De eerste maand van het nieuwe jaar is voorbij gevlogen! Niet zo gek, want de eerste weken was ik op reis en dan gaat de tijd altijd (veelste) snel. Maar wat heb ik genoten! Maar pfoe, wat was het lastig om daarna weer in het normale ritme van het leven te komen… Gelukkig maakten veel gezellige momentjes het wat gemakkelijker 😉 . Ik ben wel heel blij dat we het merendeel van deze koude maand in warmere steden waren en dat ik de sneeuw gemist heb. Hoewel het ook wel gezellig was om de open haard thuis eens aan te doen.

De Europa rondreis
Mijn nieuwe jaar begon samen met Remco in Boedapest, op de rivier de Donau om precies te zijn. Het was een super gezellig feest met een internationaal gezelschap uit o.a. Servië, Duitsland, Rusland en Roemenië. En heel veel champagne. De dag erna was ik helemaal klaar. De laatste dagen van het jaar was ik best wel ziek geworden en met nieuwjaar heb ik er gelukkig niet veel last van gehad, maar de dag erna des te meer met een katertje erbij. Dus we bleven lekker in ons AirBnB appartementje chillen.

De reis vervolgde naar Athene, een stad die me erg verrast heeft. Het was er lekker zonnig en warm, de mensen waren super vriendelijk en al die overblijfselen van de oudheid, ik vind het zo fascinerend! Vanuit daar maakten we ook verschillende uitstapjes, naar de tempel van Poseidon en naar Meteora, waar ik zeker nog meer over ga schrijven.

Daarna was Rome aan de beurt. Dit is altijd mijn lievelingsstad geweest en het voelde ook als thuis komen. We vierden Remco zijn 31e verjaardag. Een kadootje vinden was niet heel lastig in deze stad, want je kunt hier bijzonder goed shoppen. En dat deden we dus ook 🙂

De tijd vloog voorbij terwijl wij naar onze laatste bestemming vlogen, Sevilla. Deze stad heeft me qua compleetheid het meest verrast denk ik. Isabel, een meisje dat twee jaar bij mijn ouders een kamer heeft gehuurd, woont in Sevilla. Het was erg gezellig om haar weer eens te zien. En super leuk om met een local de stad te leren kennen. Ze liet ons zien hoe locals tapas eten.

Wat was het fijn om gezellig met z’n tweetjes door Europa te trekken. Even weg van alles thuis, ontspannen en genieten. Welke stad nu mijn meest favoriete is? Ik kan heel moeilijk kiezen.

Happy New Year vanuit Boedapest 🙂


Fit en energiek
Voor we vetrokken heb ik nog even een detox kuur gedaan om net even wat prettiger in mijn vel te zitten. Nu na de vakantie is het tijd om weer verder aan een fit en energiek lijf te werken. De komende maanden staan vooral gezonde en koolhydraat arme maaltijden op het menu (die overigens erg lekker zijn, dus helemaal geen straf!) en ik hou mijn maaltijden en punten bij met de Weight Watchers app. Het werkt super handig en geeft inzicht in wat ik op een dag eet en wat gezondere keuzes zijn. Daarnaast ben ik weer twee tot drie keer per week in de sportschool te vinden. Even een paar maanden knallen en laat dan de lente maar komen 😉

Op reis hebben we gemiddeld 15 km per dag gelopen met uitschieters tot 23 km. Terug in Nederland willen we regelmatig blijven wandelen. Op een koude, maar zonnige zondag maakten Remco en ik daarom een flinke wandeling door het mooie natuurgebied de Kampina bij Oisterwijk. Ons eigen landje kan toch ook echt heel mooi zijn.


Voor het goede doel
Tot ongeveer een jaar geleden had ik nog nooit bloed laten prikken. Ik was namelijk heel bang van naalden en ik kan niet goed tegen mijn eigen bloed en dus heb ik de paar momenten dat een arts misschien bloed wilde prikken altijd kunnen tegenhouden. Sinds papa ziek is zie ik van dichtbij hoe belangrijk bloed is. Daarom besloot ik me over mijn angst heen te zetten en bloeddonor te worden. En afgelopen maand deed ik mijn eerste bloeddonatie.

Ik vond het 100% meevallen. De mensen die er werken zijn ontzettend lief en stellen je helemaal op je gemak. Ondanks dat het doneren zelf maar ongeveer 8 minuten duurt, nemen ze de tijd voor je en ze houden je goed in de gaten. Ik ben blij dat ik op deze manier iets kan bijdragen. Misschien heel veel zelfs. Remco was mee gegaan, omdat ik niet wist hoe ik me zou voelen. Hij grapte dat hij al lang wist dat ik uniek en bijzonder ben (de lieverd!), maar blijkbaar behoor ik tot de zeer kleine groep met de bloedgroep O negatief. Het is de enige bloedgroep die aan iedereen gegeven kan worden. En daarom zal ik maximaal opgeroepen gaan worden. Nou, na deze eerste ervaring durf ik dat wel hoor!

