fbpx
Panama

Zipline canopy droomvlucht

 • 17 oktober 2014

Canopy tour

Onder het mom “ga jij met mij mee, dan ga ik met jou mee” heb ik me laten verleiden tot een zipline canopy tour In Panama. Ik had er al wel eens over gehoord en het leek me ook echt wel heel gaaf. Maar ik kan soms ook best wel een beetje een angsthaas zijn, zeker als het met hoogtes te maken heeft. Na uitvoerig navraag gedaan te hebben over hoe het precies in zijn werking gaat en hoe veilig die staalkabels zijn, boekte ik de tour.

Aangekomen in het tropisch regenwoud van Bastimentos, een eiland dat bij Bocas del Toro hoort, gaven twee begeleiders eerst uitleg. Hoe hang je in je tuig, hoe pak je de kabelbaan vast, hoe rem je. Het zag er tamelijk eenvoudig uit. Vervolgens gingen we via een houten ladder omhoog naar het eerste platform. De eerste ging vrolijk over de lijn naar het volgende platform, de tweede ging, zelfs kids gingen. En toen moest ik…

Zwaar knikkende knieën en bijna tranen in mijn ogen en daar ging ik dan… Geweldig!!! 😀 Zwevend aan een kabel tussen de boomtoppen door, wauw! De begeleiders maakten er ook een lolletje van, waardoor het vanaf het begin af aan super leuk was en ik de knikkende knieën helemaal vergeten was. En het is zooo mooi! Ik vond het zo te gek dat ik de laatste rit ondersteboven heb gedaan.

De afdaling

Voor de zipline canopy tour op Bastimentos betaal je ongeveer 50 US dollar, afhankelijk van waarvandaan je komt (of je op het eiland zelf slaapt of met een boot van Colon komt bijvoorbeeld). De tour heeft zeven lijnen, een houten/touw ladder, een net om doorheen te klimmen, een verticale afdaling en een Tarzan-swing. Bij alles zit je goed verzekerd vast aan de lijn. Ook als je op een platform wacht tot je weer mag slingeren, zit je vast. Er gaan altijd twee begeleiders mee, eentje voor en eentje achter de groep. Mocht je te hard aan komen slingeren, dan hebben ze een soort houten blok dat als rem functioneert en je weerhoudt van tegen een boom aanbotsen. Rem je te hard en hang je stil voor je het platform hebt bereikt, tja, dan moet je jezelf even verder hijsen.

De ladder

De tour is absoluut één van mijn favoriete activiteiten op reis. Mocht ik ergens weer de kans krijgen voor zo’n droomvlucht, dan zal ik hem zeker nemen. Heb jij al wel eens een canopy tour gedaan?

10 Reacties

 • Jeroen

  Ik zou zo’n tour dolgraag in Laos willen doen tussen de slingerapen.
  Beetje verbondenheid voelen 😉

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dat lijkt me ook geweldig! Staat als bestemming nog op mijn lijstje, geen idee of een zipline toer daar ook mogelijk is, weet jij dat?
   In Panama zag ik ‘onderweg’ geen dieren, maar dat zou helemaal tof zijn 😀

   Beantwoord
 • Jeroen

  Zipline is zeker mogelijk. Kijk maar eens op http://www.gibbonexperience.org/
  Steun je met deze (volgens mij dan) unieke ervaring ook nog eens een erg goed doel.
  (Sorry voor het late antwoord maar zag het nu pas)

  Beantwoord
 • Jeroen

  Bij mij ook een bucketlist item. Maar goed, die lijst is ook langer dan wat er in excel past…
  Wie weet ooit 🙂

  Beantwoord
 • Drie uitdagende activiteiten | REISMUTS

  […] Tarzan, you Jane In Costa Rica en Panama, maar ook in verschillende landen in Azië is een zipline tour een steeds bekender fenomeen. Aan een gespannen draad tussen de boomtoppen door zweven… Wie wil […]

  Beantwoord
 • Drie uitdagende activiteiten – Reismuts.nl

  […] Tarzan, you Jane In Costa Rica en Panama, maar ook in verschillende landen in Azië is een zipline tour een steeds bekender fenomeen. Aan een gespannen draad tussen de boomtoppen door zweven… Wie wil […]

  Beantwoord
 • Bocas night en zoveel meer – Reismuts.nl

  […] rustiger dan op Colón, de zee is er wat toegankelijker om in te gaan. En bovenal, je kunt er een zipline canopy tour doen! Eerder vertelde ik al hoe gaaf het was om van boomtop naar boomtop te slingeren. Echt ook aan […]

  Beantwoord
 • 4 Hotspots voor natuur en wildlife in Panama - Reismuts.nl

  […] je vanuit de hoogte de natuur ervaren, dat kan met een zipline canopy tour. Gezekerd aan een lijn slinger je van boomtop naar boomtop. Dan pas zie je goed hoe onwijs hoog de […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.