Het zal je vast niet ontgaan zijn in het nieuws. Afgelopen maandag is de gemeente van Parijs begonnen met het weghalen van de slotjes aan de brug Pont des Arts. Deze brug is één van de meest romantische plekken van Parijs. Jarenlang hebben verliefde stelletjes hun liefde symbolisch vereeuwigd door een slotje aan de brug te hangen en het sleuteltje in de Seine te werpen. Wat nu?

Wat er met de slotjes gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. De brug is weliswaar één van de meest romantische plekken in Parijs, maar niet de enige romantische plek. Ook al kun je de traditie met een slotje er niet meer uitvoeren, er zijn nog veel meer andere romantische plekjes in DE stad van de liefde. Dus ze zal die reputatie vast niet snel kwijt raken.

venetieDublin

En wil je toch heel graag samen met je lief een slotje hangen? Niet getreurd, er zijn meer plekken op de wereld waar je deze traditie wel nog kunt uitvoeren. Het idee komt oorspronkelijk uit de Balkan en is overgewaaid naar allerlei steden. Dublin (de Ha’penny brug), Keulen (de Hohenzoolernbrücke), Praag (Kampas brug), Venetië (meerdere bruggen) en Londen (de Tower Bridge) zijn een paar voorbeelden die ik ken waar je je liefdesslotje nog kunt hangen. Tja, liefde vind je ten slotte overal.

praag

Maar let op, het is niet meer overal toegestaan, want men wil natuurlijk voorkomen dat de bruggen schade lijden door een overgewicht aan liefde.

Ach, misschien is dat onbekende bruggetje bij het parkje om de hoek nog wel veel romantischer…