In en om ons huis
Het is ruim zes maanden na de verhuizing en ons huis is nog niet helemaal ‘af’. Volgens mij wordt dat ook nooit het geval, we blijven bezig. Maar eindelijk hebben we sinds afgelopen weekend nachtkastjes. We vonden deze in onze favoriete winkel Antiek en Design, die vooral meubels uit India importeert. Zo ook deze nachtkasjes van Indisch sloophout. En dan ook nog eens een heerlijk nieuw dekbed, je kunt je voorstellen dat ik sindsdien heeeeeerlijk slaap!

In Sevilla hebben we een nieuw bordje met huisnummer gevonden. Die prijkt sinds een paar dagen aan de voorgevel. Veel gezelliger dan zo’n wit plaatje, niet waar?


Reizen en zo
De oplettende lezer had misschien al gezien dat er een nieuw reisje bij is gekomen, waarvan de bestemming nog even geheim is. Dit jaar hebben we afgesproken dat we ieder een verrassingsreisje voor de ander organiseren naar een bestemming waar we beiden nog nooit geweest zijn. De trip in april neem ik voor mijn rekening. Ik wilde een originele bestemming vinden. De stad die ik uiteindelijk gekozen heb, kende ik al wel, maar heb ik nog niet eerder overwogen voor een citytrip. Een onontdekt pareltje denk ik. En het is me ook nog eens gelukt om alles erg budgetvriendelijk te boeken. Tegen de tijd dat we vertrekken, zal ik Remco vertellen over de weersverwachting en pas op het vliegveld onthul ik de bestemming. Ik ben er zelf zo enthousiast over, dat ik het maar lastig voor me kan houden, haha!

Voor meer inspiratie in eigen land ontving ik de Geluksatlas – 50 punten om op te laden. Er staan hele leuke bestemmingen en wandelingen in door heel Nederland. Via het Longfonds kun je dit boek nog twee weken met korting bestellen.

Uit noodzaak moest ik vorig jaar snel een nieuwe telefoon kopen, maar een leuk telefoonhoesje erbij had ik nog niet gevonden. Etsy vind ik een geniaal platform, ik vind er altijd wat leuks. En zo ook deze keer. De Italiaanse winkel Natura Picta maakt eco-vriendelijke producten, waaronder dus telefoonhoesjes. En deze past helemaal bij mij als traveladdict 🙂

Beeld en geluid
Eigenlijk druist het een beetje tegen mijn principes in, maar het was toch ook wel heel fijn… We hadden de Ipad mee op reis genomen en zo af en toe ’s avonds Netflix gekeken. Even lekker chillen op de kamer, heerlijk! De serie Reign had ons meteen in de ban, over Mary, Queen of Scots. Hij is niet helemaal waarheidsgetrouw, maar na ons verblijf in Edinburgh wel extra leuk om te kijken. Thuis hebben we de serie American Odyssey gekeken, weer totaal anders, maar ook boeiend vanaf de eerste minuut. En nu zijn we weer op zoek naar een nieuwe toffe serie. Heb jij tips?

Gezelligheid en feestjes
Of het door het heerlijke zonnetje komt dat ik miste bij terugkomst, of door de routine die weer startte met werken, ik weet het niet, maar back to normal viel me behoorlijk zwaar. Ik vond het wel super fijn om mijn ouders weer te zien en een dikke knuffel te geven. En erg gezellig om mijn vriendinnen over mijn avonturen te vertellen. Gelukkig kan ik nog lang nagenieten en heb ik heel veel inspiratie voor nieuwe berichten op Reismuts. En de souvenirs herinneren me dagelijks aan de waanzinnig toffe reis.

Altijd als er vrienden komen eten, vinden we het leuk om iets nieuws te maken. Remco is vaak degene die het internet afspeurt voor recepten. En toen een vriendinnetje bij ons kwam eten, maakte hij een pastasalade met gevulde puntpaprika. Super lekker!

We vonden dit grappige Indiase olifantje op een fairtrade markt in Edinburgh.


Aangezien onze verjaardagen dicht bij elkaar liggen (ik over tien dagen 😀 ) hebben we het met onze familie afgelopen weekend gevierd. Het was erg gezellig om met iedereen samen te zijn. Het grote feest komt in het voorjaar, zodra de tuin af is en het weer een tuinfeest toe laat.

En wat zal februari in petto hebben? Dan word ik dus weer een jaartje ouder en het laatste weekend is het carnaval. Mijn outfit heb ik nog niet uitgezicht, maar het wordt vast gezellig!

En hoe was jouw januari?