Van nature ben ik vrij open en vertel ik vrij gemakkelijk over wat ik zoal mee maak. Deze keer is anders. Ik ben al uren, of eigenlijk zelfs al dagen aan het stoeien met dit bericht. Het is namelijk een bizarre maand geweest. Misschien dan deze terugblik een keer overslaan? Dat wil ik ook niet. Ik heb gezocht naar de juiste woorden voor de terugblik op de maand september.

Begin september werd opeens pijnlijk duidelijk dat tijd heel breekbaar kan zijn. De tijd van mijn vader is tijdelijk geworden heeft men gezegd. Ik denk dat iedereen zelf wel een beeld kan vormen van wat dit betekent…

Andere woorden kan ik er nu niet voor vinden en spap zou het ook niet leuk vinden als ik er nu meer over zou delen. Maar ik kan het niet weg laten, ik kan geen bericht schrijven over september alsof alles dik in orde was, terwijl het verre van dat is. Mijn wereld op z’n kop.

Door dit alles kwam de maand er wel even anders uit te zien. Onze housewarming party hebben we gecancelled. We hebben nu niet zoveel zin in een feestje. Het weekendje Mechelen hebben we ook geannuleerd, dat komt vast een andere keer nog wel.

naamloos

En toch zijn er eigenlijk – gek genoeg – wel leuke, mooie en intense momenten geweest. Geluk zit in de kleine dingen. Een glimlach. Een knuffel. Kijken naar de zonnestralen die door de ochtenddauw schitteren. Of naar de eekhoorntjes die door de gevallen bladeren huppen. Opeens verrast worden met een doosje bonbons, zomaar. Gezellig kletsen over alles en niets of samen genieten van de stilte, die soms best ok is.

En verder… (Want tja, de wereld draait ondertussen gewoon door)
Manlief en ik waren een jaar getrouwd en dat moest toch wel een beetje gevierd worden. Tijdens ons weekend in Aken mocht ik een mooie ketting als cadeau uitkiezen. Ik koos voor eentje van Traumfänger met twee hangertjes; een dromenvanger en een veer. Het merk staat voor sierraden die positieve gedachten en gevoelens vast houden.

ketting

Hem verraste ik met een koffiezetapparaat. Zo eentje met verse bonen en met een geïntegreerd gedeelte voor verse melk, zodat je er ook heerlijke cappuccino en latte macchiato mee kunt maken. Ik ben geen echte koffiedrinker, maar dit is toch wel heel lekker hoor!

Om ons papieren huwelijk te vieren gingen we uit eten bij L’Olivo, een fantastisch Italiaans restaurant in Tilburg. We hebben echt gesmuld! Het wijnarrangement maakte de avond compleet.

samen-eten
oesters

Papa was jarig en werd 67 jaar. We maakten er samen een feestelijke dag van, met onder andere een lekker La Trappe biertje op het terras in de zon bij het trappistenklooster in Moergestel.

Van hardlopen is deze maand niet veel terecht gekomen. Als ontspanning besteedde ik de nodige uurtjes aan Netflix. Ik keek de film Airlift. Een aanrader! Deze vertelt het bijzondere verhaal van de grootste lucht-reddingsoperatie ooit van Indiërs die tijdens het uitbreken van de oorlog in Irak verbleven. Het is een Bollywood film, dus soms wordt er in gezongen en gedanst, maar het verhaal blijft wel spannend.

Mijn beste dinnetje, twee andere lieverds en ik zijn al zo’n twintig jaar goede vriendinnen. Dat vieren we jaarlijks met een dagje uit. Dit jaar bleek het erg lastig om een hele dag te plannen en kwamen we tot een avondje uit. Of eigenlijk thuis, bij mij thuis. Het was super gezellig, zoals het altijd is als we elkaar zien.

dsc_94561

dsc_94611

De afgelopen maand was Reismuts jarig, twee jaar alweer! Ik publiceerde meer berichten dan de tijd ervoor als gevolg van een behoorlijke schrijfflow die in augustus al begon. Die flow is momenteel wel weer ietsjes minder geworden, en omdat ik mijn tijd nu liever aan andere dingen besteed, zal er weer eens per week een bericht op Reismuts verschijnen.

Wat zal de maand oktober gaan brengen… Ik laat het op me afkomen. In ieder geval geniet ik van alle goede en fijne momenten. Carpe Diem!

Hoe was jouw september maand?