Tilburg heeft op culinair gebied veel te bieden. Meerdere keren per jaar zijn er in de stad foodfestivalletjes. En er zijn meer dan genoeg fijne eettentjes en restaurants. Je kunt mij al blij maken met all-you-can-eat sushi of een wat eenvoudiger gerecht bij één van de Tilburgse kroegen, maar soms vind ik het ook erg fijn om uitgebreid te dineren. En dan bedoel ik echt uitgebreid, een avond tafelen met meerdere gangen compleet met amuses en een wijnarrangement. Ook daarvoor kun je in Tilburg goed terecht. Dit zijn mijn tips voor een culinaire topbeleving in Tilburg.

#  Taste!

Ik ken dit trendy restaurant vooral van Taste! Sky High, de jaarlijkse happening waarbij het dakterras van het hotel wordt omgetoverd tot restaurant met uitzicht op de Tilburgse kermis. Met slechts plek voor 20 personen moet je voor deze unieke ervaring wel ruim vooraf reserveren. Ik heb al voor 2017 gereserveerd, mijn 3e maal, en kijk er nu alweer naar uit.

Gelukkig kun je ook de rest van het jaar bij hen terecht voor een drie- tot zesgangen diner. Je kunt je voorkeuren doorgeven en zij zullen ervoor zorgen dat je versteld zult staan van de smaakbeleving. En alles even mooi gepresenteerd. De sommelier is een ontzettend vriendelijke man die met veel passie uitleg geeft over goede bijpassende wijnen. (Zoals je merkt, enthousiasme voor wijn valt bij mij altijd goed in de smaak. 😉 )

Je vindt het restaurant aan de Heuvel in het Mercure hotel. Voor een complete avond mag je rekening houden met ongeveer € 100,- per persoon. Geen zin meer om naar huis te rijden, verblijf dan in het Mercure hotel.

taste1

taste2

taste-3

#  Hofstede de Blaak

Anders dan de eerste is dit restaurant gehuisvest in een authentiek Engels landhuis uit het begin van de vorige eeuw. De inrichting is in de Engelse stijl met veel houtwerk en doet huiselijk aan. En hier branden nog echte kaarsen op tafel. Maar daar kom je natuurlijk niet alleen voor. Je komt voor de culinaire topbeleving in Tilburg.

Het eten is voortreffelijk! Je kunt kiezen uit drie tot wel zeven gangen, aangevuld met amuses. Begin dit jaar verraste ik mijn man met een diner voor zijn verjaardag en we hadden echt een top avond.

Je vindt de Hofstede de Blaak in de gelijknamige wijk de Blaak buiten het centrum van de stad. Maar parkeren doe je er gratis, dus de locatie mag geen belemmering zijn 😉 . Ook hier ben je ongeveer € 100,- per persoon kwijt.

hofstede1

hofstede-2

hofstede-3

#  Auberge du Bonheur

Vroeger kwamen wij als gezin hier regelmatig dineren en onlangs ging ik er samen met mijn man en mijn vader naar terug. Wat een fantastische avond! Om meerdere redenen uiteraard, maar ook het eten was een ware traktatie! Smaken vormen bijzondere combinaties. Een dessert met witte chocolade en rozen, hoe verzin je het, maar lekker! Kies uit de gerechten van de kaart of laat je verrassen door het menu van de chef.

Je vindt dit luxe restaurant aan de Bredaseweg 441, buiten het centrum van de stad in een bosrijke omgeving. Parkeren is gratig op het eigen terrein. Zonder wijnarrangement kom je op ongeveer € 100,- per persoon uit, maar als je het daarmee compleet maakt, moet je op meer rekenen. Wil je niet meer naar huis rijden, er is een hotel bij.

Ik was deze avond zo bezig met genieten dat ik helemaal vergeten ben foto’s te maken. Maar ik vond dat Auberge een vermelding verdient in dit bericht, dus ik maak voor deze keer gebruik van een foto van de website voor een sfeerimpressie.

auberge-lr11-1260x600

#  l’Olivo  (Helaas is dit in 2019 gesloten)

Dit is niet zomaar een Italiaan, maar een restaurant met klasse. (En mijn favoriet 🙂 ) Een romantisch en gezellige zaak waar de mensen die er werken duidelijk veel plezier beleven aan hun werk. Zelden heb ik iemand zo gepassioneerd over wijn horen vertellen. Dat hoort bij een culinaire topbeleving in Tilburg.

Er is geen vaste menukaart, maar dagelijks bereiden ze gevarieerde seizoensgebonden gerechten, waarbij je kunt kiezen uit vlees, vis of vegetarisch. Daarbij gebruiken ze lokale ingrediënten en producten. Met mooi weer kun je op het terras zitten.

Wat je absoluut moet proberen is een kaasplankje. Ze hebben een onwijs mooie houten kar waar ze de kazen op precies de juiste temperatuur bewaren. Vraag naar bijpassende wijnen en maak je klaar voor een ware smaaksensatie!

Het officiële adres is Heuvel 41, maar in de Tilburgse volksmond heet dat straatje de Korte Heuvel. Met alles erop en eraan mag je rekenen op ongeveer € 100,- per persoon.

samen-eten
oesters
olivo

Kijk voor een overnachting in Tilburg op booking.com voor beschikbaarheid.

Geniet van jouw culinaire topbeleving in Tilburg!