fbpx
Marokko

Kledingadvies Marrakech

 • 29 april 2015

Na een geweldige trip naar de fantastische stad Berlijn staat het volgende reisje alweer bijna voor de deur. Lucky me 🙂 Ik ben nog maar net uitgepakt, of ik kan al weer na gaan denken over wat ik dan allemaal mee ga nemen. Want over twee weken vertrek ik naar Marrakech!

De weersvoorspelling geeft temperaturen aan van rond de dertig graden en zon, heel veel zon. Yes! Daar word ik erg blij van. Gepaste kledingadvies is geen blote knieën en geen blote schouders. Dus geen korte rokjes, geen korte broekjes en geen topjes. Ok, maar wat dan wel?

Lange broek
Niet de meest charmante broek, maar iedere backpacker kent hem waarschijnlijk wel. En in Nederland zie je hem ook regelmatig. De katoenen broek met print. Ik heb dit exemplaar op een markt in Vietnam gekocht. Een pasvorm heeft ‘ie niet echt, maar hij zit oh zo comfi en is lekker luchtig.

broek

Lange rok
Lang en zwart. Klinkt warm, maar valt reuze mee door de splits aan beide kanten. En zo kom ik toch nog een beetje ok voor de dag. 😉

Shirts
Luchtig, met mouwtjes en zonder decolleté. Lekker basic dus.

Zonnebril
Met heel veel zon kan ik natuurlijk niet zonder zonnebril. En ook wel handig om wat anoniemer op marktjes rond te spieken.

Sjaal
Om extra te bedekken, eventueel als hoofddoek bij een bezoek aan een moskee, als het ’s avonds fris wordt (onwaarschijnlijk), als kussen, … dat ding heeft echt al allerlei functies gehad. Altijd handig!

IMG_8257

Slippertjes
Jaaaa, het mag weer! Nagels in de lak en klaar.

Gympen
Aangezien we nog niet echt een idee hebben van wat we in Marrakech gaan doen, neem ik ook sneakers mee, omdat die net wat comfortabeler zitten dan slippers, dus beter voor langere afstanden.

Bikini
Een vreemde in het lijstje van bedekte kleding. Maar ik ben van plan naar een traditionele Marokkaanse hammam te gaan en neem aan dat ik daar wel iets aan moet. Toch?

Ben jij al eens in Marrakech geweest? Welke kledingtips heb jij?

4 Reacties

 • Linda | One Day Trip

  Super vet dat je naar Marrakesh gaat! Ik ben er in 2006 geweest (was toen 18) en merkte al snel dat het toch wel fijn is om een lange broek te dragen. Je outfit is dus top 🙂

  Ik wens je alvast heel veel plezier!!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Thanks! Denk je dat een mouwtje ook echt noodzakelijk is, of zou een hempje ook kunnen? Ik hoor daar wisselende geluiden over.

   Beantwoord
 • Bart

  Hey:) Bartje hier:)

  Hoe is je trip bevallen? Wij denken aan marrakech als volgende bestemming! Wat was jou ervaring qua kleding ed?
  (Voor zowel mannen als vrouwen!)
  Is t echt zo streng als sommige schrijven of is t anno nu goed te doen (niet te warm qua kleding)

  Beantwoord
  • Lizette

   He Bartje! Marrakesh is een super toffe bestemming! Compleet andere wereld, vooral het oude gedeelte van de stad. Qua kleding zou je vriendin het beste lange broeken/rokken/jurken kunnen dragen, geen decolleté en niet te blote schouders (bijvoorbeeld sjaaltje om hangen). Je mag wel alles aan wat je wilt, maar dan moet je als vrouw voorbereid zijn op de nodige opmerkingen van mannen. Ik heb meegemaakt dat mannen in winkels me bij de arm namen en ik was daar niet zo van gediend, dus vond de bedekkende kleding prima. En lang leve de luchtige lange jurken die tegenwoordig een stuk leuker zijn. 😉 Maar ik was er zonder man, dat maakt gelukkig wel een beetje verschil; voor jullie zal het relaxter zijn. Voor mannen maakt kleding niet zoveel uit, geen uberkorte broek en zou geen hempje aan doen, maar korte broek op de knie moet wel gewoon kunnen. Als je nog meer tips wilt, let me know!

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.