Na een geweldige trip naar de fantastische stad Berlijn staat het volgende reisje alweer bijna voor de deur. Lucky me 🙂 Ik ben nog maar net uitgepakt, of ik kan al weer na gaan denken over wat ik dan allemaal mee ga nemen. Want over twee weken vertrek ik naar Marrakech!

De weersvoorspelling geeft temperaturen aan van rond de dertig graden en zon, heel veel zon. Yes! Daar word ik erg blij van. Gepaste kledingadvies is geen blote knieën en geen blote schouders. Dus geen korte rokjes, geen korte broekjes en geen topjes. Ok, maar wat dan wel?

Lange broek
Niet de meest charmante broek, maar iedere backpacker kent hem waarschijnlijk wel. En in Nederland zie je hem ook regelmatig. De katoenen broek met print. Ik heb dit exemplaar op een markt in Vietnam gekocht. Een pasvorm heeft ‘ie niet echt, maar hij zit oh zo comfi en is lekker luchtig.

broek

Lange rok
Lang en zwart. Klinkt warm, maar valt reuze mee door de splits aan beide kanten. En zo kom ik toch nog een beetje ok voor de dag. 😉

Shirts
Luchtig, met mouwtjes en zonder decolleté. Lekker basic dus.

Zonnebril
Met heel veel zon kan ik natuurlijk niet zonder zonnebril. En ook wel handig om wat anoniemer op marktjes rond te spieken.

Sjaal
Om extra te bedekken, eventueel als hoofddoek bij een bezoek aan een moskee, als het ’s avonds fris wordt (onwaarschijnlijk), als kussen, … dat ding heeft echt al allerlei functies gehad. Altijd handig!

IMG_8257

Slippertjes
Jaaaa, het mag weer! Nagels in de lak en klaar.

Gympen
Aangezien we nog niet echt een idee hebben van wat we in Marrakech gaan doen, neem ik ook sneakers mee, omdat die net wat comfortabeler zitten dan slippers, dus beter voor langere afstanden.

Bikini
Een vreemde in het lijstje van bedekte kleding. Maar ik ben van plan naar een traditionele Marokkaanse hammam te gaan en neem aan dat ik daar wel iets aan moet. Toch?

Ben jij al eens in Marrakech geweest? Welke kledingtips heb jij?