fbpx
Personal

Terugblik: januari 2018

 • 4 februari 2018

De kop van het nieuwe jaar is er weer vanaf, nu de eerste maand voorbij is. Januari had nogal wat verrassingen in petto. Zo was ik aangenaam verrast door de schoonheid van Luxemburg, waar het nieuwe jaar begon. Het lukte me weer goed om Remco te verblijden met bijzondere cadeautjes die hij niet aan zag komen. Het personeelsfeestje van mijn werk was erg gezellig en er waren nog meer gezellige momenten.

Het startschot voor het nieuwe jaar was op Place Guillaume II, midden in het centrum van Luxemburg Stad. Een DJ draaide gezellige muziek en met zo’n 2000 man telden we af tot het nieuwe jaar. Remco en dansten nog een uurtje door in het nieuwe jaar. Toen begonnen mijn killer heals (die een goed idee leken tijdens het diner, maar minder geschikt zijn voor een plein vol kinderkopjes) best wel killing te worden, dus we namen een taxi terug naar ons appartementje.

De volgende dag voelde ik me zowaar nog best wel energiek. Dat is het grote voordeel van niet al te laat naar bed en niet al te veel champagne (zal ik het dan eindelijk toch eens leren? šŸ˜‰ ). Na een relaxt ontbijtje sprongen we de auto in naar Larochette, een schilderachtig plaatsje en goede uitvalsbasis voor leuke wandelingen. Daar vertel ik je een ander keer nog meer over.

Na de wandeling begon het wat te regenen en ik begon de gevolgen van afgelopen nacht toch wel meer te voelen. Daarom besloten Remco en ik de rest van de dag te vullen met een roadtrip langs verschillende kastelen. Ook daarover vertel ik je nog wel meer. Net toen de kater vet eten eiste, kwamen we er achter dat werkelijk ALLLES dicht is op 1 januari. Dus vol honger keerden we terug naar de hoofdstad om daar bij een benzinestation een zak chips te bemachtigen en in Ć©Ć©n keer leeg te eten. In koken hadden we die dag ook geen zin, dus voor het avondmaaltje reden we nog door naar een van de weinige Mc Donalds. Een memorabele eerste dag van het nieuwe jaar šŸ™‚

De dag erna brak de laatste dag van deze reis alweer aan. We spendeerden de ochtend in Vianden en keerden toen via een alternatieve route door Duitsland en Belgiƫ weer huiswaarts. Allereerst ging ik langs mijn moeder voor een dikke nieuwjaarsknuffel. Daarna waren onze huisdieren ook weer blij om ons te zien. Het was een leuk avontuur in Duitsland en Luxemburg en ik zal je er nog veel over gaan vertellen.

Toen brak het moment weer aan om back to work te gaan. Starten met een half weekje was wel fijn om er weer in te komen. En hoezeer ik het vakantiegevoel altijd lang vast wil houden, toch lijkt het al snel weer alsof ik niet weg ben geweest. Gelukkig heb ik nog genoeg nieuwe avonturen in het vooruitzicht.

Om de wandelbenen fit te houden, maakten Remco en ik op een zonnige zondagmiddag een wandeling door het Mastbos bij Breda. Het was er drukker dan we gewend zijn bij wandelingen (en fijn vinden), maar het was wel fijn om in ons eigen landje weer een frisse neus te halen. De gele route met de afdruk van een hert was ongeveer 7 km, ideaal voor deze middag.

Manlief was deze maand weer jarig, tijd voor cadeautjes en verrassingen šŸ˜€ . Fotografie en filmpjes maken vindt hij steeds leuker en mijn presentjes sloten daar goed bij aan. Hij heeft een drone gekregen die ook kan filmen en foto’s kan maken. Het valt nog niet mee om dat ding goed te besturen. Ook gaf ik hem een cursus fotografie cadeau. Wie weet krijg ik hem binnenkort eindelijk zover om eens een blogje te schrijven met fotografie tips šŸ˜‰ En als klap op de vuurpijl heb ik mijn principes over visserij opzij gezet en een heuse visvakantie geboekt. Dat viel enorm in de smaak, Remco is een fervente karper visser (heet dat zo?). We hebben een leuk chalet aan een meer midden in de Franse Ardennen. Ik hoop vooral op zonnig weer en met wat boeken en mijn yogamatje kom ik ook vast helemaal tot rust.

