Toen ik het sommige mensen in mijn omgeving vertelde, konden zij het niet geloven. “Jij? Nog nooit een Airbnb gedaan? En je reist zo veel!” Ja, klopt, maar op de een of andere manier is het er nog niet eerder van gekomen. Want dan had ik ergens al weer een leuk appartementje gevonden. Of ik had een hotelbon te verzilveren… in een hotel dus. Tot ik tijdens onze Europa rondreis opeens bedacht dat het hoog tijd werd Airbnb eens uit te proberen. En zo geschiedde 🙂 .

Als ik wat langer onderweg ben, vind ik het prettig om zo nu en dan in een huisje of appartement te verblijven. Je hebt vaak dan net even wat meer ruimte. Aangezien Remco en ik drie weken door Europa gingen rondreizen, ging ik dus op zoek naar appartementen. Voor de nachten in Boedapest zocht ik die bij Airbnb.

Het zoeken op de website of via de app gaat heel eenvoudig: je vult je bestemming in en de data en dan krijg je vanzelf de opties te zien. Met handige filters maak je je zoekopdracht nog specifieker. Spreekt voor zich eigenlijk. Vrijwel iedere verhuurder heeft beoordelingen, altijd goed om die even te checken voor je boekt. Ook het reserveren gaat zoals je zou verwachten. Wat ik extra handig vind, is dat de boeking ook via de app op je telefoon te zien is. Printjes zijn dus niet meer nodig. Ik kwam uit bij een appartement van Daniel, vlakbij de bekende St. Stefanus Basiliek.

Via de site of app kun je eenvoudig chatten met de eigenaar van de Airbnb locatie. Dat was in ons geval erg handig. Daniel was zelf namelijk op vakantie toen wij naar zijn appartement gingen en via de chat heeft hij duidelijke aanwijzingen gegeven m.b.t de toegangscodes en sleutels, zodat we onszelf binnen konden laten. In een hotel is inchecken vaak pas in de middag mogelijk, bij Daniel konden we er meteen bij aankomst in de ochtend al in. Dat hadden we ook al via de chat afgestemd. Handig! Ik vroeg me namelijk al af waar je je bagage laat als je nog niet in het appartement kunt en er is geen receptie zoals bij een hotel of zo, maar daar hoefde ik dus niet verder over na te denken. (Blijft nog wel de vraag, hoe doe je dat dan?)

Het appartement was precies zoals op de foto’s. En de keuken was van allerlei gemakken voorzien, zoals een tosti-ijzer, magnetron en zelfs een wasmachine. Super fijn, konden we meteen de was van de eerste week even wegwerken. Oh ja, en het uitzicht vanaf het dak op de St. Stefanus Basiliek is best cool. Ben je op zoek naar een overnachting in Boedapest, dan kan ik dit appartement van Daniel van harte aanbevelen.

Al met al is deze Airbnb me erg goed bevallen. Het leukste van Airbnb vond ik dat het een woning is en je dus eigenlijk tijdelijk ergens echt woont. En daarmee een beetje de lokale vibe op kunt doen. Ook de prijs is interessant. Voor een gehele eigen woonruimte betaalden we aanzienlijk minder dan voor een gemiddeld hotel in dezelfde buurt. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een kamer bij iemand in huis, wat vaak nog voordeliger is.

Dus mijn eerste ervaring is zeker een succes te noemen. En er gaan zeker nog meer ervaringen volgen!

Wil je 30 Euro reistegoed voor je eerste Airbnb ervaring? Klik dan hier!

Heb jij al eens met Airbnb ergens overnacht? Wat vond jij ervan?