fbpx
Personal

Terugblik: maart 2017

 • 2 april 2017

Zoals iedere eerste van de maand blik ik ook nu weer terug op de maand die net voorbij is. “Maart roert met zijn staart” was dit jaar echt het geval, maar dan in positieve zin, want er zijn enorm veel leuke dingen gebeurd! Eindelijk was de lente er! Heerlijk zonnig weer en het is weer langer licht. Mijn favoriete seizoen geeft me altijd een enorme energie boost. En de drang naar verandering nam ook toe. Al wat langer was er een verandering op komst, ten minste, ik was voor mezelf tot een besluit gekomen. En deze maand kreeg dat besluit concrete vormen. Daar ben ik onwijs blij mee! Ik hou het nog even spannend en blik eerst met je terug op alle andere geluksmomenten van de maand.

Maart zat ook boordevol gezelligheid met vrienden en familie. Zo ging ik met twee goede vriendinnen sushi eten. Ze hadden nog een kadootje voor mijn verjaardag, totaal onverwachts! Een super toffe zilveren ring met een wereldkaart erin geprent en “Wanderlust”. Hoe toepasselijk šŸ™‚ Ik ben er super blij mee.

Waar ik ook heel blij mee ben en al maanden naar uit keek, is de komst van konijntjes in onze tuin. Ik ben een enorme dierenliefhebster en hou van levendigheid in en om het huis. Met hulp van onze handige buurman hebben Remco en ik een best wel erg grote konijnenren in elkaar gezet en die heeft nu drie bewoonsters. Mag ik je voorstellen aan de dames Bella, LoĆÆs, (de bruin met witte) en Floortje (de grijs met witte), alle drie Hollanders.

Helaas is Indy, het vierde konijntje, na anderhalve week overleden. Ze kreeg een ziekte met onuitspreekbare naam. Heel sneu. Floortje had het ook. Met medicijnen en aandacht is Floortje er gelukkig weer bovenop aan het komen, maar dat lukte Indy helaas niet. De andere twee doen het gelukkig hartstikke goed en groeien als kool. Ze zijn erg nieuwsgierig en tam.

Terwijl ik van een mini-kinderboerderij in de tuin droom, wil Remco heel graag een vijver. Daar (met de vijver dus) zijn we deze maand flink mee aan de gang gegaan. De vijverbak kregen we van de vriendelijke meneer waar we ook de konijntjes hebben gekregen. Om het mooi weg te werken hebben we een houten omheining zelf getimmerd. Het viel soms niet mee, maar ons eerste doe-het-zelf project is goed geslaagd!

Maart was best wel een muzikale maand. Met mijn beste vriendinnetje ging ik naar het concert van Waylon in Eindhoven. Wat kan die man toch zingen! En een paar weken later was ik met Remco bij het concert van niemand minder dan Bruno Mars. Wat een spectaculaire show was dat! Bruno is een van mijn favoriete artiesten waar ik graag naar luister. Ik hou van de funky muziek met een knipoog naar de 80’s. Naar een concert van hem gaan stond al een tijdje op mijn bucketlist. In Antwerpen opende hij zijn wereldtour 24K en dat deed hij met klasse. Alle hits en alle liedjes van zijn nieuwe CD kwamen voorbij. Met spetterend vuurwerk, glitters, fenomenaal gezongen en begeleid door de band, ware magic!

Eindelijk ging ik er weer even tussenuit. Samen met Remco gingen we met het Blauw Busje op pad in Overijssel en Friesland. Erg gezellig en knus!

Het busje was eigenlijk verrassend ruim en ik vond het een unieke ervaring ermee op weg te zijn. We hadden ook mazzel met het zonnige weer. Overal waren we de eerste en enige campinggasten, maar dat vonden we prima. Even gezellig met zijn tweeƫn, heerlijk! Ik vertel je een andere keer nog meer over het toeren met dit toffe Volkswagen Busje.

