fbpx
Personal

Terugblik: februari 2017

 • 1 maart 2017

Februari is misschien wel mijn favoriete maand. Niet zo gek, want het is de maand waarin ik jarig ben. En hoewel ouder worden me soms nog steeds een beetje irriteert, is de feestelijke dag altijd wel weer leuk. Dan zijn er ook nog meer verjaardagen, zoals van een van mijn nichtjes, van mijn moeder. En meestal is het in deze maand ook nog eens carnaval. Een hoop gezelligheid dus! En zo ook deze keer. šŸ™‚

De maand begon met een gezellig etentje met lieve vriendinnetjes. Wij zijn met z’n vieren al ruim twintig jaar bevriend. Door drukke agenda’s en verschillende werktijden is het vaak lastig om iets met zijn allen af te spreken. Daardoor vind ik de avondjes dat het wel lukt extra bijzonder. Voor onze vriendschap maakt het niet uit hoe vaak we elkaar zien, het gaat om de sterke band die we met elkaar hebben. Maar je kunt je voorstellen dat we – als we dan compleet zijn – ook lang niet uitgepraat raken.

Wat trouwens echt heel tof is, is dat een van deze vriendinnetjes, Marion, samen met haar vriend Koen een hostel in Tilburg aan het opzetten is, genaamd Roots. In het voorjaar zal dit eerste hostel van onze stad haar deuren openen. De verbouwingen in het waanzinnig mooie monumentale pand in het centrum van de stad zijn in volle gang. Ik ben super trots op deze kanjers, dat zij hun droom werkelijkheid aan het maken zijn. Benieuwd naar het hostel en hoe het is om zo’n droom aan te gaan? Binnenkort volgt een interview!

Vorig jaar hadden Ivonne van My Footprints en ik al het idee om eens te meeten, maar het kwam er steeds niet van. Afgelopen maand eindelijk wel! Ivonne kwam bij mij thuis op bezoek. Ik vond het heel gezellig. En ook interessant om ideeƫn voor de blog uit te delen. En het kan natuurlijk ook niet anders dan dat we veel reisverhalen uitwisselden.

Afgelopen maand werd ik dus weer een jaartje ouder. En ondanks dat ik het niet vierde (een feestje samen met Remco komt later dit jaar als onze tuin af is) heb ik me wel een enorm feestbeest gevoeld dankzij alle lieve berichtjes en kaartjes. En Remco had flink uitgepakt, jeetje wat ben ik verwend! De dag startte met een ontbijtje op bed. En een paar eerste kadootjes. šŸ˜€ In Rome had ik een nieuwe horloge uit mogen kiezen. Ik koos de Michael Kors smartwatch. Een elegant model waar je met verschillende wijzerplaaten en kleuren maar liefst 8000 verschillende looks kunt creĆ«ren. En hij is smart, dus heeft allerlei handige functies, zoals het lezen van berichten op mijn horloge. Ik kan er ook tegen praten en opdrachten geven, zoals navigeren naar de dichtbijzijnste supermarkt. Handig he?

De hele dag door kreeg ik nog meer kadootjes van mijn grote schat, zoals het super toffe boek The Travel Book van Lonely PLanet, met daarin foto’s en beschrijvingen van alle landen van de wereld. En een luchtje van Michael Kors, genaamd Wonderlust (hoe toepasselijk šŸ˜‰ ). En… in juli mag ik een hele dag meelopen met de dierenverzorgers van de Zonnegloed in BelgiĆ«! Een dream come true šŸ˜€ Eten maken, voederen, vast ook wel schoonmaken, maar dat maakt me niet uit. Het lijkt me een waanzinnig toffe en unieke ervaring.

Om mijn verjaardag toch een beetje te vieren kwamen mijn ouders bij ons thuis lunchen. En ’s avonds gingen Remco en ik uit eten in de stad. Daarna gingen we naar de film The Great Wall. Dat is echt een hele toffe film! Hij gaat dus over de Chinese muur en vertelt het verhaal van een legende die zich daar iedere 60 jaar voor doet. Wij zagen hem in Imax 3D, super vet.

