De kop van het nieuwe jaar is er weer vanaf, nu de eerste maand voorbij is. Januari had nogal wat verrassingen in petto. Zo was ik aangenaam verrast door de schoonheid van Luxemburg, waar het nieuwe jaar begon. Het lukte me weer goed om Remco te verblijden met bijzondere cadeautjes die hij niet aan zag komen. Het personeelsfeestje van mijn werk was erg gezellig en er waren nog meer gezellige momenten.

Het startschot voor het nieuwe jaar was op Place Guillaume II, midden in het centrum van Luxemburg Stad. Een DJ draaide gezellige muziek en met zo’n 2000 man telden we af tot het nieuwe jaar. Remco en dansten nog een uurtje door in het nieuwe jaar. Toen begonnen mijn killer heals (die een goed idee leken tijdens het diner, maar minder geschikt zijn voor een plein vol kinderkopjes) best wel killing te worden, dus we namen een taxi terug naar ons appartementje.

De volgende dag voelde ik me zowaar nog best wel energiek. Dat is het grote voordeel van niet al te laat naar bed en niet al te veel champagne (zal ik het dan eindelijk toch eens leren? 😉 ). Na een relaxt ontbijtje sprongen we de auto in naar Larochette, een schilderachtig plaatsje en goede uitvalsbasis voor leuke wandelingen. Daar vertel ik je een ander keer nog meer over.

Na de wandeling begon het wat te regenen en ik begon de gevolgen van afgelopen nacht toch wel meer te voelen. Daarom besloten Remco en ik de rest van de dag te vullen met een roadtrip langs verschillende kastelen. Ook daarover vertel ik je nog wel meer. Net toen de kater vet eten eiste, kwamen we er achter dat werkelijk ALLLES dicht is op 1 januari. Dus vol honger keerden we terug naar de hoofdstad om daar bij een benzinestation een zak chips te bemachtigen en in één keer leeg te eten. In koken hadden we die dag ook geen zin, dus voor het avondmaaltje reden we nog door naar een van de weinige Mc Donalds. Een memorabele eerste dag van het nieuwe jaar 🙂

De dag erna brak de laatste dag van deze reis alweer aan. We spendeerden de ochtend in Vianden en keerden toen via een alternatieve route door Duitsland en België weer huiswaarts. Allereerst ging ik langs mijn moeder voor een dikke nieuwjaarsknuffel. Daarna waren onze huisdieren ook weer blij om ons te zien. Het was een leuk avontuur in Duitsland en Luxemburg en ik zal je er nog veel over gaan vertellen.

Toen brak het moment weer aan om back to work te gaan. Starten met een half weekje was wel fijn om er weer in te komen. En hoezeer ik het vakantiegevoel altijd lang vast wil houden, toch lijkt het al snel weer alsof ik niet weg ben geweest. Gelukkig heb ik nog genoeg nieuwe avonturen in het vooruitzicht.

Om de wandelbenen fit te houden, maakten Remco en ik op een zonnige zondagmiddag een wandeling door het Mastbos bij Breda. Het was er drukker dan we gewend zijn bij wandelingen (en fijn vinden), maar het was wel fijn om in ons eigen landje weer een frisse neus te halen. De gele route met de afdruk van een hert was ongeveer 7 km, ideaal voor deze middag.

Manlief was deze maand weer jarig, tijd voor cadeautjes en verrassingen 😀 . Fotografie en filmpjes maken vindt hij steeds leuker en mijn presentjes sloten daar goed bij aan. Hij heeft een drone gekregen die ook kan filmen en foto’s kan maken. Het valt nog niet mee om dat ding goed te besturen. Ook gaf ik hem een cursus fotografie cadeau. Wie weet krijg ik hem binnenkort eindelijk zover om eens een blogje te schrijven met fotografie tips 😉 En als klap op de vuurpijl heb ik mijn principes over visserij opzij gezet en een heuse visvakantie geboekt. Dat viel enorm in de smaak, Remco is een fervente karper visser (heet dat zo?). We hebben een leuk chalet aan een meer midden in de Franse Ardennen. Ik hoop vooral op zonnig weer en met wat boeken en mijn yogamatje kom ik ook vast helemaal tot rust.

Laatst schreef ik al dat ik as we speak met een nieuwe tatoeage bezig was. Die staat er inmiddels op. Ik heb een Spaanse tekst op mijn rechter schouder laten zetten die voor mij een bijzondere betekenis heeft, met de overlijdensdatum van papa. Het voelde goed om dit te doen en ik ben er erg blij mee. Remco heeft een andere Thaise Sak Yant laten zetten, ook weer super mooi. En zo blijven we bezig 😉

De afgelopen maanden leek een heuse babyboom en het lijkt alsof die nog niet voorbij is. Maar liefst drie kraamvisites stonden deze maand gepland. En alle nieuwe wereldburgertjes zijn zoooo schattig en lief! Verder waren er nog andere gezellige momenten, zoals het personeelsfeest van mijn werk. Pondres bestaat 60 jaar en dat moest natuurlijk goed gevierd worden. Een wonderlijke avond met leuke spelletjes en muziek, erg geslaagd vind ik!

Aangezien de verjaardagen van Remco en mij redelijk dicht op elkaar zitten, vieren we het altijd samen voor onze familie. Wat zijn we verwend met leuke cadeautjes, en het allerbelangrijkste, veel gezelligheid! Op zulke dagen mis ik papa nog meer. De warmte van de mensen die er wel zijn, verzacht het wel een beetje.

En verder? Tja, het was weer eens zo’n maand die omvloog. Ondanks de storm buiten voelde het wel als een fijne, rustige maand.

Ik ben heel benieuwd hoe jouw maand was!