Het meest blij ben ik toch wel met het nieuws dat ik voor het laatst bewaard heb. …. Ik heb een nieuwe baan! En daar ben ik echt zoooooo blij mee! Er zijn een aantal duidelijke redenen die maakten dat ik verlangde naar iets anders. En dat heb ik dus gevonden. Per 1 mei aanstaande word ik senior P&O adviseur bij Pondres, een dynamische, professionele, veelzijdige en leuke organisatie die de communicatie voor bedrijven verzorgt op allerlei denkbare manieren, geprint, digitaal, enzovoorts.

Ik heb ontzettend veel zin om bij hen aan de slag te gaan. Alles waar ik enthousiast van word in mijn werk, denk ik bij Pondres te gaan vinden. Het belangrijkste voor mij is dat ik er een goed gevoel bij heb, bij de organisatie, de functie en het team. En dan ook nog eens de mogelijkheid parttime te gaan werken en heel weinig reistijd (10 minuten op de fiets!). Ik heb straks een zee van tijd over denk ik šŸ™‚ (En die kan ik mooi weer gebruiken voor de blog.)

Bij dit besluit hoort ook afscheid van mijn huidige werkgever. En dat is na bijna vijf jaar best een beetje lastig. Ik heb toch wel ergens enthousiast aan mee gebouwd en dat ga ik nu los laten. Ook ga ik bepaalde collega’s natuurlijk enorm missen. Maar de verandering voelt goed en bepaalde contacten blijven.

Tot slot wil ik jullie bedanken voor het volgen en lezen van Reismuts. Afgelopen maand heeft de blog een nieuw record met lezers bereikt, namelijk zo’n 25% meer dan normaal gemiddeld. Super leuk! Echt bedankt!

Zo, het nieuws is eruit šŸ˜€ Nu ben ik wel nieuwsgierig naar hoe jouw maand was?

24 Reacties

 • Shirley

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Het klinkt erg leuk en ook alsof je er blij van wordt. Ik kan me voorstellen dat het afscheid na vijf jaar wel gek is. Succes met de laatste weken bij je huidige baan en alvast veel succes met je nieuwe uitdaging. Leuk dat je met je blog ook nog eens een bezoekersrecord hebt behaald.

  Beantwoord
  • Lizette

   Dankjewel! Ik word er inderdaad erg blij van. (Misschien ook wel een beetje extra van het zonnige weer hoor šŸ™‚ ) Ik heb heel veel zin daar te gaan starten, maar ook wel veel zin om alles bij mijn huidige werkgever zo goed mogelijk achter te laten.

   Beantwoord
 • Jenny

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! En met de bezoekersaantallen en de gezinsuitbreiding

  Beantwoord
 • Rashida

  Was super gezellig bij Waylon saampjes! En nogmaals gefeliciteerd en veel succes met je nieuwe baan!

  Beantwoord
  • Lizette

   Was het zeker! Binnenkort weer iets leuks plannen šŸ™‚ Dankjewel! X

   Beantwoord
 • Niels

  Hartstikke leuke maand zo te horen. Gefeliciteerd met je nieuwe baan en nieuwe huisgenoten. Jammer dat je er van eentje zo kort hebt mogen genieten. Daarnaast staat een vijver ook op mijn wensenlijst en ik ben benieuwd hoe die van jullie eruit ziet! Hopelijk gaat April net zo leuk worden voor je!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dat was het eigenlijk zeker wel šŸ™‚ Dankjewel! Onze vijver is een ronde bak met twee verdiepingen. Daarom heen bouwen we met hout een omheining. Ik wil de vijver op de grond zetten en ongeveer 70 cm hoog hebben, zodat kids die op visite komen er niet meteen in kukelen. Ik denk dat bij de volgende terugblik er wel een foto bij komt.

   Beantwoord
   • Niels

    Dat is wel een aardige gedachten šŸ˜‰ Kinderen vinden over het algemeen vijvers heel leuk, dus een kleine omheining kan geen kwaad. Ga je er ook een watervalletje bij maken zodat het van de ene bak naar de andere stroomt of gewoon via een pomp? Ik ben benieuwd naar het eindresultaat, dus als er straks een foto van is voel ik me aanbevolen šŸ˜‰

    Beantwoord
    • Lizette

     We hebben een filter en pomp in-een gevonden die als een soort fontein omhoog spuit, zodat er in ieder geval bewegend water is (om bevriezing in de winter te voorkomen). Maar we willen er eigenlijk nog een waterval aan de achterwand bij, alleen we hebben nog niet gevonden wat we in gedachten hebben. Morgen gaan we er weer flink aan klussen, dus binnenkort moet een foto goed komen šŸ™‚

 • Daphne

  Wat fijn dat je een nieuwe baan hebt! Gefeliciteerd! Klinkt als een goede keuze! Veel succes alvast!

