fbpx
Reizen en zo

Filmtips!

 • 18 oktober 2014

filmtips
Ik ben een enorme filmliefhebber. Zeker nu het natte najaar er is, vind ik het in de weekenden heerlijk om op de bank weg kruipen met wat films. En soms zijn er films die je echt mee nemen weg van hier. Mocht je zin hebben in een filmpje, wat denk je van deze drie?

Into the Wild is het waargebeurde verhaal van Chris die met niets anders dan zijn rugzak de wereld in trekt. Het is één van mijn lievelingsfilms en om niets te verklappen kan ik eigenlijk verder niets verder over het verhaal vertellen. Ik kan alleen maar aanraden om hem te gaan zien. Naast dat het een onwijs indrukwekkend levensverhaal is, toont de film ook de pracht van de natuur in Alaska. En de muziek van Eddie Vedder maakt de film helemaal een topper.

Cidade de Deus is de verfilming van het gelijknamige boek, waarin de schrijver vertelt over zijn ervaringen in een beruchte favela in Rio de Janeiro. (Dat is niet de favela van de foto.) Moorden en drugshandel zijn de normaalste zaak, ook voor kinderen. Een aangrijpend verhaal, dat zich in het verleden afspeelt, maar vandaag de dag nog steeds actueel is. Zo zie je een realistischer beeld dan dat je wellicht met een excursie naar een favela zou krijgen.

Een luchtigere film, The Hundred Foot Journey draait op dit moment in de bios. Het verhaal gaat over twee werelden die botsen wanneer een Indiaas gezin na een tragische gebeurtenis hun woonplaats verruilen voor een pittoresk plaatsje in Frankrijk. Naast de cultuurverschillen komen ook typische aspecten van de Indiase en Franse keuken voorbij. Een tikkeltje voorspelbaar misschien, maar wel vermakelijk.

En welke film neemt jou mee weg van hier?

9 Comments

 • Jeroen

  The Secret Life of Walter Mitty
  Erg leuk en veel is gefilmd in IJsland. Ook de stukken die zich zogenaamd in Afghanistan moeten voordoen 🙂

  Reply
  • Reismuts

   Thanks! Die is ook nog niet zo oud he? IJsland staat hoog op mijn verlanglijstje, ben benieuwd naar de beelden in de film 😀

   Reply
 • Rashida

  Zelf kijk ik weinig films, maar bij “3 op reis” en “Floortje naar het einde van de wereld” denk ik vaak, wauw daar wil ik ook wel eens naar toe !

  Reply
  • Reismuts

   Jaaa! Super programma’s e boordevol inspiratie en geweldige bestemmingen 😀

   Reply
   • Femke

    Misschien moet je solliciteren naar de functie van Floortje Liz.. 🙂

    Reply
    • Reismuts

     😀 Dat zou cool zijn. Volgens mij meest geweldige baan haha!

    • Femke

     Zullen we er een duobaan van maken? 🙂

 • Eefje

  Heb alleen de laatstgenoemde niet gezien. Into the wild erg mooi en indrukwekkend, City of God vond ik wel heel erg heftig. En nu helaas veel te weinig tijd om films te kijken 🙂

  Reply
  • Reismuts

   City of God is idd wel heftig, maar ik denk daardoor wel realistisch.
   Haha, er zijn met een gezinnetje heel veel andere leukere dingen te bedenken dan een filmpje 😀

   Reply

Leave a Reply