Al weken ben ik aan het gissen en denken waar we met Vakantieadres Onbekend heen zullen gaan. Een family adventure in de natuur op maximaal 3 uur rijden. Enig idee hoeveel mogelijkheden er zijn?! Sinds een week ligt de envelop van Vakantieadres Onbekend op de eettafel. Een paar dagen terug hield ik de spanning bijna niet meer. Ik maakte de envelop open en zag een brief en kaart. Maar ik bedacht me. Het is zoveel leuker om echt tot het laatste moment te wachten om het vakantieadres te onthullen. Nu is dat moment aangekomen… 

De tassen zijn gepakt en liggen al in de auto. Remco en Mats staan ook klaar om te gaan. Maar waarheen? Ik maak de envelop weer open en bekijk het pakketje goed. Ik lees de instructies en merk dat mijn hartslag omhoog gaat. Giechelend kijk ik Remco aan. Die doet alsof hij heel cool is, maar de uiterste nieuwsgierigheid is duidelijk van zijn gezicht af te lezen. 

De instructies zijn duidelijk en ik voer de coördinaten in Google Maps in. De WiFi thuis lijkt nog nooit zo traag te zijn als nu, terwijl ik wacht tot de bestemming op mijn scherm verschijnt… 

Dan is ‘ie daar, een rode punt in een groen gebied niet ver van de zee vandaan. We gaan naar de omgeving van Castricum! Snel en vol enthousiasme springen we de auto in en gaan we op weg. In welk verblijf we gaan overnachten, blijft een verrassing tot we aankomen. 

Tips om onderweg te lezen

Onderweg in de auto lees ik nog even wat mailtjes. En ik zie een mailtje van Vakantieadres Onbekend binnen komen. “Pas lezen na de onthulling van de bestemming” staat er duidelijk in de onderwerpregel. Nou, die weten we inmiddels, dus ik lees snel verder. De leuke mail wenst ons veel plezier en geeft een overzicht met insider tips voor de bestemming. Zoals wat er te doen is en welke plekken leuk zijn om een hapje te eten. 

De tips komen goed van pas. Ik ben nog nooit eerder in de omgeving van Castricum geweest. En omdat we de bestemming pas op het allerlaatste moment hebben onthuld, hebben Remco en ik totaal nog niet nagedacht over wat we er zullen gaan doen.

Ik vind het juist ook erg bevrijdend voelen dat we zonder enig plan gaan. Je helemaal overgeven aan wat op je pad komt, dat vind ik een van de mooiste aspecten van reizen. En dat wordt bij deze verrassingstrip ten volste benut. 

Aangekomen op het voor ons onbekende vakantieadres

Na bijna twee uur rijden komen we aan op de bestemming van de coördinaten. Het blijkt Camping Geversduin te zijn, midden in het prachtige nationaal park Noordhollands Duinreservaat. Vakantieadres Onbekend doet wat ze belooft, want meer in de natuur dan dit kan niet. 

“Ik denk dat we hier een reservering hebben” zeg ik twijfelachtig tegen het meisje achter de receptie. Ze zoekt op mijn naam. En ja hoor, er is een strandhuis geboekt. Wauw, tof! Na de nodige uitleg over de camping en de huidige maatregelen stap ik terug de auto in en rijden we naar ons huisje.

Aangekomen bij nummer 13 kijk ik mijn ogen uit. Wat een toffe accommodatie heeft Vakantieadres Onbekend voor ons geboekt. Binnen blijkt dat het ons aan niets zal ontbreken. Het luxe strandhuis is van alle gemakken voorzien. Een complete keuken met vaatwasser en koffie en thee. Dikke, zachte handdoeken in de badkamer en bedden met heerlijk donsig beddengoed. Ook aan Mats is gedacht, de kinderstoel staat namelijk ook al klaar. En we hoeven zelf geen eindschoonmaak te doen. Ook wel zo fijn! 
Dit belooft een fantastisch weekend te worden waarin de mogelijkheden echt helemaal open liggen naar het onbekende! 

Mijn persoonlijke ervaring met deze verrassingsreis

We hebben drie volle dagen enorm genoten. Eigenlijk al veel langer, want de aanloop naar het weekend was ook zo leuk, spannend en prikkelend, zoals ik hierboven beschrijf. De voorpret is echt een onderdeel van de reiservaring.