Dinsdags was het Valentijnsdag. Een tikkeltje te commercieel als je het mij vraagt, maar toch ook wel weer leuk om mijn geliefde met een klein kadootje te verrassen. En zo dacht hij er ook over. Heel toepasselijk voor deze dag van de liefde kreeg ik van hem het Bucketlist boek voor koppels. Ik kende het Bucketlist boek al en was daar al een tijdje ijverig in aan het aankruisen. Super leuk om nu met zijn tweetjes nieuwe ideeƫn op te doen.

Eindelijk ben ik het boek 365 dagen onderweg van heldin Floortje Dessing aan het lezen. De afgelopen weken was ze regelmatig onderwerp van gesprek op social media nu haar programma weer gestart is. En het stormachtige weer was perfect geschikt om met een fijn boek op de bank weg te kruipen.

Afgelopen maand heb ik een nieuwe hobby ontdekt, handlettering. Er hangen al een tijdje lege fotolijstjes in de hal aan de muur en ik was van plan om iets met travel quotes te doen, maar kon niet vinden wat ik in gedachten had. Op Instagram zag ik wat voorbeelden van handlettering voorbij komen en dus ben ik dat ook gaan uitproberen. Ik ben er (nog) niet erg goed in, maar oefening baart kunst, toch?

Rotterdam is mijn favoriete Nederlandse stad en ik was er al een tijdje niet meer geweest. Daarom besloten Remco en ik er afgelopen weekend een dagje heen te gaan. We lunchten bij Hotel New York. Het was heerlijk en wat mij betreft is dit het mooiste stukje van Rotterdam. Daarna hadden we het impulsieve idee te gaan shoppen bij Alexandrium.

We zouden “informatie inwinnen” over een nieuwe TV. Een kwartiertje later zaten we opgevouwen in de auto met een nieuw exemplaar dat zo groot was dat we zelf nauwelijks nog in de auto erbij pasten. We kozen voor een Sony en manlief wilde graag een curve, dus met een gebogen beeldscherm. Eenmaal thuis bleek dat hij ook echt wel heel groot is, maar ook wel heel handig. Een Netflix knop op de afstandbediening, toegang tot internet (dus ik kan ook youtube filmpjes kijken op groot scherm) en uiteraard ook TV beeld, dat super mooi en scherp is.

Veel tijd om Tv te kijken hadden we niet, want toen stond carnaval weer voor de deur. Altijd een groot feest! šŸ˜€ Op zondag is d’n Opstoet (de optocht) in Kruikenstad (Tilburg) en daar wil ik altijd bij zijn. Dit jaar was ik wel heel happy met mijn outfit. Heel travellish met een jasje met daarop een fleurige wereldkaart. De meeste foto’s zijn niet echt voor groot publiek geschikt, maar eentje kan ik wel delen met jullie.

Meestal heb ik geen foto’s van de carnaval, omdat halverwege de dag de batterij van mijn telefoon leeg is. Dit jaar niet! Ik ontving een powerbank van GSMBatterij.nl. Binnen een dag werd ‘ie geleverd, zodat ik hem mee kon nemen. De Powerstar is licht van gewicht en heeft een handig klein formaat, past dus makkelijk in je broekzak of tasje. En dus geen last meer van een lege batterij. Omdat hij zo klein is, ga ik hem ook mee op reis nemen.


En toen was de maand alweer voorbij! Wat maart te brengen heeft? In ieder geval een lang weekend road trippen met het Blauw busje. En ik ga met mijn beste dinnetje naar het concert van Waylon. En ik hoop dat de lente gaat beginnen, ben wel een beetje klaar met het koude, grijze weer.

Hoe was jouw februari?

Dit bericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik schrijf altijd uitsluitend mijn eigen mening en ook uitsluitend over producten of diensten waar ik zelf graag gebruik van maak en jullie dus ook graag over vertel.

