Het is weer tijd voor een nieuwe gast in de reizigerslounge. Deze keer iemand die zelf ook regelmatig over reizen blogt. Kirsten deelt haar tips over het nog niet zo ontdekte Sri Lanka. Voor mij is Sri Lanka bucketlist materiaal en na het lezen van haar ervaringen krijg ik er nog meer zin in!

Even voorstellen…

Hai! Ik ben Kirsten, 28 jaar en ik woon sinds een aantal jaren in het mooie Groningen. Sinds augustus 2014 ben ik samen met mijn vriend, Erick gaan bloggen op Travelaar.nl. Hier schrijven wij over onze gave reis door Azië van bijna zes maanden en over alle andere trips die wij regelmatig maken. Van stedentrips in Europa tot langere vakanties.

kirsten

Wat betekent reizen voor jou?

Reizen betekent voor mij leven. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet bezig ben met dromen over de mooiste bestemmingen en/of plannen aan het maken ben voor een komende trip. Ik hou van het ontdekken van nieuwe culturen, nieuwe plekjes en in contact komen met de lokale bevolking. De wereld is te mooi om niet te ontdekken!

Wat is je favoriete land?

Een favoriet land noemen vind ik erg lastig. Tijdens onze reis door Azië hebben we geweldige landen ontdekt die allemaal hun eigen charme hebben. Zo ben ik helemaal gek geworden op Thailand en Sri Lanka, maar ook bijvoorbeeld op Nepal. Dat laatste land zorgt nu natuurlijk voor nog speciale herinneringen vanwege de aardbeving. Daarnaast ben ik al jaren geleden verliefd geworden op Spanje. Voor mij sowieso het mooiste land in Europa.

Over welke plek wil je graag iets delen?

Er zijn ontzettend veel landen waar genoeg over te vertellen is en waar je ontzettend veel informatie over kunt vinden op internet. Sri Lanka daarentegen is nog een van de landen in Azië waar nog steeds veel minder reizigers naartoe gaan dan naar bijvoorbeeld India of Thailand. Ik vertel daarom graag wat meer over dit geweldige veelzijdige land, omdat dit land niet vergeten mag worden en Sri Lanka bucketlist materiaal is. Het heeft zeker net zoveel te bieden als de landen in Zuid-oost Azië!

Sri Lanka is het vierde land dat wij bezochten tijdens onze reis door Azië. Vooraf lag Sri Lanka niet in de planning, maar vanwege alle enthousiaste verhalen van andere reizigers die we onderweg tegenkwamen besloten we om toch tickets te boeken. Vanuit Kuala Lumpur vlogen we in een kleine zes uur naar de internationale luchthaven van het land welke vlakbij zowel Colombo (de hoofdstad) als Negombo ligt.

gracht

Start in Negombo

Wij besloten om na een paar hectische dagen in de enorme metropool Kuala Lumpur heerlijk bij te komen aan het strand in Negombo. Een heerlijke kustplaats waar we voor het eerst in contact kwamen met de ontzettend lieve lokale bevolking en waar we ons onderdompelden in het relaxte leven. Hierna trokken we door naar Galle, Talpe, Mirissa, Udawalawe, Haputhale, Ella en Kandy om onze trip door het land weer te eindigen in Negombo. De plek waar we in 2013 de kerstdagen doorbrachten.

Ook leuk: Tips voor de Malediven on a budget

Sri Lanka is een eilandstaat gelegen in de Indische Oceaan en telt zo’n 22 miljoen inwoners. Het land zien wij als een groot natuurpark. Met de binnenlanden groener dan groen, prachtige kustlijnen, stranden met geel-wit zand en de meeste wilde dieren die we ooit hebben gezien. Doordat het land qua oppervlakte slechts 1,5 keer Nederland is, is het makkelijk te bereizen. De mooiste manier om het land te ontdekken is met de trein. Het land kent vier lange treinroutes en de mooiste daarvan is de reis van Ella naar Kandy. De trein brengt je langs de mooiste watervallen, rijstvelden groener dan groen, authentieke dorpjes en diepe kliffen.

trein

kandy

Sri Lanka bucketlist materiaal

Sri Lanka is een land dat zeker op iedereen zijn/haar bucketlist zou moeten komen. Wij hebben vooral bijzondere herinneringen aan dit geweldige land vanwege het geweldige Udawalawe National park dat wij bezochten waar we oog-in-oog stonden met tientallen olifanten, apen, waterbuffels, vogels in alle kleuren van de regenboog en een krokodil. Daarnaast waren wij de gelukkigen die in Habraduwa beide een schildpadje vrij mochten laten in de zee. Een moment dat we nooit meer zullen vergeten!

vogel

Sri Lanka is een prima bestemming voor een trip van drie a vier weken. Het land is zo veelzijdig dat je je geen moment hoeft te vervelen en je zult er je ogen uitkijken. De lokale bevolking staat volkomen open voor reizigers en zal je overal mee helpen. Let’s go to Sri Lanka zou ik zeggen!

Is Sri Lanka bucketlist materiaal voor jou?