We rijden de oprijlaan op tot aan het gebouw met de receptie. Ik stap de auto uit en de wind slaat meteen mijn haren in mijn gezicht. De zilte zeelucht dringt mijn neus binnen. Een pril winters zonnetje schijnt tussen de wolken door. Wat hebben we een mazzel met het weer voor deze paar dagen met het gezin naar Zeeland! We hebben gekozen voor Hotel De Zeeuwse Kust, omdat het een echt familiehotel is. Dat is voor ons de eerste keer, zo’n hotel. Dus ik ben heel nieuwsgierig!

Aankomst bij Hotel De Zeeuwse Kust

Nadat Remco het toegangspasje voor de hotelkamer bij de receptie heeft gekregen rijden we verder om de auto op de eigen parkeerplaats naast het hotel te zetten. We lopen naar de voordeur en vol verwachting maakt Remco de deur open. Als eerste valt de kinderkamer op. Deze is direct naast de voordeur en Mats rent enthousiast naar binnen. Er staat een super toffe bedstee met twee verdiepingen. De luikjes kunnen echt dicht. En ieder bed heeft een eigen lampje in de vorm van een wolkje. Mats is door het dolle heen. Hij kan nu al niet besluiten of hij boven of beneden wil slapen.

hotel de zeeuwse kust familiehotel met het gezin naar zeeland
hotel de zeeuwse kust familiehotel met het gezin naar zeeland

Vervolgens lopen we verder de hotelkamer van het familiehotel in. Ik passeer de ruime badkamer en de aparte toilet. Aan de rechterzijde van de hotelkamer is er een kleine, maar sfeervolle keuken tegen de wand. Daar is een koelkast, een kookplaat met twee pitten, een oven en natuurlijk servies en bestek.

In de hotelkamer is verder een eethoek, twee confortabele fauteuils en een groot en heerlijk tweepersoonsbed. Vanaf het eigen terras valt er veel zonlicht door de ramen. De kamer is daardoor lekker licht. Daar hou ik van. Ik zie ons hier de komende dagen volop genieten! (Zoveel zelfs dat we ter plekke een dag bijboekten.)

Leestip: de leukste familiehotels in Nederland

hotel de zeeuwse kust familiehotel met het gezin naar zeeland
hotel de zeeuwse kust familiehotel met het gezin naar zeeland

Een echt familiehotel

Hotel De Zeeuwse Kust heeft verschillende kamers voor vier of zes personen. Ook zijn er kamers geschakeld, zodat je met meerdere gezinnen naast elkaar kunt verblijven en bij elkaar binnen kunt lopen. De kamers op de begane grond hebben een eigen terras met meubels. De kamers op de hogere verdieping hebben een balkon.

Bij aankomst in onze kamer stond er al een ledikant en een kinderstoel klaar. Deze kun je bij je boeking reserveren. En ze zijn gratis. Wel zo handig, want ze weten immers dat je met kinderen komt. Dus je krijgt geen verrassingen op de rekening.

Hotel De Zeeuwse Kust ligt op een groot terrein met vakantiewoningen en kampeerplaatsen. Op het terrein van het familiehotel vind je een restaurant en een snackbar. Ook zijn er meerdere speeltuinen buiten, een binnenspeeltuin en een binnenzwembad. In de weekenden en in de vakanties is er een animatieteam voor de kinderen.

Genieten bij Hotel De Zeeuwse Kust

Het ontbijt bij Hotel De Zeeuwse Kust is werkelijk goddelijk! Vanwege de toen geldende maatregelen kregen wij het ontbijt bij de kamer geleverd. Zelden heb ik zo’n uitgebreid ontbijt gehad. Verse broodjes en croissantjes, gekookte eitjes, gerookte zalm, kaas- en vleesbeleg, zoetbeleg, poffertjes, pannenkoeken, fruit, yoghurt, granola, jus d’orange. En Mats kreeg een speciale kids ontbijtbox met kleurplaten, kleurtjes en snoepjes als extra.

Wat ik zo fijn vind aan dit familiehotel, is dat het ten eerste van alle gemakken is voorzien die je met kinderen kunt wensen. Daarnaast heb je in de hotelkamers de luxe van een hotel en toch het gemak van een appartement door de kleine, maar complete keuken.

Met het gezin naar Zeeland

Zeeland is een ontzettend leuke bestemming voor een weekend of vakantie met het gezin. Strandwandelingen zijn immers leuk voor jong en oud. Met mooi weer kun je spelen en zwemmen in de zee. En bij minder warm weer is het nog steeds leuk om de mooiste schelpen te zoeken.

Hotel De Zeeuwse Kust heeft een ideale ligging. Op nog geen vijf minuten lopen ligt het strand. Je komt dan langs een schapenweide. En misschien tref je wel wat pony’s in het duingebied. Bij deze strandopgang heb je twee strandtenten voor een hapje en drankje op loopafstand.

In Renesse zelf heb je het kabouterbos van Renesse, misschien wel het leukste dat we tot nu toe in Nederland bezocht hebben. De toegang is gratis en je vindt het bij Slot Moermond.

hotel de zeeuwse kust familiehotel met het gezin naar zeeland

Op nog geen vijftien minuten rijden van het familiehotel kom je bij de Brouwersdam. Bij de Brouwerssluis heb je grote kans om zeehonden te spotten. Andere leuke uitjes in de directe omgeving zijn de burcht in Burgh-Haamstede en wandelen bij de Meeuwenduinen. Daar komen de wilde pony’s nieuwsgierig bij je snuffelen en kun je ook Schotse Hooglanders spotten.

Met het gezin naar Zeeland kan ik je dan ook van harte aanbevelen. En het familiehotel De Zeeuwse Kust? Daar kom ik heel graag nog een keer terug!

Wil jij een keer overnachten bij Hotel De Zeeuwse Kust? Klik dan hier voor een reservering.

Nederland kent nog meer familiehotels. Reisjager zette een aantal leuke familiehotels op een rij in deze blog.