10 Reacties

 • Sanne

  Wat ben je heerlijk verwend voor je verjaardag! Het is zeker een mooi horloge en het Lonely Planet boek is ook heel gaaf. Ik heb inmiddels een hele collectie van hun boeken bij elkaar gespaard. šŸ™‚ Rotterdam is zeker een fijne stad, maar als echte Amsterdamse zou ik toch kiezen voor Amsterdam. šŸ˜‰ šŸ˜‰

  Beantwoord
  • Lizette

   Ja erg he? Voel me ook enorm verwend.
   Grappig, ik heb inmiddels ook een hele collectie LP boeken. Ik vind hun verzamelboeken ook altijd heel mooi weergegeven.
   Ik ben al veel te lang niet meer in Amsterdam geweest. En ook nog niet zo vaak geweest, ik weet de weg er nauwelijks. Reistijd speelt ook wel mee, het is toch wel anderhalf uur. Zelfs nog nooit in het Rijksmuseum, moet er binnenkort toch echt een keertje van komen.

   Beantwoord
 • Narelle | wegvanhetnoorden.nl

  Wat een fijne maand heb je achter de rug. Ik vind Hotel New York ook een heerlijk plekje van Rotterdam, standaard op de to do list als we er weer eens zijn šŸ˜‰ Leuke boeken trouwens, krijg er inspiratie van šŸ™‚

  Beantwoord
  • Lizette

   Best wel he? Eigenlijk jammer dat ie alweer voorbij is šŸ˜‰ Ik vind de boeken ook heerlijk voor nieuwe inspiratie šŸ˜€

   Beantwoord
 • Sabine

  Leuk al die cadeautjes! Ik ben in april aan de beurt en doe er nooit veel aan. Lekker eten met Jimmy ook weer dit jaar, hoop ik. Leuk dat je met Ivonne hebt afgesproken. Ik vind het ook altijd zo leuk andere bloggers te ontmoeten. Veel plezier in maart!

  Beantwoord
  • Lizette

   Is je verjaardag vieren in Colombia eigenlijk heel anders dan in Nederland?
   Ik vind het ook altijd leuk andere bloggers te ontmoeten. Toch wel interessant om ervaringen uit te wisselen en van reisverhalen krijg ik nooit genoeg. Als ik ooit naar Colombia kom, laat ik het je zeker weten. Een reisgids hoef ik dan niet meer te kopen met dank aan al jouw verhalen šŸ˜‰

   Beantwoord
 • Marcella

  Wat een heerlijke maand had je! Fijn dat je zoveel toffe cadeautjes kreeg voor je verjaardag Ć©n Valentijn! je smartwatch klinkt stoer. Jan heeft een soortgelijke van Fossil. Leuke boeken ook, fijne inspiratie. Leuk dat je met Ivonne afsprak. Ik heb haar 2x ontmoet. Superleuk! Ik zal jou ook wel eens willen ontmoeten!

  Beantwoord
  • Lizette

   Ja, ik ben eigenlijk wel veel te veel verwend šŸ˜‰
   Nou, lijkt me leuk je eens te ontmoeten. Wonen niet bepaald bij elkaar om de hoek, maar moet toch wel een keer iets te bedenken zijn, nietwaar?

   Beantwoord
 • Simone | Paper Travels

  Zo jij bent lekker verwend op je verjaardag. Ik was ook jarig in februari (de 9e) maar vier het eigenlijk nooit. Wel gaan we vaak even weg en dit keer gingen we een paar dagen naar Groningen. Lekker even eruit is ook vieren toch?

  Beantwoord
  • Lizette

   Ok nog gefeliciteerd! Een paar dagen weg is wat mij betreft de ideale manier om een verjaardag te vieren. Alleen gezien de situatie met mijn vader gaf ik dit jaar de voorkeur aan thuis blijven en met Mn ouders lunchen. Hoe was Groningen?

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.