fbpx
Nederland Reizen en zo

Reisplannen voor het nieuwe jaar

 • 5 januari 2016

Een nieuw jaar, een nieuwe ronde. Zal dit jaar mijn mooiste reisjaar gaan overtreffen? Ik denk het niet, maar dat was ook wel echt heel tof. Maar ik heb al wel wat leuke reisjes op de planning staan. šŸ™‚ Lees mee!

Mijn man is over vier dagen jarig. En ondanks dat hij het niet wil vieren, kun je een 30e verjaardag natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. De dag zelf heb ik boordevol verrassingen in en rond ons huis gestopt. En het weekend erna vieren we het nog een beetje extra tijdens een lang weekend weg. Dan slapen we in een heus kasteel in Mookerheide (vlakbij Nijmegen). Dat wordt genieten!

Een maandje later mag ik de feestmuts op. Ik kreeg de instructie om het laatste weekend vrij te houden voor een tripje. Hmmā€¦ dat maakt me heel erg nieuwsgierig!!

En dan komt maart. Vorig jaar zijn we met srprs.me weggeweest en het concept waarbij je je bestemming tot het laatste moment niet weet vond ik echt geweldig! Manlief wist de bestemming al wel vooraf, want hij heeft er een hele dag voor me georganiseerd om me er ten huwelijk te vragen. Dus die echte srprsā€“ervaring heeft hij toen niet gehad. Dan komt dat mooi dit jaar alsnog, dacht ik toen ik hem met de afgelopen feestdagen een Citytrip cadeau deed. Nog 81 dagen untill we embrace the unknown šŸ˜€ Hier kun je je inschrijven om ons te volgen.

Dan sparen we eventjes door tot mei, waarin we dik twee weken gaan roadtrippen door Oost-Europa. We denken aan Kroatiƫ, misschien ook wel Bosniƫ en Herzegovina en Sloveniƫ of misschien zelfs Hongarije. Ik sta open voor suggesties. Welke plekken moeten we zeker zien? Wat is een mooie route? Waar kunnen we het beste op heen- en terugvliegen?

Later in het jaar willen we graag een reis verder weg maken. We denken aan Sri Lanka. Maar ook hier staan we open voor suggesties!

Welke reisjes heb jij op de planning staan? En welke bestemming kun jij aanbevelen om dit jaar heen te gaan?

20 Reacties

 • Daphne

  Leuk zeg!
  En mooi vooruitzicht! India, Nepal, Cambodja, Thailand, Vietnam zijn ook erg mooi een aan te raden aps je naar Aziƫ wilt

  Beantwoord
  • Reismuts

   Van India, Nepal, Thailand en Vietnam heb ik alle hoeken gezien. Cambodja staat wel heel hoog op mijn verlanglijstje. Lijkt me waanzinnig mooi!

   Beantwoord
 • Daphne

  En ben 2 jan naar Dusseldorf geweest, ga in Serfaus skiƫn, wil naar Namibiƫ en Botswana, Porto en Singapore! Hoop dat het gaat lukken allemaal

  Beantwoord
 • Vetexbart

  Leuke vooruitzichten! Die trip door Oost-Europa zou ik ook nog wel eens willen ondernemen. Ik was eerder al op een roadtrip door Bulgarije, MacedoniĆ« en AlbaniĆ« en dat was supertof! šŸ™‚

  Beantwoord
  • Reismuts

   Oh wauw, dat lijken me ook hele bijzondere landen! Was je vanuit Nederland daarheen gereden of daar een auto gehuurd?

   Beantwoord
 • Lotte - scratchingmymap

  Ik ben zelf naar Kroatiƫ en Sloveniƫ geweest afgelopen zomer (thuis met eigen auto vertrokken). De Plitvice meren in het noorden van Kroatiƫ mag je Ʃcht niet missen! En in Sloveniƫ is Lake Bohinj ook een pareltje, en de hoofdstad Ljubljana is ook leuk!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Oh leuk! Ik was ook in Ljubljana, werd er ten huwelijk gevraagd en zou nog wel heel graag eens terug willen. Die meren lijken me ook fantastisch! Ik denk steeds meer dat eigen auto makkelijker is.

