuws, want ik mag er eentje weggeven. Hij is geschikt voor een iPhone 11. Het enige dat je hoeft te doen, is uiterlijk 27 oktober een reactie hieronder achterlaten. De winnaar wordt random gekozen en krijgt daarna persoonlijk bericht. Succes!

Wat voor soort smartphonehoesje vind jij handig voor op reis of onderweg?

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.