fbpx
Reizen en zo

Terugblik: september 2016

 • 2 oktober 2016

Van nature ben ik vrij open en vertel ik vrij gemakkelijk over wat ik zoal mee maak. Deze keer is anders. Ik ben al uren, of eigenlijk zelfs al dagen aan het stoeien met dit bericht. Het is namelijk een bizarre maand geweest. Misschien dan deze terugblik een keer overslaan? Dat wil ik ook niet. Ik heb gezocht naar de juiste woorden voor de terugblik op de maand september.

Begin september werd opeens pijnlijk duidelijk dat tijd heel breekbaar kan zijn. De tijd van mijn vader is tijdelijk geworden heeft men gezegd. Ik denk dat iedereen zelf wel een beeld kan vormen van wat dit betekent…

Andere woorden kan ik er nu niet voor vinden en spap zou het ook niet leuk vinden als ik er nu meer over zou delen. Maar ik kan het niet weg laten, ik kan geen bericht schrijven over september alsof alles dik in orde was, terwijl het verre van dat is. Mijn wereld op z’n kop.

Door dit alles kwam de maand er wel even anders uit te zien. Onze housewarming party hebben we gecancelled. We hebben nu niet zoveel zin in een feestje. Het weekendje Mechelen hebben we ook geannuleerd, dat komt vast een andere keer nog wel.

naamloos

En toch zijn er eigenlijk – gek genoeg – wel leuke, mooie en intense momenten geweest. Geluk zit in de kleine dingen. Een glimlach. Een knuffel. Kijken naar de zonnestralen die door de ochtenddauw schitteren. Of naar de eekhoorntjes die door de gevallen bladeren huppen. Opeens verrast worden met een doosje bonbons, zomaar. Gezellig kletsen over alles en niets of samen genieten van de stilte, die soms best ok is.

En verder… (Want tja, de wereld draait ondertussen gewoon door)
Manlief en ik waren een jaar getrouwd en dat moest toch wel een beetje gevierd worden. Tijdens ons weekend in Aken mocht ik een mooie ketting als cadeau uitkiezen. Ik koos voor eentje van Traumfänger met twee hangertjes; een dromenvanger en een veer. Het merk staat voor sierraden die positieve gedachten en gevoelens vast houden.

ketting

Hem verraste ik met een koffiezetapparaat. Zo eentje met verse bonen en met een geïntegreerd gedeelte voor verse melk, zodat je er ook heerlijke cappuccino en latte macchiato mee kunt maken. Ik ben geen echte koffiedrinker, maar dit is toch wel heel lekker hoor!

Om ons papieren huwelijk te vieren gingen we uit eten bij L’Olivo, een fantastisch Italiaans restaurant in Tilburg. We hebben echt gesmuld! Het wijnarrangement maakte de avond compleet.

samen-eten
oesters

Papa was jarig en werd 67 jaar. We maakten er samen een feestelijke dag van, met onder andere een lekker La Trappe biertje op het terras in de zon bij het trappistenklooster in Moergestel.

Van hardlopen is deze maand niet veel terecht gekomen. Als ontspanning besteedde ik de nodige uurtjes aan Netflix. Ik keek de film Airlift. Een aanrader! Deze vertelt het bijzondere verhaal van de grootste lucht-reddingsoperatie ooit van Indiërs die tijdens het uitbreken van de oorlog in Irak verbleven. Het is een Bollywood film, dus soms wordt er in gezongen en gedanst, maar het verhaal blijft wel spannend.

Mijn beste dinnetje, twee andere lieverds en ik zijn al zo’n twintig jaar goede vriendinnen. Dat vieren we jaarlijks met een dagje uit. Dit jaar bleek het erg lastig om een hele dag te plannen en kwamen we tot een avondje uit. Of eigenlijk thuis, bij mij thuis. Het was super gezellig, zoals het altijd is als we elkaar zien.

dsc_94561

dsc_94611

De afgelopen maand was Reismuts jarig, twee jaar alweer! Ik publiceerde meer berichten dan de tijd ervoor als gevolg van een behoorlijke schrijfflow die in augustus al begon. Die flow is momenteel wel weer ietsjes minder geworden, en omdat ik mijn tijd nu liever aan andere dingen besteed, zal er weer eens per week een bericht op Reismuts verschijnen.

