Reizen betekent vaak buiten je comfort zone gaan. Je verlaat die zone zodra je je gaat begeven in situaties die je niet eerder hebt meegemaakt en waarvan je niet weet wat je ervan zult vinden. Je voelt spanning en je voelt je ongemakkelijk. Maar waarom zou je binnen je comfortzone blijven als daarbuiten de wonderen gebeuren? Zoals opeens all inclusive boeken? 

Velen denken bij reizen uit je comfortzone misschien aan een ticket boeken, zonder voorbereiding gewoon vertrekken en maar zien waar je allemaal uit gaat komen. Dat valt voor mij binnen mijn comfortzone. Ik vind het geweldig! Een ding is namelijk zeker, dat niets zeker is en dus alles mogelijk is. Onlangs gaf ik zelfs het ticket boeken uit handen bij een verrassingsreisje. Dat was een nieuw level van spanning en vond ik ook helemaal te gek.

Nee, een superdeluxe resort waar je je hele vakantie gaat verblijven met, jawel, een all inclusive pakket. Dat is voor mij echt beyond mijn comfortzone. Nog nooit eerder gedaan. En vandaag gaat het gebeuren. Op één van de bijna 1200 kleine pareltjes op zee, genaamd de Malediven, gaan vriendlief en ik maar liefst negen dagen verblijven. All-inclusive.

Ik ben eerder eens een paar dagen op één van de San Blas eilanden geweest. Ik waande me er Robinson Crusoe met het rieten hutje en een handjevol locals die iedere dag het eten vers uit de zee visten. Ook het Whale Island in Vietnam, waar de hut iets minder primitief was en het eten gevarieerder, vond ik een fijne plek om te zijn. En na beide verblijven trok ik met mijn backpack weer verder.

Nu pakken we het totaal anders aan. Eriyadu Island Resort is een high class resort waar jetset komt, om te relaxen op het hagelwitte strand, te genieten van massages, te snorkelen in het mooiste huisrif van de Malediven en te nippen aan cocktails. Klinkt niet verkeerd hè? Nu ben ik geen type om alle dagen langs of in het water te liggen. Sterker nog, ik geloof niet dat ik ooit zo lang op één plek ben gebleven. Geen zorgen, er is genoeg te doen, denk aan badminton, volleybal, fitness, vissen, zeilen, SUP-pen, en ga zo maar door. En als ik de behoefte voel om op ontdekking uit te gaan… dan wandel ik het eilandje rond. En ben ik binnen twintig minuutjes weer terug 😀

Om er nog een schepje bovenop te doen, gaan we unplugged. Oftewel offline, geen Whatsapp, geen Facebook, geen Instagram. (Ahhh!) Ok, ik heb met vriendlief onderhandeld dat er wel één fotootje op Instagram en Facebook komt als we zijn aangekomen, om jullie te laten zien hoe paradijs eruit ziet. De rest lees en zie je wanneer we weer terug zijn. Eerst samen optimaal genieten!

Best wel spannend, zo’n nieuwe ervaring. Maar ik heb zo’n gevoel dat dit een onvergetelijke reis gaat worden…