Laatst schreef ik al dat ik as we speak met een nieuwe tatoeage bezig was. Die staat er inmiddels op. Ik heb een Spaanse tekst op mijn rechter schouder laten zetten die voor mij een bijzondere betekenis heeft, met de overlijdensdatum van papa. Het voelde goed om dit te doen en ik ben er erg blij mee. Remco heeft een andere Thaise Sak Yant laten zetten, ook weer super mooi. En zo blijven we bezig šŸ˜‰

De afgelopen maanden leek een heuse babyboom en het lijkt alsof die nog niet voorbij is. Maar liefst drie kraamvisites stonden deze maand gepland. En alle nieuwe wereldburgertjes zijn zoooo schattig en lief! Verder waren er nog andere gezellige momenten, zoals het personeelsfeest van mijn werk. Pondres bestaat 60 jaar en dat moest natuurlijk goed gevierd worden. Een wonderlijke avond met leuke spelletjes en muziek, erg geslaagd vind ik!

Aangezien de verjaardagen van Remco en mij redelijk dicht op elkaar zitten, vieren we het altijd samen voor onze familie. Wat zijn we verwend met leuke cadeautjes, en het allerbelangrijkste, veel gezelligheid! Op zulke dagen mis ik papa nog meer. De warmte van de mensen die er wel zijn, verzacht het wel een beetje.

En verder? Tja, het was weer eens zo’n maand die omvloog. Ondanks de storm buiten voelde het wel als een fijne, rustige maand.

Ik ben heel benieuwd hoe jouw maand was!

10 Reacties

 • Dominique | dominiquetravels.com

  Mijn januari is eigenlijk ook voorbij gevlogen! Ik kijk vooral uit naar eind februari want dan ga ik op mijn eerste reisje van dit jaar! šŸ™‚

  Beantwoord
  • Lizette

   Oh leuk! Fijn vooruitzicht zo dichtbij! Alvast veel plezier šŸ™‚

   Beantwoord
 • Shirley

  Ik was tussen kerst en oud & nieuw in Luxemburg en ik vond het ook heel mooi en leuk. Tof dat jullie er ook nog o&n gevierd hebben. Ik was in januari thuis, dat was wel even anders dan december met twee stedentrips en nog meer vrije dagen.

  Beantwoord
  • Lizette

   Wat toevallig, dan hebben we elkaar er net mis gelopen. Dan is januari wel weer een wennen hĆØ na al die vrije dagen.

   Beantwoord
 • Simone | Paper Travels

  Klinkt in ieder geval als een suiper begin van het nieuwe jaar. Hier niet zo veel spannend gebeurd in januari eigenlijk. Werk en meer van dat soort zaken. Tof dat je een nieuwe tattoo erbij hebt. Ik wil er ook een bij maar kan nog niet goed beslissen wat precies. Work in progress… Enne… heel dapper dat je een visvakantie hebt geboekt. Tom is ook visser maar ik ga echt niet mee!

  Beantwoord
  • Lizette

   Ah, ook wen nieuwe tattoo. Ik ben benieuwd wat het gaat worden. Ben je wel al ooit mee geweest op een vistripje? Ik zie het zo voor me dat als het zonnetje lekker schijnt, dan vind ik het prima een beetje naar het water te turen met een boekje erbij. Hopelijk vangt hij snachts niet veel…

   Beantwoord
 • Sabine

  Wat gaaf een drone! Dat maakt zulke spectaculaire beelden. En leuk een vistripje. Vroeger als kind viste ik heel vaak. Had alle spullen er voor en met mijn broertje ving ik van alles. Ooit ving hij een enorme vis die hij als klein jongetje niet kon tillen. De foto die we hebben waar hij doodsbang naar dat beest kijkt is echt heel grappig en een mooie herinnering.

  Beantwoord
  • Lizette

   Met zoā€™n drone kun je inderdaad super toffe beelden maken. Maar ze zijn zo moeilijk te besturen…. Remco is tegen een boom aan gevlogen en nu wijkt hij een beetje af. Even kijken hoe we dat weer fixen. Haha grappig dat je hebt gevist! Mooie herinnering en leuke foto om je broertje mee te plagen šŸ˜‰

   Beantwoord
 • Marcella Molenaar

  Klinkt als een goede maand, het jaar begon met een reisje! Leuk om te lezen wat je deed. Je had veeeel cadeautjes voor Remco! Heel lief. Mijn januari stond in het teken van wennen aan een nieuw ritme en het zoeken van werk. Nu ga ik bijna naar Lissabon, zoveeeeel zin in!

  Beantwoord
  • Lizette

   Haha, ja eigenlijk waren het wel erg veel kadootjes hĆØ? We pakken altijd veelste veel uit met verjaardagen. Maar ach, die ene keer per jaar. Lissabon is zoooo leuk, daar ga je het vast geweldig hebben!

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.