Inmiddels bijna tien jaar geleden reisde ik anderhalve maand door Thailand. Na verschillende uithoeken in het noorden, oosten en westen ontdekt te hebben was ik toe aan meer ontspanning. Relaxen. Oftewel zon, zee en strand! Daarvoor ging ik naar Phuket. 

De lange reis naar Phuket

Vanaf Bangkok nam ik een bus en na meerdere wissels en wachten op volgende bussen kwam ik 22 uur laten in Phuket aan. Niet echt comfortabel, maar ach, zo’n rit hoort soms bij backpacken 😉 Het kan ongetwijfeld sneller tegenwoordig met betere bussen en met een binnenlandse vlucht.

Lees ook: een rondreis door Thailand, de start in Bangkok

Een jaar na de vernietigende tsunami was het toerisme er volop in opbouw. De bekendere stranden zoals Patong leken me vrij druk en toeristisch, het wat rustigere Kata beach trok me meer aan en kan ik je ook van harte aanbevelen. Het centrum van dit gedeelte is een stuk kleiner, maar daarom niet minder leuk. Je vindt er alles dat je nodig zou kunnen hebben: winkels, eettentjes, reisbureautjes voor tripjes en barretjes.

Om te overnachten kan ik Cool Breeze bungalows aanraden. Deze tweesterren bungalows liggen net buiten het centrum en dichtbij het strand. Schoon en comfortabel tegen een gunstig prijsje.

zon

En wat te doen in Kata? Zonnen en relaxen natuurlijk! De surfers onder ons vermaken zich er vast ook goed. Surfspullen zijn er natuurlijk ook te huur. Mocht je willen surfen,  de beste reistijd daarvoor zijn de maanden mei tot en met oktober. De zee is dan wat ruiger.

Ook zijn er diverse dagtripjes naar andere eilanden mogelijk. Langzame en speedboten brengen je langs verschillende eilanden. Ik zou bij zo’n tripje erop letten dat je niet teveel eilanden ‘bezoekt’, want dan zit je vooral veel op de boot en je wilt vast ook nog wel wat tijd op zo’n mooi bounty plekje doorbrengen. Vergeet je snorkel spullen niet!

Koh Phi Phi

Een bezoek aan de Kho Phi Phi eilanden kan natuurlijk niet ontbreken. Prachtige witte stranden, geweldige rotsformaties en schitterend blauw water. Wat wil je nog meer. En als die je goed bevallen, kun je er natuurlijk ook één of meerdere nachten blijven. Daar zul je meer het Robinson gevoel hebben, het eiland is een stuk rustiger en meer remote.

Er zijn twee eilanden, Lay en Don. Op Don kun je overnachten en heb je wat restaurantjes. Lay is onbewoond. Dat is waar de bekende film The Beach deels opgenomen is.

pho

Uitgaan in Kata doe je bij the one and only rock music bar, de Easy Riders bar in het centrum. Ik heb begrepen dat er inmiddels meerdere hardrock tentjes zijn, maar dit is toch wel echt DE tent. De bar is ingericht met een heuse chopper, posters van motoren en vlaggen. Je zou de Sons of Anarchy van de gelijknamige serie er binnen verwachten, ware het niet dat de Thaise rockers met hun onwijs dik accent verraden dat je in Thailand bent. Ik vond deze bar echt super gezellig.

bar

Om lekker en gezellig te eten kan ik je ten eerste Kata Mama Seafood aanraden. De ananas gevuld met seafood is om te smullen. Daarnaast serveert Nathalie restaurant ook verrukkelijk eten. Dit vind je meer in het centrum. Mocht je het gezellig vinden er na het eten te blijven, dan kun je je vermaken met de bordspelletjes en jenga.

Na Phuket vervolgde ik mijn reis naar andere eilanden. Daarover een volgende keer meer!