Enkele maanden terug zijn vriendlief en ik gaan samenwonen. Daarvoor wilde ik mijn woning natuurlijk minder ‘mijn’ maken en meer ‘ons’. Dus heb ik flink aan opruiming gedaan. Een hoop weggegooid, maar ook een hoop in dozen opgeborgen. Zoals bepaalde souvenirs waar ikzelf fijne herinneringen aan heb. Die krijgen vast later in ons volgende, grotere huis weer een mooi plekje.

Want een groter huis, dat zouden we wel willen. In onze huidige woning zitten we redelijk dicht op elkaar, want zo heel groot is de bovenwoning niet. Gelukkig zijn we ontzettend dol op elkaar, dus vermaken we ons wel goed zo. De woonkamer is lekker licht en de keuken is best ruim. En het grote dakterras is een heerlijke uitkomst voor de zonnige dagen en zomeravonden. Toch zouden we op termijn wel wat meer ruimte willen. En dus gaat onze woning in de verkoop.

Behalve het (saaie) werk van makelaar kiezen, verkoopafspraken maken, vragenlijsten invullen en informatie over hypotheken moet de woning er ook mooi verkoopklaar uit zien. Dus een likje verf hier en daar, een nieuwe vaatwasser erin, trap opnieuw bekleed. Daar zijn we de afgelopen weken druk mee bezig geweest. En nu moeten de foto’s gemaakt worden voor de brochure, dus komt de finishing touch. En dat is… alle persoonlijke spullen eruit. “Verkoop je huis, niet je thuis”, is het motto. En daar geloof ik ook wel in.

reis herinnering

Ok, die magneten op de koelkast zien er inderdaad wel een beetje rommelig uit. Dus die hebben we voorlopig in een tasje gestopt. Alle andere souvenirs in huis die ‘project samenwonen’ hadden overleefd, verdwijnen ook even in een doos of in een kast. Toch zijn er nog wel sporen van reizen te vinden. Zoals de schilderijen in de hal en de kurken landkaart in de woonkamer. De boekenkast vol met reisgidsen. En de nieuwe kussens op bed die ik laatst tegen kwam. Tja, met een passie voor reizen die zo groot is, kan ik het toch niet laten een reistintje in huis achter te laten 😉

fotolijst

Hoe ziet jouw woning eruit: een bonte verzameling van al je avonturen of alles strak en netjes?