fbpx
Bolivia

3 tips voor Salar de Uyuni

 • 1 juni 2015

Eén van de meest fascinerende landschappen die ik ooit heb bezocht is de Salar de Uyuni in Bolivia. Een grond van puur zout waar de zonnestralen ruitvormige figuren in hebben gebrand. Een immens groot oppervlak zo ver je kunt kijken. Waar de horizon niet bestaat en perspectief totaal verandert. Werkelijk fenomenaal!

Dit wonderbaarlijke landschap trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Vaak maken mensen een meerdaagse tour met een 4×4 Jeep, die start in Uyuni, over de zoutvlakten gaat, via het cactuseiland en vervolgens langs allerlei andere magnifieke landschappen met vulkanen, meren met water in alle kleuren en roze flamingo’s vervolgt. Het is een van mijn favoriete tours ever!

cactus

Ben je van plan om naar de zoutvlakten te gaan? Dan heb ik drie tips voor je!

# 1 Kleding

De zoutvlakte ligt op 3650 meter hoogte. Al schijnt het zonnetje nog zo lekker in je gezicht, het is er koud! Vooral ’s nachts in een van de zouthotels is het behoorlijk bibberen onder zware dekens, dus warme (thermo)kleding zou dan zeker heel fijn zijn! De tour gaat verder tot wel 5000 meter hoogte, dus je zult er alle dagen plezier van hebben.

zout

#2 Attributen

Salar de Uyuni is ideaal om te spelen met perspectief. Je kent ze vast wel, de foto’s van mensen die op plastic beestjes zitten, uit waterflesjes lijken te komen of elkaar opeten. En die wil jij natuurlijk ook! Je gids heeft vast wel wat attributen bij, maar wat creatief denkwerk vooraf kan geen kwaad. Neem de attributen voor jouw originele ideeën mee, zorg voor voldoende geheugenruimte op je camera en een volle batterij en ga helemaal los! (Oh ja, en kijk af en toe ook zonder camera om je heen om te genieten 😉 )

eten

#3 Auw!

Als je dan los gaat met het maken van ludieke foto’s, pas op met springen. En vooral met vallen. De grond is echt kneiter hard. Dus als je landt, voel je dat wel in je benen en enkels. Ik viel om, ving mezelf op met mijn handen, merkte dat de grond best scherp is en hield er wat barsten in mijn handen aan over…. En de grond is van zout! Auw, auw, prik! Dus gebruik iets van een dikke sjaal of zo om je knieen te beschermen.

Get ready voor een onvergetelijke ervaring op de zoutvlakte!

zout

7 Reacties

 • Jeroen

  Dit staat zeker nog op de bucket list 🙂
  Ziet er super uit en meer als de moeite waard om eens met eigen ogen te gaan bekijken.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Het zou bij iedereen op de bucketlist horen 😀 Zeker meer dan de moeite om heen te gaan. Denk dat jouw camera overuren zal gaan draaien!

   Beantwoord
 • Edith | [travel.create.repeat]

  Yesss, we zijn nu in Ecuador en vliegen over drie dagen naar Bolivia! Perfecte post dus voor ons 🙂 Uyuni staat zéker op de lijst, zin in!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Wauw, mooi vooruitzicht!! Goede vlucht en heeeeeel veel plezier daar weer!

   Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Handige tips! En super leuke foto 🙂 hier gaan wij uiteraard ook heen tijdens onze trip!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je! Ja, deze plek kan niet tijdens jullie reis ontbreken natuurlijk. Denk dat je het daar nog veel mooier zult vinden.

   Beantwoord
 • De grens over | REISMUTS

  […] grens tussen Bolivia en Chili weet ik ook nog goed. De meerdaagse Uyuni tour eindigde in een rauw niemandsland, waar we met een groepje een beetje over de vlakte langs de weg […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.