fbpx
Hongarije Reistips & trucs

Mijn Airbnb ontgroening – en € 30,- reistegoed voor jou!

 • 26 februari 2017

Toen ik het sommige mensen in mijn omgeving vertelde, konden zij het niet geloven. “Jij? Nog nooit een Airbnb gedaan? En je reist zo veel!” Ja, klopt, maar op de een of andere manier is het er nog niet eerder van gekomen. Want dan had ik ergens al weer een leuk appartementje gevonden. Of ik had een hotelbon te verzilveren… in een hotel dus. Tot ik tijdens onze Europa rondreis opeens bedacht dat het hoog tijd werd Airbnb eens uit te proberen. En zo geschiedde 🙂 .

Als ik wat langer onderweg ben, vind ik het prettig om zo nu en dan in een huisje of appartement te verblijven. Je hebt vaak dan net even wat meer ruimte. Aangezien Remco en ik drie weken door Europa gingen rondreizen, ging ik dus op zoek naar appartementen. Voor de nachten in Boedapest zocht ik die bij Airbnb.

Het zoeken op de website of via de app gaat heel eenvoudig: je vult je bestemming in en de data en dan krijg je vanzelf de opties te zien. Met handige filters maak je je zoekopdracht nog specifieker. Spreekt voor zich eigenlijk. Vrijwel iedere verhuurder heeft beoordelingen, altijd goed om die even te checken voor je boekt. Ook het reserveren gaat zoals je zou verwachten. Wat ik extra handig vind, is dat de boeking ook via de app op je telefoon te zien is. Printjes zijn dus niet meer nodig. Ik kwam uit bij een appartement van Daniel, vlakbij de bekende St. Stefanus Basiliek.

Via de site of app kun je eenvoudig chatten met de eigenaar van de Airbnb locatie. Dat was in ons geval erg handig. Daniel was zelf namelijk op vakantie toen wij naar zijn appartement gingen en via de chat heeft hij duidelijke aanwijzingen gegeven m.b.t de toegangscodes en sleutels, zodat we onszelf binnen konden laten. In een hotel is inchecken vaak pas in de middag mogelijk, bij Daniel konden we er meteen bij aankomst in de ochtend al in. Dat hadden we ook al via de chat afgestemd. Handig! Ik vroeg me namelijk al af waar je je bagage laat als je nog niet in het appartement kunt en er is geen receptie zoals bij een hotel of zo, maar daar hoefde ik dus niet verder over na te denken. (Blijft nog wel de vraag, hoe doe je dat dan?)

Het appartement was precies zoals op de foto’s. En de keuken was van allerlei gemakken voorzien, zoals een tosti-ijzer, magnetron en zelfs een wasmachine. Super fijn, konden we meteen de was van de eerste week even wegwerken. Oh ja, en het uitzicht vanaf het dak op de St. Stefanus Basiliek is best cool. Ben je op zoek naar een overnachting in Boedapest, dan kan ik dit appartement van Daniel van harte aanbevelen.

Al met al is deze Airbnb me erg goed bevallen. Het leukste van Airbnb vond ik dat het een woning is en je dus eigenlijk tijdelijk ergens echt woont. En daarmee een beetje de lokale vibe op kunt doen. Ook de prijs is interessant. Voor een gehele eigen woonruimte betaalden we aanzienlijk minder dan voor een gemiddeld hotel in dezelfde buurt. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een kamer bij iemand in huis, wat vaak nog voordeliger is.

Dus mijn eerste ervaring is zeker een succes te noemen. En er gaan zeker nog meer ervaringen volgen!

Wil je 30 Euro reistegoed voor je eerste Airbnb ervaring? Klik dan hier!

Heb jij al eens met Airbnb ergens overnacht? Wat vond jij ervan?

20 Reacties

 • Dionne

  Super leuk! Ik slaap zeer regelmatig in diverse AirBnB’s en ik vind het super leuk om te doen en ideaal als je alleen reist!

  Beantwoord
  • Lizette

   Jouw ervaringen zijn dus ook altijd goed, leuk! Maar een vraagje, wat doe je met je bagage als je al op de bestemming bent aangekomen maar je de Airbnb nog niet in kunt?

   Beantwoord
 • Robert | Traveljunks

  Afgelopen jaar in enkele Australische steden voor het eerst via Airbnb overnacht. Is ons zeer goed bevallen. In maart verblijven we in een Airbnb appartement in Brugge en in april in Edinburg. Waarschijnlijk gaan we er dit jaar nog een paar boeken 🙂

  Beantwoord
  • Lizette

   Zo, je bent dan zeker enthousiast geworden over Airbnb, leuk! Kan me voorstellen dat het ook een goede uitkomst biedt op een relatief duur continent als Australië. En Brugge vind ik qua hotels ook niet echt goedkoop, maar wil er nog steeds weer eens naar toe. Als je Airbnb bevalt, hoor ik graag je tips 🙂
   En Edinburgh op de planning, lekker vooruitzicht hoor!

