De zomervakantie zit er helaas weer op. Voor veel mensen is dat dè periode in het jaar om op vakantie te gaan. Nieuwe bestemmingen te ontdekken. Op avontuur te gaan. Lekker te ontspannen. En onvergetelijke herinneringen te maken. Een hele toffe en originele manier is om die herinneringen te vereeuwigen op stenen tegeltjes aan de wand.

Van Studentendrukwerk.nl mocht ik mijn mooiste reisherinneringen van dit jaar op tegeltjes laten afdrukken. Zo kon ik zelf ervaren hoe het is om de tegeltjes helemaal zelf te ontwerpen. En met eigen ogen zien hoe het er vervolgens uit komt te zien. Ik ga het je vertellen!

Zelf tegeltjes ontwerpen

Het maken van je eigen ontwerp is erg eenvoudig. Via de website kom je in een creator-omgeving terecht. Daar kies je je soort project. Naast tegeltjes kun je foto’s bijvoorbeeld ook op canvas en aluminium laten drukken.

Eerst selecteer je de foto of foto’s die je op het tegeltje wilt hebben. Deze kun je meteen zelf bijsnijden en verplaatsen. Ik koos ervoor om één foto per tegeltje te nemen. Vervolgens kun je het tegeltje verder customizen met teksten in verschillende lettertypes en andere toevoegingen.

Steeds als ik een tegeltje gereed had, sloeg ik het op onder een eigen naam. Pas toen ik alle vier de tegels helemaal naar mijn zin klaar had, zette ik ze één voor één in het winkelmandje. Dit vond ik wat omslachtig. Ik moest de projecten namelijk dan weer opnieuw openen. En steeds als ik het aan de order had toegevoegd, opende er een nieuw scherm om verder te gaan met het bestelproces, terwijl ik nog meer tegels wilde toevoegen.

Toen mijn winkelmandje compleet was, ging ik verder in het bestelproces. Ik maakte een inlog aan. Dat vind ik wel handig, voor het geval ik bijvoorbeeld nog eens wat anders zoals een scriptie wil laten drukken.

Zonder meerkosten kun je het ophangsysteem trouwens bijbestellen. Nadat ik de bestelling had afgerond, kreeg ik direct een bevestigingsmail. En per mail werd ik steeds op de hoogte gehouden van de status van de bestelling en de verzending ervan. Binnen twee dagen had ik mijn tegeltjes al in huis!

De eerste vier hangen er!

Ik ben enorm tevreden over het resultaat! Sowieso vind ik het afdrukken op tegeltjes echt heel origineel. Daarnaast zijn de tegeltjes onwijs mooi geworden. De foto’s zijn mat afgedrukt, waardoor de kleuren heel gaaf uit komen en de foto’s goed tot hun recht komen. De eerste vier hangen aan de muur in het trapgat. Ik heb nu al zin om nog meer tegels te gaan maken!

Winactie

Deze winactie is inmiddels gesloten. Wil jij ook je mooiste vakantiefoto’s vereeuwigd op tegeltjes? Met deze exclusieve winactie maak je kans op vier tegeltjes van 15 bij 15 centimeter. Wat moet je er voor doen?

Vertel me in een reactie hieronder voor 7 september a.s. welke bestemming jij graag je foto’s op tegeltjes vereeuwigd wilt hebben.

Van alle deelnemers kiezen we random één winnaar. Hij of zij krijgt persoonlijk bericht.

Dit bericht is natuurlijk in samenwerking met Studentendrukwerk tot stand gekomen. Zoals je kunt lezen, schrijf ik altijd mijn eigen mening. Wil je daar meer over weten, lees dan hier verder.