Ook het weggaan zonder plan vond ik heerlijk bevrijdend. Dat doen we wel vaker, maar het is natuurlijk een belangrijk aspect voor op pad gaan met Vakantieadres Onbekend. Het regende helaas af en toe tijdens deze trip. Zou ik al allerlei ideeën hebben voor het weekend, dan zou ik misschien teleurgesteld raken wanneer iets niet kan waar ik nou net zo op gehoopt had. Nu hield ik nog steeds niet van de regen. Maar hè, we hadden geen plannen, dus we hoefden ook niks bij te stellen. Steeds bekeken we van moment tot moment waar we zin in hadden en wat we gingen doen. Fantastisch! 

De tips van Vakantieadres Onbekend die ik op de dag van aankomst per mail kreeg, kwamen goed van pas en waren echt goede insider tips. Zo was het duingebied prachtig om doorheen te wandelen. Maar ook de lunch bij Club Zand was top. 

Wat ik ook zo tof vind aan de trip met Vakantieadres Onbekend, is dat ook de bestemming zelf en de accommodatie me erg verrast hebben. Een strandhuis in Castricum is alles behalve voordehandliggend. Dit hadden we nooit kunnen raden. 

Bovendien gingen we op family adventure. En daar was goed rekening mee gehouden. Want de accommodatie en de camping waren enorm kindvriendelijk. 

Hoe kies je een soort reis met Vakantieadres Onbekend? 

Vakantieadres Onbekend stuurt je met je eigen auto naar een onbekende Europese bestemming waar een uniek verblijf voor je klaar staat. Op de website van Vakantieadres Onbekend vind je een overzicht van de verschillende reisthema’s, zoals in de natuur of super de luxe. Kies je favoriete thema en geef door wanneer en met wie je op reis wilt én hoe ver je maximaal wilt rijden naar je bestemming. Heb je extra wensen? Ook die kun je doorgeven. Verder hoef je niets te doen, Vakantieadres Onbekend neemt jouw vakantieplanning uit handen. Zo wordt de perfecte, unieke slaapplek geselecteerd, afgestemd op het reisgezelschap en wordt je verrast met een te gekke bestemming. Alle ingrediënten voor een uniek vakantieavontuur!

Hoe weet je wat je mee moet nemen op een trip met Vakantieadres Onbekend?

Nadat ik de envelop voor de tweede keer opende en goed de inhoud erin las, zag ik dat er op de kaart met de coördinaten ook een weersvoorspelling staat. Dus daar kun je aan afleiden wat je in moet pakken. Omdat wij maximaal 3 uur zouden rijden, wist ik wel dat het ons weekend hoe dan ook onstuimig weer zou zijn en er regen kon vallen. Daarom had ik voor iedereen wat warme kleding meegenomen. En dat is een voordeel van reizen met de auto, je kunt natuurlijk gewoon veel meenemen.

Omdat wij gekozen hebben voor het thema in de natuur, leek het mij handig om wandelschoenen mee te nemen. Vervolgens, ongeveer een week voor vertrek ontving ik per mail een voucher. Die is voor de zekerheid om bij de geboekte accomodatie te kunnen laten zien. En daarop stond genoteerd dat handdoeken en beddengoed inclusief was. Dus ik wist dat ik dat niet zelf mee hoefde te nemen.

Dus zonder dat je de bestemming weet, kun je vooraf al wel goed inschatten wat je inpakt en wat niet. Het enige dat ik niet wist, is of er een keuken zou zijn. Daarom nam ik wat lekkers te eten en drinken mee. En ter plekke kun je altijd wel verdere boodschappen doen.

Kan zo’n verrassingsreis ook in deze tijd met maatregelen?

We leven in een tijd waarin helaas horeca zeer beperkt is en er veel gesloten is. Maar gelukkig kunnen we binnen ons eigen land wel op een veilige manier reizen. Vakantieadres Onbekend springt daar goed en creatief op in. Met verrassingsreis coronaproof arrangement boek je namelijk een verrassingsreis in eigen land, contactloos en zelfvoorzienend. De arrangementen zijn met ontbijt en/of diner of je kunt zelf eten bereiden op je verrassingslocatie. Je boekt zo’n arrangement voor twee personen al vanaf één nacht voor € 209,-.

En het leuke is, nog steeds zul je door Vakantieadres Onbekend verrast worden met de meest leuke, mooie, bijzondere en unieke accommodaties, B&B’s en hotels. De verrassing blijft net zo groot, en dat allemaal binnen de beperkte mogelijkheden die er zijn. Zodat je toch het fijne gevoel hebt op verrassingsreis te gaan en er even helemaal tussenuit te zijn!

Lijkt het jou wat, zo’n verrassingsreis met Vakantieadres Onbekend?

Dit bericht is in samenwerking ontstaan. Ik mocht voor Vakantieadres Onbekend op pad. Zoals je gewend bent, geef ik altijd mijn oprechte mening.