Jongens, jongens, wat was augustus een heerlijke maand! Niet op de laatste plaats vanwege onze superfijne vakantie, maar daar later meer over. Ook thuis was het genieten. Dat kan ook haast niet anders met die heerlijke temperaturen. Ik neem je weer mee in mijn hoogtepunten van de afgelopen maand.

Eigenlijk moet je voor DE hoogtepunten van augustus doorscrollen naar de reizen van de maand, want dat waren de highlights zeker wel voor mij. Ik ben nou eenmaal graag onderweg, op avontuur en aan het ontdekken. Maar thuis heb ik ook niet stil gezeten. Ik hou van plannen voor vernieuwing en verandering en daar hebben Remco en ik het de laatste tijd veel over gehad.

Verbouwplannen

We zijn van plan om te gaan verbouwen. Wat begon als een luchtig idee over hoe we de benedenverdieping efficiënter kunnen gaan benutten qua ruimte door misschien een keer de bar eruit te slopen of zo is met verder nadenken en hulp van deskundige vrienden uitgegroeid tot een compleet nieuw plan en plattegrond. Door een stuk uitbouw en het verplaatsen van letterlijk iedere ruimte zal alles veel ruimer kunnen worden.

De bedoeling is dat we dit na de volgende bouwvak gaan doen, in 2020. Dat geeft ons de tijd om kneiterhard te gaan sparen, want het gaat natuurlijk wel wat kosten. In gedachten zie ik de compleet nieuwe opstelling al en daar word ik super enthousiast van. Er is wel één maar. (Misschien wel meer dan één, want eigenlijk heb ik er een hekel aan om in een verbouwing te moeten wonen, maar ik bedoel één hele belangrijke maar…) Dat sparen gaat natuurlijk van ons reisbudget af. En dat betekent dat we volgend jaar een stuk minder zullen gaan reizen. Boehoe…

Het voelt een beetje dubbel. Om de praktische reden dat Mats volgend jaar nog nagenoeg gratis mag vliegen. Dat zou ik graag zoveel mogelijk willen benutten. Tevens om de simpele reden dat reizen altijd bovenaan mijn verlanglijstje staat. Maar ons eigen fijne huis nog meer naar onze zin maken, dat wil ik ook heel graag. En dus lijkt het erop dat we een jaartje wat rustiger aan moeten doen met reizen. Maar wel vanwege een heel fijn ander doel.

Genieten van de zomer

Naast al die plannenmakkerij heb ik genoten van het heerlijke zomerweer. BBQ’s met vrienden, ’s avonds tot laat borrelen in de tuin, wandelen, naar de kinderboerderij…ik wou dat er geen einde aan zou komen!

En Mats is voor het eerst mee geweest naar een dierentuin. Op een steenworp afstand van ons huis ligt de Beekse Bergen. Via VakantieVeilingen.nl hebben we goedkoop toegangskaartjes kunnen scoren. We hebben meteen een abonnement genomen. In plaats van vliegen naar Afrika kunnen we daar het komende jaar oneindig op safari 😉

Ten slotte heb ik ook nog even een nieuwe coupe gekozen. Al jaren kom ik bij dezelfde salon in Tilburg. In de afgelopen maanden heb ik vrij weinig aandacht aan mijn haar gegeven. Iets met een baby, minder slapen, nieuw ritme, dat soort dingen. Dat was te merken, want er moest een flink stuk af om het weer goed gezond te maken. Samen met de nieuwe kleuren erin voel ik me weer helemaal in mijn sas!

Welke reizen heb ik gemaakt?

Terwijl augustus begon zaten Remco, Mats en ik in een super fijn appartement in Koper, aan de kust van Slovenië. Naast alle dagtripjes in de bergen van Slovenië en alle toffe wandelingen wilden we ook relaxen aan zee. En daar is de Sloveense kust erg geschikt voor. Een groot voordeel is dat de kleinere kustplaatsjes zoals Koper nog niet overspoeld worden met toeristen, zelfs niet in het hoogseizoen.

Op onze weg terug naar onze ‘standplaats’ Lake Bled maakten we nog een dagtrip naar het Italiaanse Triëst en de omliggende dorpjes. Het grappige is dat Koper meer van een Italiaanse stad weg heeft dan Triëst, dat qua gebouwen veel meer Oostenrijks lijkt. Zo zie je wel dat dit gebied vaak van ‘eigenaar’ gewisseld is door de eeuwen heen. Desalniettemin hadden ze heerlijk ijs zoals je het in Italië verwacht.

Teruggekomen bij Lake Bled zagen we dat de weersvoorspelling voor onze laatste dagen niet al te best was. En om nou in nat weer te eindigen, dat zagen we niet zitten. Dus besloten we de tent en al in te pakken en te verhuizen naar Kroatië. Op nog geen drie uur rijden verder hadden we namelijk wel iedere dag een stralende zon en 30 graden. Mmmmm!

Kroatië hadden we nog niet eerder bezocht. Ik moet eerlijk zeggen, ik vond de sfeer op de camping in Slovenië leuker. In Instrië vond ik iedereen behoorlijk op zichzelf en ik hou wel van zo nu en dan een praatje met andere campinggasten. Wel vonden we de kustplaatsjes en het binnenland onwijs mooi en een leuke afwisseling van Slovenië. Dus eigenlijk een perfecte combi! Inmiddels heb ik al wat blogs erover geschreven en de komende tijd zul je ongetwijfeld meer over Slovenië, Kroatië en Italië lezen.

Een familiekiekje in Pula
Genieten aan zee

De maand augustus sloten we af op TerSpegelt, een 5* camping in Noord-Brabant. Bij de aankoop van onze grote tent kregen we een lang weekend kado. En daar maken we natuurlijk graag gebruik van. Alleen was die tent wel een tikkeltje groot voor een paar dagen. Vooral veel werk met opzetten en afbreken. Dus, mede met oog op onze reisplannen in de zomer van 2020, kochten we een kleinere tent. Deze is ook op lucht dus vele malen sneller op te zetten en in te pakken.

Het weekend was perfect om de tent uit te proberen en het is goed bevallen. Dus nu kunnen de plannen voor het volgende jaar weer verder gesmeed worden! TerSpegelt is overigens ook een hele leuke camping. Daarover binnenkort meer.

Hoe was jouw maand augustus? Heb je vakantie gehad?