filmtips
Ik ben een enorme filmliefhebber. Zeker nu het natte najaar er is, vind ik het in de weekenden heerlijk om op de bank weg kruipen met wat films. En soms zijn er films die je echt mee nemen weg van hier. Mocht je zin hebben in een filmpje, wat denk je van deze drie?

Into the Wild is het waargebeurde verhaal van Chris die met niets anders dan zijn rugzak de wereld in trekt. Het is één van mijn lievelingsfilms en om niets te verklappen kan ik eigenlijk verder niets verder over het verhaal vertellen. Ik kan alleen maar aanraden om hem te gaan zien. Naast dat het een onwijs indrukwekkend levensverhaal is, toont de film ook de pracht van de natuur in Alaska. En de muziek van Eddie Vedder maakt de film helemaal een topper.

Cidade de Deus is de verfilming van het gelijknamige boek, waarin de schrijver vertelt over zijn ervaringen in een beruchte favela in Rio de Janeiro. (Dat is niet de favela van de foto.) Moorden en drugshandel zijn de normaalste zaak, ook voor kinderen. Een aangrijpend verhaal, dat zich in het verleden afspeelt, maar vandaag de dag nog steeds actueel is. Zo zie je een realistischer beeld dan dat je wellicht met een excursie naar een favela zou krijgen.

Een luchtigere film, The Hundred Foot Journey draait op dit moment in de bios. Het verhaal gaat over twee werelden die botsen wanneer een Indiaas gezin na een tragische gebeurtenis hun woonplaats verruilen voor een pittoresk plaatsje in Frankrijk. Naast de cultuurverschillen komen ook typische aspecten van de Indiase en Franse keuken voorbij. Een tikkeltje voorspelbaar misschien, maar wel vermakelijk.

En welke film neemt jou mee weg van hier?