   Beantwoord
 • Jennifer

  Ik heb dit voor het eerst in 2015 gedaan. Toen een appartement, en in de vorige zomer ging ik alleen naar Berlijn en had ik een kamer bij iemand in huis. Zij was dus ook gewoon thuis. Ik was overdag op pad, en ’s avonds sliep ik al vrij vroeg dus we hebben elkaar amper gesproken. Ik vond het wel fijn alleen, als ik met meerdere ben (zoals in 2015) ga ik wel voor een appartement voor onszelf. Mijn ervaringen zijn zeer positief 🙂 Als ik nu ergens heen ga, kijk ik altijd eerst naar airbnb.

  Beantwoord
  • Lizette

   Ik kan me goed voorstellen dat het ook heel leuk is om het alleen te doen, maar dan een kamer bij iemand in huis te kiezen. Ik denk dat ik dat eerder zou doen dan een heel appartement alleen voor mezelf.

   Beantwoord
 • Sabine

  Leuk zeg! Ik heb nog nooit overnacht via AirBnB, maar zou het wel eens willen doen. Heb wel gezocht in Hongkong, maar uiteindelijk zijn we toch voor een hotel gegaan.

  Beantwoord
  • Lizette

   Ik heb voor Hong Kong ook bij Airbnb gekeken, maar de meeste beschrijvingen waren in het Chinees en ik kan me nog goed herinneren hoe de taal barrière in China soms lastig was, dus dacht ik maak het mezelf makkelijk en we hebben dus ook een hotel gekozen.

   Beantwoord
 • Dasja

  Fijn dat de eerste ervaring goed bevallen is. Onze eerste ervaring was vorig jaar in Madrid. We waren met vijf man en onze hond Ninja. Dat vind ik zo relaxt dat je dus ook kan zoeken op appartementen waar honden zijn toegestaan!

  Beantwoord
  • Lizette

   Dat is inderdaad een groot pluspunt! Goed om te weten. We hebben nu nog geen hond, maar zouden die in de toekomst wel willen, maar dan zou ik ‘m ook wel eens mee op vakantie willen nemen.

   Beantwoord
 • Jenny - IkReis

  Ik heb in best veel landen in een AirBnb geslapen. Een grappige manier om een kijkje te nemen bij mensen thuis, maar ook een voordelige manier om ruim te slapen.

  In het begin van airbnb had je echt een kamer bij mensen thuis – dat is voor mijn gevoel nu minder.

  Beantwoord
  • Lizette

   Inderdaad, zo had ik er nog niet naar gekeken, maar het is natuurlijk ook een goede manier om een kijkje bij mensen thuis te krijgen. Binnen Europa misschien minder “anders” maar nog steeds wel interessant. Ik heb bij mijn zoektocht voor een kamer in Boedapest eerlijk gezegd ook geen kamers bij mensen in huis gezien, of misschien niet goed op gelet.

   Beantwoord
 • Marcella

  Leuk appartement Lizette! Wij hebben in Noord-Ierland 2x een AirBnb gedaan. Beviel prima, al was het niet zó goedkoop als wel eens beweerd wordt. Ondanks de korting 😉

  Beantwoord
  • Lizette

   Thanks Marcella! Was ons ook goed bevallen. Was jullie accommodatie ook niet eens goedkoper dan bijvoorbeeld een hotelletje?

   Beantwoord
 • Judith | Worldwife.nl

  Ik heb al verschillende keren gebruik gemaakt van AirBnB. Meestal neem ik een kamer bij iemand thuis omdat ik het leuk vind om nieuwe mensen te leren kennen en meer over de bestemming te weten te komen.

  Beantwoord
  • Lizette

   Nu ik er zo meer over hoor, lijkt het mij eigenlijk ook juist wel leuk eens een kamer bij iemand thuis te proberen. Soort van insight info , tof!

   Beantwoord
 • Sheila

  Ik heb het nog nooit gedaan. Ik maak gebruik van Couchsurfing. Dat is kosteloos en je maakt daarbij ook echt contact met de lokale mensen. Ik heb dit wereldwijd al gedaan en ik heb er geweldige vrienden aan overgehouden. Het grappige is, dat er ook diverse couchsurfers hosts zijn die dezelfde accommodatie/slaapplek ook betaald aanbieden via AirBnB. Maar ik ben meer fan van het couchsurfen dus. Niet alleen omdat het kosten dekt, maar ook voor de geweldige en unieke ontmoetingen.

  Beantwoord
  • Lizette

   Ik wist niet dat couchsurfing gratis is, wat een goed idee om kosten ook te drukken. En inderdaad een perfecte gelegenheid om in contact te komen met locals. Is het je ooit wel eens tegen gevallen?

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.