Joehoe! Reismuts bestaat deze maand drie jaar! In september 2014 ging de website live en verschenen de eerste blogs. Het leek me daarom een leuk moment om met je terug te blikken op de afgelopen drie jaar, de hoogtepunten, de dankbare momenten en de veranderingen. Ik moet zeggen dat ik helemaal niet het idee heb dat ik dit al drie jaar doe, tegen jullie aan kletsen.

In het begin borrelde ik denk ik over van verhalen. Ik borrel nog steeds hoor, maar wat ik bedoel is dat de eerste maanden dat Reismuts live was er werkelijk dagelijks een blog verscheen. Die schudde ik zo even allemaal uit mijn mouw. 😉 Ik had natuurlijk al jarenlang allerlei mooie reizen gemaakt en gelukkig kon ik terugvallen op mijn geschreven reisdagboeken en mijn digitale dagboek op lizette.waarbenjij.nu. Al vrij snel ontdekte ik dat ik dagelijks schrijven te intensief vond. Dus de frequentie zakte en nu post ik eigenlijk al maanden steady eens per week en soms een extra blog. Ik schrijf wanneer ik zin heb en dat houdt het voor mij leuk.

Reismuts had eerst een heel andere look, dat zul je je misschien nog wel herinneren. Veel groene tinten, een smallere strook voor berichten en de foto’s waren een stuk kleiner. Ik maakte gebruik van een gratis thema en kende nog niet veel mogelijkheden van WordPress. Dat was een prima manier om mee te beginnen denk ik. Vorig jaar vond ik het toch tijd om het eens aan te pakken. Ik wilde vooral een meer duidelijke site. En grotere foto’s. Toen kwam deze look dus, waar ik nog steeds erg blij mee ben. En waar ik in het begin alles zelf aan de site knutselde – en er dus ook wel eens wat mis ging, verdween of opeens niet meer werkte met alle frustratie en tranen tot gevolg – besloot ik zo’n anderhalf jaar geleden om het technisch onderhoud en back ups uit te besteden aan Liv2Day. Liv is een voormalige collega en voormalig reismaatje (we hebben ongeveer een maand samen door Peru, Bolivia en Chili gereisd) en hij reist zelf nog steeds de wereld over. Dus naast de technische kennis weet hij ook hoe het avontuur kan lonken. Goede link, nietwaar? Oh ja, en de site is ook over gegaan naar https en tegenwoordig krijg je een cookie-melding, heeft Liv ook even mooi gedaan.

Tijdens het bestaan van Reismuts heb ik persoonlijk ook behoorlijk wat meegemaakt. Veel te veel om op te noemen, maar de voornaamste dingen zijn toch wel: Verliefd geworden op Remco, samen gaan wonen en getrouwd op de Malediven , heel veel mooie reizen samen gemaakt die haast één lange honeymoon lijken (en waar ik jullie nog veel meer over ga vertellen!). Verhuisd naar een fijn huis, gezinsuitbreiding met lieve konijntjes. Helaas ook verdrietige dingen meegemaakt. De ziekte van mijn papa heeft een grote impact op me gehad en nog steeds. En over dit alles, the good and the bad, vertel ik jullie sinds een jaartje maandelijks in de persoonlijke terugblikken. Eerst vond ik dat een beetje eng, dat ‘blootgeven’, maar het voelt eigenlijk wel goed. Reismuts is ten eerste een reisblog, dus de meeste blogs gaan over … ja, REIZEN. Maar het is ook een PERSOONLIJKE blog en die persoonlijke touch maakt het voor mij meer ‘af’.

Eerlijk gezegd had ik drie jaar geleden echt never nooit niet gedacht dat Reismuts ooit zoveel lezers zou hebben. Het begon als een hobby, eigenlijk een uitprobeersel waar ik ‘mijn ei’ in kwijt kon. Ik vind het echt waanzinnig tof dat er zoveel van jullie zijn! Dat jullie de moeite nemen om te lezen en te reageren, dat blijf ik bijzonder vinden. En ik ben jullie dan ook erg dankbaar! Want laten we wel wezen, het is een hobby, maar die is wel veeeeeeel leuker door jullie als publiek! Dus many thanks en heel veel liefs voor jullie!!

Deze winactie is inmiddels gesloten. En… als dank heb ik een winactie als een kadootje voor jullie. Wil jij je paspoort laten shinen en een van de twee World Trip paspoorthoesjes winnen? Het enige dat je ervoor hoeft te doen, is:
– Like Reismuts op Facebook en Instagram. (Dat heb je natuurlijk al lang gedaan 😉 )
– Like dit bericht op Facebook.
– Reageer op Facebook of onder dit bericht dat je mee wilt doen.
Je hebt tot 7 september de tijd en op 8 september trek ik uit alle inzendingen twee winnaars!

Good luck!