Wanneer passies en interesses van twee creatievelingen samen komen, ontstaan er hele mooie dingen. Dat bewijzen de gebroeders Errol en Chris van Linescapes. Zij houden van reizen, design en natuur en hebben van daar uit schitterende houten wereldkaarten en bijzondere City Maps ontworpen. Ik vertel je graag meer over die bijzondere kaarten van steden. En wil je er eentje van een door jouw gekozen stad? Lees verder, want ik mag een leuke winactie doen.

De afdruk van een stad in hout

Een City Map is een afdruk van een stad in hout. De afdruk wordt met lasers uitgesneden. Daardoor vallen alle gebouwen weg uit de houten plaat en hou je de straten en wegen van de stad over. Die vormen dus de kaart, wat een ontzettend tof design is.

De City Map is licht in gewicht. Je hebt de keuze uit verschillende variaties. Ten eerste kies je het formaat, 20*15, 40*30 of 80*60 centimeter. Daarna kies je voor zwart MDF uitvoering of voor donker hout. Op de website kun je beide kleuren van de kaarten zien, zodat je weet wat je kiest. Omdat hout een natuurproduct is, kan de kleur in werkelijkheid wel altijd een beetje afwijken.

De broers van Linescapes hebben bij het ontwerpen van de City Maps echt aan alles gedacht. Ook het ophangen van de City Map is heel eenvoudig. Je hoeft niet te boren en er wordt een duidelijke ophanginstructie en bevestigingsmateriaal meegezonden.

city map

Duurzame City Maps

Wat de City Maps – en ook de andere producten van Linescapes – nog mooier maken, is het feit dat ze zo duurzaam mogelijk geproduceerd worden. Linescapes heeft namelijk een sterke visie op duurzaamheid.

Allereerst werkt Linescapes alleen met duurzame leveranciers en heeft het hout dat zij gebruiken een echt keurmerk. Het is niet uit regenwouden afkomstig, maar uit snelgroeiende bossen in Europa. Daarnaast, voor ieder product dat zij verkopen, planten ze meer bomen terug. Zo zijn ze niet Co2 neutraal, maar zelfs verlagend. Duurzaam ondernemen is voor hen echt vanzelfsprekend en zit diep geworteld. Een mooi design kan dus echt ook eco-vriendelijk zijn!

Win een City Map van een stad naar keuze!

Ben je ook zo enthousiast over de mooi ontworpen City Maps? Doe mee met de winactie en wie weet mag jij er eentje van een stad van jouw keuze laten ontwerpen. Ook mag je zelf het formaat kiezen! Ga je voor je woonplaats of juist die ene stad tijdens die ene reis waar je zulke mooie herinneringen aan hebt? Utrecht, Hong Kong, het kan allemaal! Welke hangt er binnenkort bij jou aan de muur?

Wat moet je doen?

  • Laat in een reactie hieronder weten dat je mee wilt doen en van welke stad jij een City map wilt.
  • Volg Reismuts en Linescapes ook op Instagram.

De winactie loopt tot 8 februari 2021. De winnaar krijgt daarna persoonlijk bericht.

Heel veel succes!

Dit bericht is in samenwerking tot stand gekomen.