   Beantwoord
 • Cill

  Klinkt als een geweldig reisjaar weer :). Afgelopen zomer via duitsland en oostenrijk naar slovenie gereden. Piran in het westen van slovenie vonden wij geweldig, heel leuk klein vissersdorpje en compleet autovrij. Vanuit daar zijn wij naar triest in italie gereden om een ijsje te halen, is maar een kwartiertje rijden. Tussen de hoofdstad ljubljana en piran vind je ook veel leuks, een kasteel vanuit een rots/berg gebouwd en prachtige grotten. Kroatie zelf nooit geweest, maar budapest in hongarije zeker een aanrader. Prachtige stad. In bosnie schijnt mostar een plaatje te zijn heb ik me laten vertellen. Zelf is mijn vriend 1 januari 30 geworden en heb ik voor die gelegenheid een verassingstripje georganiseerd naar Oslo (tips zijn welkom). In de zomer willen we gaan roadtrippen naar de baltische staten (duitsland, polen, estland, letland, litouwen) en in november misschien naar abu dhabi en dubai!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank je voor je tips! Dat kasteel uit een rots lijkt me geweldig en ga ik opzoeken. Wat grappig dat Italiaans ijs zo dichtbij is šŸ™‚
   Budapest wil ik ook graag nog heen, maar is misschien wel ver rijden in 2 weken tijd.
   Wat leuk, gefeliciteerd! En wat een leuke reisplannen! Allemaal bestemmingen waar ik nog niet geweest ben, ben heel nieuwsgierig naar hoe je het gaat vinden! Wees welkom om je ervaringen te delen in de reizigerslounge!

   Beantwoord
   • Cill

    Het kasteel is in Predjama, ik heb het even voor je opgezocht. šŸ™‚

    Beantwoord
    • Reismuts

     Dank je! Wow, foto’s zien er heel tof uit!

 • Jantien

  Wat een leuke vooruitzichten! Kroatiƫ is een echte aanrader. Zo mooi daar. Sri Lanka is ook echt prachtig. De mensen zijn er ook zo warm en hartelijk en het eten is heerlijk.
  Ik ben net terug van een jaartje AustraliĆ«, dus voor mij wordt het nu eerst even sparen. Dus als je nog budget tips hebt šŸ™‚

  Beantwoord
  • Reismuts

   Dank! Krijg er veel zin in!
   Ah, dan kun je nog wel een jaartje teren op fantastische herinneringen, toch? Ik ben ook niet zo goed in sparen šŸ˜‰

   Beantwoord
 • Sabine

  ‘Mijn man’: klinkt zo leuk he? hihi. Maar joh wat een leuke plannen heb je! Ook voor zijn verjaardag trouwens, zal hij wel blij mee zijn! Ik hoop dit jaar naar New York te gaan, verder staat er nog niets op de plannen. Een paar jaar geleden heb ik trouwens een rondreis gemaakt door voormalig JoegoslaviĆ«. Alleen KroatiĆ« en ServiĆ« hebben we overgeslagen. Begonnen Ć©n geeindigd in Sarajevo: een geweldige stad trouwens, moet je Ć©cht bezoeken! Vanaf daar naar het plaatsje Mostar, heel mooi, veel geschiedenis. Daarna naar Montenegro, Kosovo, MacedoniĆ«, AlbaniĆ«, en via Montenegro weer terug naar Sarajevo. Was een heel interessante en mooie reis! Veel combinatie tussen natuur en cultuur šŸ™‚

  Beantwoord
  • Reismuts

   Hihi, klinkt leuk he? Opeens zo volwassen šŸ˜‰ Het weekendje weg weet hij van, de dag zelf boordevol verrassingen zijn echt nog nieuw voor hem. Zo leuk hem in spanning te houden haha!
   Leuk, NY! Hele toffe stad! Uniek in zijn soort!
   Wat een gave reis! Mostar ligt redelijk dichtbij Dubrovnik, zou ik dan zeker willen doen. Onze buren hier zijn ook fan van Sarajevo. Grappig, want ik hoor/lees er niet veel over. Genoeg tips voor plekken in ieder geval, wordt nog lastig om keuzes te maken om niet alleen maar onderweg te zijn, maar ook nog echt ergens te zijn. En anders maar geduldig zijn en een ander keertje terug voor de andere plekken.

   Beantwoord
 • Anita - Reisvlinder.nl

  Leuke plannen! Een srprs-tripje staat ook nog op mijn wensenlijstje. Naar Sloveniƫ/Kroatiƫ kun je ook prima met je eigen auto. Hebben wij ook gedaan, (alleen kregen we toen wel autopech op de heenweg en maar voor een week vervangend vervoer). De kust van Sloveniƫ is ook heel leuk en de Plitvice meren in Kroatiƫ zijn absoluut een aanrader. Macedoniƫ is ook heel mooi (en goedkoop), alleen is dat wel een beetje te ver als je met je eigen auto gaat. Ik wil zelf ook heel graag een roadtrip door de Balkan maken. Zoveel mooie plekjes daar die ik nog niet gezien heb.

  Beantwoord
  • Reismuts

   We neigen steeds meer naar gaan met de eigen auto, maar de twijfel zit ‘m juist in wat jij ervaren hebt, auto pech. Lastige keuze haha! Maar genoeg mooie dingen te zien daar dus, fijn!

   Beantwoord
 • Marcella

  Wat zit je dit weekend in een geweldig kasteel! Veel plezier samen! En mooie plannen voor de rest van ’t jaar. Sri Lanka lijkt me gaaf, maar de tour door de Balkan ook. Benieuwd naar je avonturen!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ja tof he?! Heerlijk wakker worden hoor šŸ˜€ En de rest van het jaar komt ook wel goed. šŸ™‚

   Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.