fbpx
Personal

April 2019, olifanten en kamelen

 • 5 mei 2019

April, voor mij had er geen eind aan hoeven komen. Wat een heerlijke maand was het! Op de eerste plaats vanwege onze fantastische reis door Jordanië. Ik neem je mee daar naar toe en deel wat andere April-zaken met je. Met extra veel foto’s 😉

Thuis genieten van de zonnige dagen

Afgelopen maand was er een heuse olifanten parade in het centrum van Tilburg te vinden. Geen echte beesten natuurlijk, wel vrolijke en kunstige baby exemplaren. De tentoonstelling reist de wereld rond en vraagt op deze manier aandacht voor de bedreigde Aziatische olifanten. Na Shanghai, Bangkok, Rio en Londen waren ze in Tilburg te zien. De opbrengsten van de kleinere versies in de pop-up store gaan naar beschermingsprojecten.

Natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen ligt op een steenworp afstand van ons huis. Als ik daar ben, voelt het altijd meteen alsof ik even helemaal weg ben in een compleet andere omgeving. Heerlijk vind ik dat! Dus toen het heerlijke lentezonnetje op een dag door brak, sprongen we in de auto voor een kleine wandeling daar.

En waren er dingen waar ik minder blij van werd?

In de vorige terugblik schreef ik al dat ik de opbouw ervan voortaan meer op de leuke dingen richt. En toevallig heb ik deze maand gewoon niets te melden over waar ik minder blij van werd! Fijn is dat zeg!

Welke reisjes heb ik gemaakt?

Twee weken lang hebben Mats, Remco en ik met een huurauto door het prachtige Jordanië gereisd. Het was echt een waanzinnig mooie reis! Tien jaar geleden maakte ik er een solo reis en werd ik al betoverd door het land. Ondanks dat de tijd er niet stil heeft gestaan in de ontwikkeling van toerisme (wat soms wel jammer is, maar daar een andere keer meer over) is het nog steeds een bijzondere bestemming met weinig drukte.

Een van de hoogtepunten was het bezoek aan Petra. Al was ik er al een keer geweest, nog steeds keek ik mijn ogen uit. En het bezoek aan Wadi Rum vond ik een ultiem bijzondere ervaring. Niet alleen deden we een jeep safari, we bleven ook bij de bedoeïnen slapen.

We begonnen in de hoofdstad Amman.
We maakten een dagtrip naar de oude Romeinse stad Jerash.
Mats zag zijn eerste wereldwonder: Petra!
De vergezichten in Wadi Rum zijn echt waanzinnig!
We zagen de zon onder gaan.
En werden zo wakker, fantastisch toch!
Als afsluiting van de reis gingen we chillen aan de Dode Zee.

Mats is werkelijk een kleine wereldreiziger. Hij is zo makkelijk, tevreden en flexibel dat de hele reis eigenlijk als vanzelf ging. Thuis doen we niet aan een vast ritme qua eten en slapen; Mats kiest zogezegd zijn eigen ritme en dat werkt prima voor ons. Op reis was dat niet anders en dat ging dus ook heel fijn.

Het is lang geleden dat ik echt zo “weg” ben geweest. Niet alleen fysiek ergens anders, maar ook met mijn hoofd continu in het moment daar. Een compleet andere omgeving, ander stukje wereld, andere cultuur. Heerlijk!

Ik sta te popelen om blogs over Jordanië te gaan schrijven!

Hoe was jouw april? Heb je Koningsdag gevierd?

6 Reacties

 • Edith | [travel.create.repeat]

  Zo ontzettend leuk om te lezen, jullie ervaringen in Jordanië! Het staat héél hoog op mijn lijst om volgend voorjaar te doen, als Robin een jaar is. Dit jaar eerst naar Cuba, en misschien nog een weekje zon dit najaar. Maar ben superbenieuwd naar je blog(s) over Jordanië straks!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je! Jordanië is echt super goed te doen met een kleine. Alvast veel plezier in Cuba met zijn drietjes!

   Beantwoord
 • Elise

  Dat klinkt als een hele fijne maand. Heerlijk ook dat reizen met Mats zo fijn gaat 🙂

  Beantwoord
 • Wat neem je mee op vliegvakantie met je baby? - Reismuts.nl

  […] april was het zover: de allereerste vliegvakantie met onze baby Mats. Op dat moment was hij 7 maanden oud. […]

  Beantwoord
 • Tag: Het leven is een liedje - Reismuts.nl

  […] Roses is het eerste liedje dat in me op komt. Dit speelde op de radio terwijl Remco, Mats en ik laatst met een jeepsafari door de Wadi Rum woestijn in Jordanië reden. Steeds als ik dat liedje nu hoor, zie ik ons zo weer […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.