Onlangs spendeerden Remco en ik een weekendje in Utrecht. En dat was heerlijk! Ik ben er al regelmatig geweest en toch voelt de stad steeds als een nieuw avontuur. Er is zoveel te zien en te doen. Ik zet de leukste dingen voor je op een rij, voor een gegarandeerd gezellige citytrip in Utrecht!

# Shoppen!
Utrecht is echt perfect als je een hele dag wilt gaan shoppen. Alle bekende merken en winkelketens vind je er, in de winkelstraten en overdekt in Hoog Catharijne. En daarnaast vind je er natuurlijk allerlei boutiques.

Een leuk adresje is Keck en Lisa, met leuke hebbedingen en cadeautjes. Bij Bags World naast Timberland vind je mooie lederen tassen tegen vriendelijke prijzen. Ik slaagde er goed 🙂

# Eten en drinken
Er zijn teveel leuke plekken voor een hapje om op te nemen. Deze zijn in ieder geval de moeite waard.

In de Drieharingenstraat vind je leuke plekken. Zoals De Markt voor lunch of Vintage voor tapas. Hou je van Indonesisch, dan is Spekuk ideaal.

Voor de bierliefhebbers is Belgisch Biercafé Olivier echt een aanrader! Deze bijzondere plek zit in een oude kerk, waar zoveel mogelijk elementen van bewaard zijn gebleven. Naast de uitgebreide bierkaart schenken ze Utrechtse en internationale bieren op de wisseltap.

Leuke terrasjes vind je op heel veel plekken. Natuurlijk de plekjes lager aan het water. Ik vind de zaakjes rond de Oude Gracht gezellig, zoals HW. En om de hoek vind je Sea Salt, leuk voor wijntjes en lekkere vishapjes.

Voor een wat luxer, maar erg gezellig diner kun je bij De Rechtbank terecht. Je raadt het al, in het oude gerechtsgebouw. Ook voor vega gerechten heb je lekkere keuze. Ik koos de groentenquiche met salade van spitskool en noten, jammie!

# Beklim de Domtoren
Volgens mijn Utrechtse vriendinnetje is een bezoek aan de stad niet compleet zonder een tripje naar boven. Een wandeling over trappen wel te verstaan. Maar het uitzicht vanuit deze iconische toren is de moeite waard.

# Vaar over de kanalen
Varen, kanoën, waterfietsen, of neem een rondvaart. Kies je manier en geniet van het water. Dan zie je de stad ook eens vanuit een ander perspectief.

# Blijf overnachten
Wij kozen voor het luxe hotel Karel V. Dit is gevestigd in een 14 eeuwse klooster midden in het centrum van de stad. Dus vanuit hier kun je alles te voet doen. En heb je wat minder zin of puf om de stad in te gaan (omdat je bijvoorbeeld hoogzwanger bent en de zomerhitte maar moeilijk kunt verdragen, zoals ik op dat moment) dan kun je je vermaken in de spa in de Romeinse vleugel of in de schaduw in de kloostertuin en ’s avonds genieten van een heerlijk diner in het luxe restaurant.

Oh ja, voor de uitslapers bieden ze een late check-out voor € 25,- extra. Ontbijt kun je kosteloos op de kamer laten brengen en is super uitgebreid. Daarbij profiteerden wij van een zomerdeal, waarmee we voor een aantrekkelijk tarief ik een emperor kamer mochten slapen. Het beste kun je rechtstreeks contact met Karel V opnemen om eventuele aanbiedingen te bespreken.

Heb jij wel eens een citytrip in Utrecht gedaan?