Alweer een hele tijd terug las ik de Travelconfessions tag bij Marcella Molenaar. Het leek me leuk deze ook eens in te vullen. Eerder biechtte ik al op dat ik soms echt niet zo’n avonturier ben en dat ik inpakken nog steeds een hele klus vind. Via de volgende vragen leer je mij weer beter kennen aan de hand van elf persoonlijke bekentenissen over reizen.

Welk populair land trekt je eigenlijk helemaal niet zo?
Australië trekt me niet zo. Terwijl ik de ervaringen en foto’s van anderen echt wel schitterend vind. Ik denk dat de relatief hoge kosten een rol spelen, maar nog veel meer het beeld dat ik heb van dat er overal dodelijke dieren op de loer liggen. Een giftige spin in je schoen of een slang in de struiken, iiiieeee!

Welke bekende en populaire stad lijkt je niet zo leuk?
Stockholm en Kopenhagen trekken me totaal niet. Regelmatig zie ik goedkope vliegtickets en denk ik een split seconde om toch eens te gaan, maar nee…. Ik hou ook niet echt van Scandinavische stijl en ik heb veel meer met het Mediterraanse gebied. Tja, smaken verschillen, toch?

Welke stad is je tegen gevallen?
Playa del Carmen staat bekend als toeristische plek, maar dat het zo erg zou zijn, had ik niet durven dromen. Een soort van Salou in Mexico zeg maar. Prima als laatste stop voor de vlucht terug naar huis, maar absoluut niet meer dan dat.

Welk land viel je tegen?
India vond ik echt heel heftig. Zo erg zelfs dat ik ter plekke besloot zo snel mogelijk naar Nepal te gaan. De geuren, de geluiden, de mensen, het was me toen echt to much!

Wat vond je tegen alle verwachtingen in juist heel leuk?
De Bulgaarse hoofdstad Sofia vond ik echt een aangename verrassing. Ik had de stad veel vierkanter en grijzer verwacht dan dat ze werkelijk is. Het is echt een pareltje.

Welke gekke gewoonte heb je op reis?
Tja, wat is gek 😉 Ik heb geen bijgelovige tik voor goed geluk of zo. Wel koop ik altijd overal een koelkastmagneet. Zelfs nu de koelkast een inbouw is en er geen magneten op kunnen hangen.

Waar ben je stiekem best trots op?
Ik ben best trots op de reizen die ik alleen en op de bonnefooi heb gemaakt. Ik vond het steeds wel spannend om te gaan (Voel ik me er niet eenzaam? Wat nou als er iets gebeurt?), maar ik deed het wel, omdat de reislust het won van de twijfel. En daar ben ik ook heel blij om, want het waren hele bijzondere reizen.

Wat mis je tijdens reizen het meeste van thuis?
Mijn kat mis ik natuurlijk, maar ook vaak familie en vrienden. Er is altijd wel een moment dat ik iets mee maak en op dat moment aan iemand moet denken die er dan niet bij is en die het ook heel tof zou vinden. Gelukkig bestaat whatsapp 😉

Wat mis je thuis het meeste aan het reizen?
Dat zijn eigenlijk twee dingen. Ten eerste de totale vrijheid! Wakker worden waar en wanneer ik wil. Doen waar ik zin in heb. En me compleet overgeven aan het ergens zijn en wat er op mijn pad komt. Daarnaast mis ik thuis ook de prikkels van andere omgevingen, van nieuwe dingen zien, proeven en ontdekken.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Als het maar zoet is! Baklava in Turkije, kue lapis in Indonesië, Italiaans ijs of een verse Belgische wafel. Ik zal geen gelegenheid voorbij laten gaan voor een lokale zoeternij.

En… welke travelconfession heb je nu nog niet opgebiecht?
Wat je denk ik nog niet van me weet, is dat ik soms een tikkeltje reismoe ben. Hè?! WAT?! Hoezo?! Nou ja, soms zeg ik hè? Ik bedoel dat ik op reis soms wel even genoeg kan hebben van bezig zijn en sightseeing en dat ik dan niet meer persé interessante highlights hoef te zien. Een soort verzadiging denk ik.

Dat had ik bijvoorbeeld toen Remco en ik drie weken lang door Europa reisden, iedere 4 dagen een nieuw land. Vanuit Sevilla zouden we naar het bekende Alhambra gaan, waar ik al maanden vooraf kaartjes voor had gekocht. Eenmaal in Sevilla vond ik het eigenlijk wel best. Ik wilde gewoon lekker door de stad banjeren en op een terrasje van de zon genieten. Dus ik heb het Alhambra laten schieten. En er tot op de dag van vandaag geen spijt van. Dit soort beslissingen horen voor mij ook bij het reizen en de vrijheid.

Welke travelconfessions heb jij?