Wat zal de maand oktober gaan brengen… Ik laat het op me afkomen. In ieder geval geniet ik van alle goede en fijne momenten. Carpe Diem!

Hoe was jouw september maand?

32 Comments

 • Ans Kreijveld

  Toch nog een mooi verhaal geworden ondanks de minder leuke dingen die er in je leven gebeuren.
  Sterkte met je vader.

  Reply
  • Reismuts

   Dank je. Tja, zo dubbel is het leven soms. Gelukkig is nooit all bad 🙂

   Reply
 • Edmee

  Carpe diem! mooi geschreven, lieverd!
  Xx

  Reply
 • Lotte - scratchingmymap

  Heel veel sterkte in deze moeilijke periode en zoals je zelf zegt: carpe diem!

  Reply
 • Frans

  Mooi stuk in een moeilijke periode Sterkte en vergeet niet zelf op de been te blijven. Dit vreet energie voor alle betrokkenen..

  Reply
  • Reismuts

   Dank je Frans. Het kost inderdaad veel energie alles bij elkaar te houden, gelukkig geven de mooie momenten kracht en hoop.

   Reply
 • Co - opreismetco.nl

  Wat een mooie en dappere blog. Veel sterkte de komende tijd!

  Reply
 • Suus

  Wat heb je een mooi stuk geschreven. Het gevoel dat de wereld onder je voeten vandaan valt. Herkenbaar. Juist daarom vind ik het heel moedig dat je het deelt. Heel veel sterkte. Liefs

  Reply
 • Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Poeh, wat heftig… Mooi geschreven, heel veel sterkte in deze moeilijke periode.

  Reply
 • Sabine

  Ach lieve Lizette, wat moet dat moeilijk zijn voor jullie allemaal. Ik krijg helemaal de kriebels van je stuk, dat je prachtig hebt geschreven. Heel dapper ook. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd en geniet vooral van alles samen. Liefs

  Reply
  • Reismuts

   Dankjewel Sabine voor je super lieve reactie! Liefs!

   Reply
 • Marcella

  Oeh, wat heftig lieve Lizette. Wat knap dat je ondanks het nare nieuws toch nog mooie dingen hebt gedaan. Fijn dat het je mooie herinneringen oplevert. Ik wens je veel sterkte toe in deze moeilijk tijd. Liefs

  Reply
 • Susanne

  Hoi, ik lees al een tijdje heel graag je blogs, het geeft veel inspiratie. Deze keer wat minder leuke berichten, heel moedig van je om het toch in je blog op te nemen. Veel sterkte de komende tijd! Liefs Susanne

  Reply
  • Reismuts

   Hoi Susanne, wat leuk dat je me volgt. Dank je voor je lieve reactie. Veel liefs!

   Reply
 • ilse

  Krachtige septemberblog, het kettinkje doet zijn werk,het past bij je positieve insteek. Wat een lief cadeautje! En een kopje koffie kan ook troost bieden, sterkte Lizette

  Reply
  • Reismuts

   Dank je voor je lieve reactie. Het kettinkje lijkt inderdaad zijn werk te doen, kwam op het perfecte moment. -XXX-

   Reply
 • ivonne

  Lieve Lizette, heel veel sterkte de komende tijd en geniet van alle mooie momenten samen! Xx

  Reply
 • Anita

  Wat een heftig nieuws, Lizette. Knap en fijn dat je toch nog het geluk kunt vinden in de kleine dingen. Heel veel sterkte gewenst voor jou en je familie. Veel liefs

  Reply
 • Daphne | Travelshot.nl

  Wat heftig, ik wens jou en je familie heel veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

  Reply
 • Linda | One Day Trip

  Ahh, wat ontzettend naar nieuws, Lizette. Heel veel sterkte de komende tijd.

  Reply
 • Terugblik: oktober 2016 | REISMUTS

  […] bedankt voor alle lieve en hartverwarmende reacties op de terugblik van september! Het voelde voor mij het juiste om te schrijven over wat me bezig houdt, ook als dat een keer […]

  Reply
 • Terugblik: november 2017 – Reismuts.nl

  […] in Oostenrijk ook daar heen gaan, maar die reis hebben we eerder af moeten breken door het ziekzijn van mijn vader. Na alles van de afgelopen maanden vond ik het wel passend om juist nu die trip alsnog af te gaan […]

  Reply

Leave a Reply