fbpx
Malediven

Van comfortzone naar paradijs

 • 5 september 2015

Reizen betekent vaak buiten je comfort zone gaan. Je verlaat die zone zodra je je gaat begeven in situaties die je niet eerder hebt meegemaakt en waarvan je niet weet wat je ervan zult vinden. Je voelt spanning en je voelt je ongemakkelijk. Maar waarom zou je binnen je comfortzone blijven als daarbuiten de wonderen gebeuren?

Velen denken bij reizen uit je comfortzone misschien aan een ticket boeken, zonder voorbereiding gewoon vertrekken en maar zien waar je allemaal uit gaat komen. Dat valt voor mij binnen mijn comfortzone. Ik vind het geweldig! Een ding is namelijk zeker, dat niets zeker is en dus alles mogelijk is. Onlangs gaf ik zelfs het ticket boeken uit handen bij een verrassingsreisje. Dat was een nieuw level van spanning en vond ik ook helemaal te gek.

Nee, een superdeluxe resort waar je je hele vakantie gaat verblijven met, jawel, een all-inclusive pakket. Dat is voor mij echt beyond mijn comfortzone. Nog nooit eerder gedaan. En vandaag gaat het gebeuren. Op één van de bijna 1200 kleine pareltjes op zee, genaamd de Malediven, gaan vriendlief en ik maar liefst negen dagen verblijven. All-inclusive.

terraas

Ik ben eerder eens een paar dagen op één van de San Blas eilanden geweest. Ik waande me er Robinson Crusoe met het rieten hutje en een handjevol locals die iedere dag het eten vers uit de zee visten. Ook het Whale Island in Vietnam, waar de hut iets minder primitief was en het eten gevarieerder, vond ik een fijne plek om te zijn. En na beide verblijven trok ik met mijn backpack weer verder.

Nu pakken we het totaal anders aan. Eriyadu Island Resort is een high class resort waar jetset komt, om te relaxen op het hagelwitte strand, te genieten van massages, te snorkelen in het mooiste huisrif van de Malediven en te nippen aan cocktails. Klinkt niet verkeerd hè? Nu ben ik geen type om alle dagen langs of in het water te liggen. Sterker nog, ik geloof niet dat ik ooit zo lang op één plek ben gebleven. Geen zorgen, er is genoeg te doen, denk aan badminton, volleybal, fitness, vissen, zeilen, SUP-pen, en ga zo maar door. En als ik de behoefte voel om op ontdekking uit te gaan… dan wandel ik het eilandje rond. En ben ik binnen twintig minuutjes weer terug 😀

strand

Om er nog een schepje bovenop te doen, gaan we unplugged. Oftewel offline, geen Whatsapp, geen Facebook, geen Instagram. (Ahhh!) Ok, ik heb met vriendlief onderhandeld dat er wel één fotootje op Instagram en Facebook komt als we zijn aangekomen, om jullie te laten zien hoe paradijs eruit ziet. De rest lees en zie je wanneer we weer terug zijn. Eerst samen optimaal genieten!

Best wel spannend, zo’n nieuwe ervaring. Maar ik heb zo’n gevoel dat dit een onvergetelijke reis gaat worden…

14 Reacties

 • Sabine

  Hahaha inderdaad in een all – inclusive resort is ook behoorlijk buiten mijn comfort zone. Nooit gedaan en staat ook niet op de planning. Zou echt niet kunnen bedenken wat ik daar een week moet doen :p ben benieuwd naar jouw verhaal erover straks. Wie weet is het wel hartstikke leuk! Veel plezier!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ik vond het geweldig! Maar dat had wel een bijzondere reden. Naast het snorkelen (dat er prachtig is) en het heerlijke buffet ging ik er trouwen 😀 Daar was het de perfecte plek voor 🙂 Dat wist ik natuurlijk al voor ik ging, en daarom durfde ik het all inclusive wel aan. Omdat het zo’n bijzondere reis was, zou ik er nog eens terug willen. Maar all inclusive resort … dan moet het wel een hele mooie plek zijn om je er goed te vermaken.

   Beantwoord
 • Sandra

  Spannend! Een fantastische plek lijkt me, en wat stoer dat je unplugged gaat. Dat zou ik echt niet kunnen hahaha!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Unpluggen viel eigenlijk 100% mee. Het was meer het pluggen bij terugkomst wat ik lastig vond, hoewel het ook wel erg makkelijk is om snel weer in het oude te vervallen. Toch eens wat vaker dagen/avonden unpluggen denk ik, en volle aandacht voor het hier en nu.

   Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Klinkt goed!! Ik ga ook nooit voor all inclusive vakanties, waar je alleen maar op het strand ligt, maar als je het een keer wil doen, klinkt de Malediven wel errug goed. Een ook wel fijn, even helemaal geen internet. Ben benieuwd hoe je het hebt ervaren!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Hihi, je weet inmiddels waarom, maar het was een onvergetelijke reis! Perfecte locatie. En zonder internet heerlijk rustig en alleen aandacht voor elkaar. Voor een aantal dagen is een verblijf daar zeker een aanrader. 😀

   Beantwoord
 • Anita - Reisvlinder.nl

  Lekker hoor…even helemaal niets doen in het paradijs! Alleen maar genieten van witte stranden en een blauwe zee en dat zonder internet. Dat is pas echt ontspannen. Je komt vast als herboren terug 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Het was heerlijk! Lekker rustig en alleen aandacht voor elkaar. Inmiddels weet je via Instagram ook wel waarom het paradijs extra mooi voor ons was 😀

   Beantwoord
 • Kim

  Lijkt mij ook niks, zo’n all-inclusive, maar de Malediven lijken me wel een goede plek om dat wél te doen 😉 Ik was er voor een overstap, niet heel veel gezien, maar zag wel allemaal rijke stinkerds en zongebruinde mensen op het vliegveld haha. Veel plezier!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Haha, geen rijke bruine stinkerds gezien, we zaten op een klein resortje en lekker informeel. Het is me super bevallen, maar ja, dat is ook niet zo gek nu het stiekem mijn trouwlocatie bleek te zijn. Geeft er een extra dimensie aan. Maar ook zonder zo’n speciale dag is het er toch wel heel gaaf hoor voor een paar dagen.

   Beantwoord
 • Sigrid | My Travel Secret

  Ik ben echt zoooo benieuwd hoe jullie het hebben gehad!! 9 dagen all-in is echt iets heel anders dan dat ik van je gewend ben.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Haha, ja klopt helemaal, was nieuw voor ons. Maar is super bevallen. Natuurlijk door onze trouwdag daar was het extra speciaal. Maar ook zonder die speicale dag-van-mijn-leven zou ik het voor een paar dagen aanraden om even helemaal te ontspannen in een paradijs. Blogs volgen spoedig 😀

   Beantwoord
 • Daphne | LiveTheLifeYouLove

  Echt cool dat jullie gewoon lekker naar de Malediven zijn gegaan en daar lekker getrouwd zijn! Wist echt niemand het? Of je ouders/familie wel?

  Beantwoord
  • Reismuts

   Het was voor iedereen een verrassing. Was wel heel lastig verborgen te houden, maar het is gelukt 🙂

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.