Zoals iedere eerste van de maand blik ik ook nu weer terug op de maand die net voorbij is. “Maart roert met zijn staart” was dit jaar echt het geval, maar dan in positieve zin, want er zijn enorm veel leuke dingen gebeurd! Eindelijk was de lente er! Heerlijk zonnig weer en het is weer langer licht. Mijn favoriete seizoen geeft me altijd een enorme energie boost. En de drang naar verandering nam ook toe. Al wat langer was er een verandering op komst, ten minste, ik was voor mezelf tot een besluit gekomen. En deze maand kreeg dat besluit concrete vormen. Daar ben ik onwijs blij mee! Ik hou het nog even spannend en blik eerst met je terug op alle andere geluksmomenten van de maand.

Maart zat ook boordevol gezelligheid met vrienden en familie. Zo ging ik met twee goede vriendinnen sushi eten. Ze hadden nog een kadootje voor mijn verjaardag, totaal onverwachts! Een super toffe zilveren ring met een wereldkaart erin geprent en “Wanderlust”. Hoe toepasselijk 🙂 Ik ben er super blij mee.

Waar ik ook heel blij mee ben en al maanden naar uit keek, is de komst van konijntjes in onze tuin. Ik ben een enorme dierenliefhebster en hou van levendigheid in en om het huis. Met hulp van onze handige buurman hebben Remco en ik een best wel erg grote konijnenren in elkaar gezet en die heeft nu drie bewoonsters. Mag ik je voorstellen aan de dames Bella, Loïs, (de bruin met witte) en Floortje (de grijs met witte), alle drie Hollanders.

Helaas is Indy, het vierde konijntje, na anderhalve week overleden. Ze kreeg een ziekte met onuitspreekbare naam. Heel sneu. Floortje had het ook. Met medicijnen en aandacht is Floortje er gelukkig weer bovenop aan het komen, maar dat lukte Indy helaas niet. De andere twee doen het gelukkig hartstikke goed en groeien als kool. Ze zijn erg nieuwsgierig en tam.

Terwijl ik van een mini-kinderboerderij in de tuin droom, wil Remco heel graag een vijver. Daar (met de vijver dus) zijn we deze maand flink mee aan de gang gegaan. De vijverbak kregen we van de vriendelijke meneer waar we ook de konijntjes hebben gekregen. Om het mooi weg te werken hebben we een houten omheining zelf getimmerd. Het viel soms niet mee, maar ons eerste doe-het-zelf project is goed geslaagd!

Maart was best wel een muzikale maand. Met mijn beste vriendinnetje ging ik naar het concert van Waylon in Eindhoven. Wat kan die man toch zingen! En een paar weken later was ik met Remco bij het concert van niemand minder dan Bruno Mars. Wat een spectaculaire show was dat! Bruno is een van mijn favoriete artiesten waar ik graag naar luister. Ik hou van de funky muziek met een knipoog naar de 80’s. Naar een concert van hem gaan stond al een tijdje op mijn bucketlist. In Antwerpen opende hij zijn wereldtour 24K en dat deed hij met klasse. Alle hits en alle liedjes van zijn nieuwe CD kwamen voorbij. Met spetterend vuurwerk, glitters, fenomenaal gezongen en begeleid door de band, ware magic!

Eindelijk ging ik er weer even tussenuit. Samen met Remco gingen we met het Blauw Busje op pad in Overijssel en Friesland. Erg gezellig en knus!

Het busje was eigenlijk verrassend ruim en ik vond het een unieke ervaring ermee op weg te zijn. We hadden ook mazzel met het zonnige weer. Overal waren we de eerste en enige campinggasten, maar dat vonden we prima. Even gezellig met zijn tweeën, heerlijk! Ik vertel je een andere keer nog meer over het toeren met dit toffe Volkswagen Busje.

Het meest blij ben ik toch wel met het nieuws dat ik voor het laatst bewaard heb. …. Ik heb een nieuwe baan! En daar ben ik echt zoooooo blij mee! Er zijn een aantal duidelijke redenen die maakten dat ik verlangde naar iets anders. En dat heb ik dus gevonden. Per 1 mei aanstaande word ik senior P&O adviseur bij Pondres, een dynamische, professionele, veelzijdige en leuke organisatie die de communicatie voor bedrijven verzorgt op allerlei denkbare manieren, geprint, digitaal, enzovoorts.

Ik heb ontzettend veel zin om bij hen aan de slag te gaan. Alles waar ik enthousiast van word in mijn werk, denk ik bij Pondres te gaan vinden. Het belangrijkste voor mij is dat ik er een goed gevoel bij heb, bij de organisatie, de functie en het team. En dan ook nog eens de mogelijkheid parttime te gaan werken en heel weinig reistijd (10 minuten op de fiets!). Ik heb straks een zee van tijd over denk ik 🙂 (En die kan ik mooi weer gebruiken voor de blog.)

Bij dit besluit hoort ook afscheid van mijn huidige werkgever. En dat is na bijna vijf jaar best een beetje lastig. Ik heb toch wel ergens enthousiast aan mee gebouwd en dat ga ik nu los laten. Ook ga ik bepaalde collega’s natuurlijk enorm missen. Maar de verandering voelt goed en bepaalde contacten blijven.

Tot slot wil ik jullie bedanken voor het volgen en lezen van Reismuts. Afgelopen maand heeft de blog een nieuw record met lezers bereikt, namelijk zo’n 25% meer dan normaal gemiddeld. Super leuk! Echt bedankt!

Zo, het nieuws is eruit 😀 Nu ben ik wel nieuwsgierig naar hoe jouw maand was?