Het is weer tijd voor het maandelijkse moment waarop ik je mee neem in wat mij de afgelopen maand zoal bezig heeft gehouden. En dat was nogal wat! Zo voelt het ten minste. Van de vakantie die twee weken duurde leek de tijd wel te verdubbelen. Heerlijk is dat gevoel. En de kunst is natuurlijk om dat ontspannen gevoel zo lang mogelijk vast te houden… tot de volgende reis dan. 🙂 Maar nu eerst een terugblik.

Precies op 1 augustus vertrokken Remco en ik voor twee weken naar La Palma. Mijn verwachtingen waren best wel hoog nadat ik een aflevering van 3 op Reis erover gezien had. En die kwamen uit èn werden overtroffen! Ik had je onze plannen al een beetje verteld en ik ga je er in andere blogs uiteraard nog meer over vertellen. Maar in het kort: het landschap is waanzinnig mooi, woest, groen en indrukwekkend, het eten is verrukkelijk en de sfeer is zo relaxt dat dit alles in combinatie met vrij weinig toerisme het voor mij echt een perfecte bestemming maakte. Met een huurauto hebben we vrijwel het hele eiland gezien.

Naast dat het een hele mooie bestemming is, is het ook heerlijk geweest er samen echt even wat langer tussenuit te zijn. De afgelopen tijd hebben we vooral weekendjes weg gedaan, dit voelde toch wel even anders. We hebben super vriendelijke mensen leren kennen (en er een vakantieadresje in Napels aan over gehouden, leuk voor een volgende trip!) en echt kunnen ontspannen. En nu hebben we nog honderden foto’s en flink wat film om op ons gemak uit te gaan zoeken. 🙂

En toen begon het werkende leven weer. Het fijne van een leuke baan is dat ik daardoor ook wel weer zin had om aan de slag te gaan. Remco en ik moesten na werktijd ook meteen flink aan de gang. Mijn ouders gaan namelijk verhuizen en wij helpen mee waar we kunnen. We konden meteen rollers en kwasten in onze handen nemen en in een week tijd hebben we het nieuwe appartement helemaal gewit. Er moet natuurlijk nog veel gebeuren, maar door de hulp van alle lieve familie is het al erg opgeschoten.

Als cadeau bij ons tuinfeest kregen we van mijn beste vriendinnetje een fles Familie Pos wijn. Je weet wel, de mousserende wijn die de familie Pos uit het programma Helemaal het Einde naar Nederland verschepen. “Fan van” klinkt enorm als een tiener, maar het programma volg ik vanaf dag 1 met veel kijkplezier. En als champagneliefhebber was ik wel nieuwsgierig. Eindelijk kwamen de flessen onlangs in Nederland aan. En… lekker hoor!

Wie mij wat beter kent, weet dat ik een enorme dierenliefhebber ben. In mijn dagelijkse werk als HR heb ik daar niets mee van doen en dat is ook niet persé mijn doel. Toch voelde ik al langer een bepaalde onrust dat ik wel ‘iets’ met dieren zou willen doen. En daarom besloot ik aan de opleiding dierenverzorging te beginnen. Ik heb er een gevonden die ik op eigen tempo, dus naast mijn fulltime baan en andere bezigheden, kan gaan doen. Ik ben gestart met de module EHBO voor dieren, nu al onwijs interessant. Wel weer even wennen natuurlijk om thuis de boeken in te duiken, maar tot nu toe vind ik het erg leuk.

Vorige maand hadden we een jong logeetje, deze maand kwam de grote zus logeren. De dag begon met wat regen, dus we moesten even goed nadenken wat dan leuk is om met een vijfjarige te doen. We moesten toevallig nog even naar een tuincentrum en dat as een groot succes! Ze hadden er leuke wagentjes en zelfs een binnenspeeltuin. Later op de dag brak de zon door en gingen we nog naar een buitenspeeltuin in de buurt. Heerlijk is dat, om dan het kind in je weer even los te laten op een schommel 😉

Ter afsluiting een kleine vooruitblik naar september. Aanstaande zondag ga ik samen met mijn beste vriendinnetje de 5 kilometer op de Tilburg Ten Miles rennen. Dit doen we om geld op te halen voor KWF. Beiden weten we helaas uit ervaring van dichtbij hoeveel pijn en verdriet die rotziekte met zich mee brengt. Papa vecht nog steeds elke dag. En toen ik de oproep plaatste voor deze sponsoractie bleek maar weer eens hoe fragiel de situatie is. Nog geen uur later werd hij met loeiende sirenes naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig is hij wederom gestabiliseerd en weer thuis. Voor papa, voor Bahudin en voor alle andere vechters gaan wij lopen. En we vinden het natuurlijk geweldig als je ons zou willen steunen, dat kan via deze actiepagina.

Vertel, hoe was jouw augustus?! Ook op vakantie geweest of thuis een leuke tijd gehad?