  Beantwoord
 • Daphne | Travelshot.nl

  Super leuk, gefeliciteerd met je nieuwe job!

  Beantwoord
 • Denise

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan Ć©n met het halen van een record aantal bezoekers. Dat is altijd fijn.
  Ik had afgelopen maand mijn op 1 na beste maand. O, ik bedenk me nu gelijk dat ik de statistieken nog even bij moet werken. (Ik noteer altijd op de 1e van de maand hoeveel volgers ik op alle kanalen heb ĆØn ik houd de unieke bezoekers bij uiteraard.)
  Veel succes met je baan en geniet van de lente! Ik hou er ook van!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dankjewel Denise! Wat slim om dat te noteren per maand. Ik gebruik digitale overzichten, maar die blikken maar enkele maanden of weken terug. En ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de ontwikkelingen. Dank je voor de tip šŸ™‚ Enjoy spring!

   Beantwoord
 • Sabine

  Ohhh wat een schattige konijntjes!!! Lijkt me zo leuk een halve kinderboerderij in je tuin šŸ˜€ Wel echt zielig dat er eentje is overleden… En Natuurlijk van harte gefeliciteerd met je nieuwe job! Heel veel werkplezier gewenst!

  Beantwoord
  • Lizette

   Ja lief hĆØ? Ik vind ze zo cool! Heel nieuwsgierig en tam. Ik hoop maar dat die derde er ook nog helemaal bovenop komt.
   En dankjewel!! Gaat helemaal goed komen šŸ™‚

   Beantwoord
 • ivonne

  Mooie maand gehad Lizette. Wat zijn het een schattige konijntjes. Ik ben ook benieuwd hoe de vijver er straks uitziet! Ik heb mijn laatste konijn ook verloren aan een konijnenziekte en dat terwijl ze niet eens buiten kwam (mevrouw bleef liever binnen). 4 jaar, super fit en binnen 1 dag dood, zo zielig. Dat blauwe busje vind ik super gaaf. Nogmaals gefeliciteerd met je nieuwe baan en alvast veel plezier. Doe je Remco de groeten?

  Beantwoord
  • Lizette

   Dank je Ivonne! Ik ben ook heel benieuwd naar het eind resultaat van de vijver. Volgende keer zal ik een foto bijvoegen als ‘ie af is. Het derde konijntje gaat helaas nog steeds niet goed… met die twee buiten gelukkig wel. En de nieuwe baan, ik heb er zo’n zin in! En om de week op vrijdag vrij, dus dan kunnen we er een keertje op uit samen šŸ˜€ Groeten terug šŸ™‚

   Beantwoord
 • Diana

  Wat een goed nieuws – nieuwe baan, fijn is dat he? Hier ook eentje en blij met zo lente zonnetje alle kanten op springen. Gefeliciteerd en alvast veel plezier bij je nieuwe baan. Ook die ring is echt onwijs mooi, wat een oprecht cadeau ook. En natuurlijk je bezoekersaantal verhoogd is ook een reden voor een lente sprongetje – maart roert zijn staart positief…

  Beantwoord
  • Lizette

   Haha ja er zijn wel veel redenen voor blije lente sprongetjes šŸ˜€ dankjewel voor je vrolijke reactie, word ik nog vrolijker van šŸ™‚

   Beantwoord
 • Lotte

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Dat blauwe busje is zo leuk seg, en leuk om nog eens in eigen land op pad te gaan denk ik zo.

  Beantwoord
  • Lizette

   Dankjewel! Het busje is echt fantastisch. En ik was nog nooit in Friesland geweest, leuk om het eigen land te ontdekken.

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.