fbpx
Personal

Terugblik: mei 2017

 • 4 juni 2017

Zoals je inmiddels wel van me gewend bent, blik ik ook nu weer met je terug op de afgelopen maand. Een maand met 31 dagen, maar het leken er wel dubbel zoveel! En dat bedoel ik in positieve zin. Zo vloog de tijd voorbij bij mijn nieuwe baan. En na maanden voorpret stapten Remco en ik eindelijk het vliegtuig in naar Hong Kong. Ik neem je mee door de highlights van mijn maand mei.

Als eerste dus mijn nieuwe baan. Op 1 mei startte ik als P&O Adviseur bij Pondres. En tot nu toe bevalt het me erg goed! Ik begin al aardig ingeburgerd te worden, de collega’s leer ik al wat beter kennen en ik heb het idee ook al nuttig te kunnen zijn. Helemaal top dus šŸ˜€ Het sluit ook erg goed aan bij het beeld dat ik had gekregen vanuit de sollicitatiegesprekken. Dat traject was best intensief, maar dat heb ik juist als heel prettig ervaren, zodat ik wel goed wist wat me te wachten zou staan. En dat zijn een hoop uitdagingen die ik maar al te graag aanpak.

Bijna een jaar heb ik er op moeten wachten, maar ze waren er weer: asperges! Die vind ik zooooo lekker! Op een vrijdag besloten Remco en ik na een wandeling door de Kampina om pannenkoeken te gaan eten. En ze hadden er eentje met asperges. Jum! En twee dagen later gingen we bij mijn ouders eten… weer asperges! Lucky me šŸ™‚ Weer een weekend later had ik een gezellige lunch met vriendinnen en genoot ik van dikke boterhammen met eiersalade en asperges. Ook een aanrader!

Eindelijk is sinds deze maand de vijver in de tuin zo goed als af. De vissen zwemmen erin (het belangrijkste, niet waar?), de tuinposter geeft een ruimtelijk gezicht en de planten eromheen doen het goed. Alleen de houten omheining moeten we nog een kleurtje geven. Het wordt fris blauw, dat vrolijkt de tuin nog verder op.

En toen stapten Remco en ik het vliegtuig in naar Hong Kong, om met eigen ogen te zien of de skyline echt de mooiste van de wereld is. We hebben het enorm naar onze zin gehad in de typische Aziatische sferen: chaos afgewisseld door serene rust. De reis bestond uit een mix van ronddwalen in het moderne centrum, uitstapjes naar verschillende eilanden, hikes door de groene jungle en rust in verschillende tempels.

En we hebben er tattoos laten zetten. De Chinese tekens voor “Liefde” en “reizen” heb ik onder mijn mandala op mijn rug laten zetten en Remco in groter en stoerder formaat tussen zijn schouderbladen. En gecombineerd staat er “Ik hou van reizen”. Past perfect bij ons. šŸ˜‰ Natuurlijk hebben we gecheckt en dubbel gecheckt of er echt wel staat wat we wilden. Het zou wat zijn als er opeens “drie bier” blijkt te staan…

En de skyline? Ja, die is wat mij betreft echt de meest indrukwekkende ter wereld!

Wat hou ik van Aziatisch eten!
Zo gaat dat dan bij ons šŸ˜‰
Schitterend toch?!
Auw…. šŸ™‚

En toen weer back to work.

Nu ik voortaan eens per twee weken een dag vrij ben, wil ik die dag aan de blog besteden. En dan zullen er meer regelmatiger berichten verschijnen. Afgelopen maand was nog een beetje anders, omdat ik net bij mijn nieuwe werk gestart ben en ook nog eens op vakantie ging. Vanaf deze maand ga je als het goed is meer van me horen šŸ™‚

Zo, en nu ben ik benieuwd hoe jouw maand was!

10 Reacties

 • Sabine

  Wat tof dat jullie het zo leuk hebben gehad in Hongkong!! En die tattoos ook, heel cool! Die skyline is inderdaad zo enorm indrukwekkend šŸ˜€ Asperges hebben ze hier ook, maar die laat ik altijd angstvallig links liggen šŸ˜›

  Beantwoord
  • Lizette

   Dankzij jou tips zijn we snel op plaatsen terecht gekomen. De metro verbindt alles goed, maar heeft ook heel veel verschillende uithangen. Na een paar dagen hadden we het systeem dood.
   Oh, ik dacht dat asperges typisch Europees zijn. Weet ik in ieder geval wat ik graag eet in Colombia šŸ˜‰

   Beantwoord
 • Kelly

  Wat heerlijk dat jullie naar Hong Kong zijn geweest. Ik heb alleen de luchthaven gezien dus dat telt niet mee šŸ˜‰ . Wil wel heel graag een keer die kant op. Mijn beste vriendin heeft er acht maanden gewoond dus zij weet alles over Hong Kong. Ik word ook zo blij van asperges. Ik zal ze meteen op de boodschappenlijst zetten want daar heb ik eigenlijk wel zin in.

  Beantwoord
  • Lizette

   Ah toevallig, ook een voorliefde voor asperges.
   Nu je vriendin er gewoond heeft, kan ze je vast veel inside tips over geven. Ik vond vooral de kleine nietszeggende dorpjes en eilanden erg leuk.

   Beantwoord
 • Elisa

  Nog gefeliciteerd met je nieuwe baan. Ik was trouwens ook heel blij met het asperge seizoen, zo lekker!! En Hong Kong,dat lijkt me zo gaaf šŸ™‚

  Beantwoord
  • Lizette

   Dankjewel! Oh ja, lekker zijn ze hĆØ? Jammer dat het alweer zo snel voorbij is.

   Beantwoord
 • Sigrid

  Wat gaaf dat jullie in Hong Kong zijn geweest! Moet ik toch ook nog eens naar toe šŸ˜‰

  Beantwoord
  • Lizette

   Het is echt een dikke aanrader. Vooral buiten de gebaande paden vind je echt dat relaxte Aziƫ- gevoel.

   Beantwoord
 • Aniek

  Hong Kong lijkt me zo gaaf! Maar nu ben ik vooral benieuwd naar de tattoo šŸ™‚

  Beantwoord
  • Lizette

   Is het zeker! Haha ja, hij is maar heel klein hoor, bij mij. En nu inmiddels goed genezen dus zal er de volgende keer eens een foto van maken. šŸ™‚

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.