Een paar weken geleden hoorde ik Elise de Rijck op de radio vertellen over haar boek “Het bucket list boek, 500 dingen die je gedaan moet hebben”. Interessante titel! Daarna zag ik ditzelfde boek bij iemand op Instagram. Het heelal probeerde me denk ik iets duidelijk te maken: koop dit boek!

Ik vind het super leuk een eigen bucketlist bij te houden. Daar staan vooral allerlei plekken op die ik graag ooit wil bezoeken, maar ook acties en avonturen die ik zou willen doen. De lijst groeit regelmatig met nieuwe inspiratie en zo nu en dan wordt er natuurlijk ook wat afgevinkt. En ik ben ook altijd nieuwsgierig naar de wensenlijstjes van anderen (weer meer inspiratie 😉 ).

Het doe-boek van Elise heb ik vorige week gekocht en ik heb er al flink in gebladerd. Het is een fijne inspiratiebron voor je bucketlist. De Chinese muur beklimmen (check!), een verrassingsreisje (staat gepland!), een wereldreis maken (wens!), jezelf aan een muur vast laten tapen (ehh, op mijn bucketlist toevoegen?). Allerlei ideeën met zowel reisthema’s als ludieke thema’s of juist nadenkertjes kom je er in tegen.

99. Een wild dier spotten, in het wild. Check!

99. Een wild dier spotten, in het wild. Check!

De toon in het boek is vooral luchtig en grappig. Leuk om als kadootje te geven, maar ook heel leuk om zelf te houden en zelf te gaan vinken. En naast dat het boek veel leuke suggesties geeft om aan je eigen wensenlijst toe te voegen vind ik het sterke aan het boek dat je er jaaaaaren over zult doen tot je deze bucketlist helemaal hebt afgevinkt. En zo hoort het denk ik ook met een wensenlijst te zijn, ik blijf immers altijd dromen over nieuwe plekken en avonturen!

Hoeveel punten heb jij al uit dit boek kunnen afvinken? En welke zou je er aan toe willen voegen?