Veel reizigers kennen Hong Kong enkel als een overstap onderweg naar Zuidoost-Azië of Australië. Hartstikke jammer, want Hong Kong heeft heel veel te bieden. Je vult gemakkelijk een volle dag in de stad voor alleen al de bekendste highlights. En er is nog zoveel meer te zien en te doen. Wist je dat Hong Kong ook een hele toffe bestemming is om met kinderen te bezoeken?

Wat maakt Hong Kong een leuke (tussen)bestemming voor een reis met kinderen? Nou, ten eerste biedt het je de mogelijkheid om je langere reis naar Zuidoost-Azië of Australië in delen op te breken. Zo kan je gezin wat beter aan de verschillende tijdzones wennen. En ik vind een lange reis minder vermoeiend als je hem in delen doet. Verder is het OV echt super geregeld. Daarom hoef je eigenlijk nooit ver te lopen om van A naar B te komen. En hoef je nooit lang te wachten op een metro of boot, want alles gaat op tijd. Ook zijn de mensen in Hong Kong, eigenlijk net zoals overal, dol op kinderen, waardoor je zeker kunt rekenen op vriendelijkheid. Daarnaast zijn de voorzieningen er prima en vergelijkbaar met Nederland. En toch kom je in Hong Kong bijzondere tempels en het typische Aziatische leven tegen. Dat lijkt mij een hele mooie uitvalsbasis voor een bestemming met kinderen.

Ook leuk: alle top bezienswaardigheden van Hong Kong in één dag!

Leuke attractieparken

Attractieparken, wie wordt er nou niet blij van?! Hong Kong is het thuis voor meerdere super toffe en grote attractieparken. De bekendste zijn Ocean Park, Disneyland Resort en Adventureland. Wij bezochten de eerste en keken een dag lang onze ogen uit. Ocean Park is een combinatie van een dierentuin, een attractiepark met bloedstollende rollercoasters en een kermis. Lunchen tussen de pinguins, zwaaien naar de Chinese reuzenpanda’s, tussendoor een achtbaan in, een draaimolen en afsluiten met een – letterlijk – spetterende dolfijnenshow. Wij vonden het geweldig!

Lees hier alle tips voor een leuk dagje pretpark.

Interactief museum

Een museum klinkt een beetje suf en geloof me, wij zijn totaal geen museum-gangers. Toch hebben we veel plezier beleefd in verschillende musea. Het museum van de nationale geschiedenis is mooi weergegeven. Via verschillende decors loop je door de eeuwen heen. Het allerleukste vonden wij het museum of Science. Het is heel interactief en leerzaam. Via allerlei spelletjes ontdek je allerlei weetjes over bijvoorbeeld hoe geluid reist, wat zwaartekracht is en hoe motoren werken.

En een fijne bijkomstigheid, wij kwamen er op een regenachtige dag terecht, maar het is ook een prima ontsnapping aan een hete dag.

Ook leuk: alles over jetlags bij kinderen

Al deze plekken zijn natuurlijk ook leuk voor volwassenen!

Photobomb

Een bezoek aan de Peak zal vast niet ontbreken tijdens je bezoek aan Hong Kong. Op de bovenste verdieping van het bekende winkelcentrum de Peak Galleria Mall vind je een klein, maar super grappig parkje met allerei sets en wanden om zelf in te gaan staan en leuke foto’s te nemen. Gegarandeerd plezier!

Ook leuk om te lezen: Typische dingen in Hong Kong

Goudvismarkt

De Chinezen gaan anders met dieren om dan wij Nederlanders. En in plaats van een dierenwinkel met aquaria hebben zij dus een goudvismarkt met visjes in plastic zakjes. Daar vind ik wel wat van. Maar hoe dan ook, ik weet zeker dat kinderen er hun ogen uit kijken met al die gekleurde vissen!

Speelgoedjes shoppen

In Hong Kong kun je geweldig shoppen. Op de verschillende markten vind je super leuke snuisterijen. Het is wel (veelal) van Chinese makelarij, dus de kwaliteit is soms mwa, maar voor weinig heb je echt wel grappig speelgoed.

Spettertijd

De meeste mensen gaan enkel naar het moderne centrum van Hong Kong. Er zijn ook heel veel eilanden waar je fijn van een zonnige dag op het strand kunt genieten met je kids.

Mijn favoriet is Chung Chau eiland. De ferry brengt je er gemakkelijk heen (ook een hele beleving met kinderen!). Op het eiland kun je door dorpjes wandelen of naar een van de tempels wandelen. Of gewoon lekker op het strand gaan liggen en in de zee gaan spelen natuurlijk!

Praktische informatie

Vanaf Nederland vlieg je in zo’n tien uur rechtstreeks naar Hong Kong. Ik vind rechtstreekse vluchten altijd fijn, maar het is natuurlijk persoonlijk of dat bij jou en je gezin past. Anders kun je natuurlijk bewust voor een overstap kiezen.

In Hong Kong is het 6 uur later dan in Nederland. Met een Nederlands paspoort heb je geen visum nodig, dat krijg je bij aankomst. Je betaalt er met de Hong Kong dollar. De beste reistijd voor Hong Kong is van oktober tot en met maart.