Hoera! Reismuts is vandaag jarig! Precies een jaar geleden lanceerde ik mijn persoonlijke blog. Al tien jaar ging ik met mijn backpack naar alle uithoeken van de wereld. En ik had behoefte om daar meer mee te doen. Om reizen een structurele plek te geven zonder altijd op reis te zijn. (Hoewel ik natuurlijk het liefst onderweg ben 😉 ) En zo ontstond Reismuts. Er is veel gebeurd in een jaar. Een mooi moment voor een terugblik.

Toen ik met Reismuts begon, postte ik iedere dag een bericht. Ik liep over van inspiratie en energie en ik bleef maar schrijven. Gaandeweg bracht ik er steeds meer rust en balans in en veranderde ik mijn vaste patroon naar een flexibel aantal keren per week. Dat past me veel beter. Mijn hoofd borrelt nog steeds vol ideeën, en die schrijf ik uit wanneer het me uit komt.

aap

Nu, ruim tweehonderd posts later, ben ik eigenlijk best wel trots op wat Reismuts is geworden. Een verzameling van reistips, mijn favoriete plekken en foto’s en mijn persoonlijke avonturen. Er zijn zoveel herinneringen die ik dierbaar koester en met het schrijven komen ze weer tot leven. Soms duik ik weer in een reisdagboek voor wat naslagwerk en lees ik dingen die ik haast alweer vergeten was, maar waar ik met veel plezier weer aan terug denk.

Het bloggen gaat niet alleen om schrijven, maar ook (of misschien zelfs vooral!) om de interactie met anderen. Nu terugkijkend op het eerste jaar ben ik daar erg door verrast. Nooit gedacht dat ik nu al meer dan tweeduizend volgers zou hebben, en dat ik honderden en soms zelfs duizenden lezers zou bereiken. De enthousiaste reacties op berichten stimuleren me ook om te blijven schrijven.

su1

De gastbloggers in de Reizigerslounge geven de lezers en ook mij weer inspiratie voor nieuwe reizen. En het vriendelijke contact met andere reisbloggers vind ik ook super leuk. De gedeelde passie verbindt, dat is duidelijk voelbaar.

Lieve lezers, dank jullie wel voor een geweldig jaar! Op naar het volgende jaar!