Je smartphone is onmisbaar op reis. Het is je reisgids, je portefeuille met al je digitale tickets, je navigatie en je persoonlijke dagboek. Je kunt daarom echt niet zonder een goede smartphone. Er zijn tegenwoordig heel veel reisapps die het reizen makkelijker maken. De standaard apps voor het vinden van je hotel en het zoeken naar vliegtickets ken je inmiddels vast wel. Maar ken je deze handige apps voor op reis ook al? 

De beste smartphone voor op reis

Aangezien je smartphone je onmisbare buddy voor op reis is, is het belangrijk om te kiezen voor en kwalitatief toestel met alle eigenschappen die juist op reis zo belangrijk zijn. Denk aan snelheid, een goede camera en een batterij die lekker lang mee gaat. De Xiaomi telefoon telefoon beschikt over deze eigenschappen. Sterker nog, de toestellen blinken uit in snelheid. En snelheid van je smartphone is wel zo handig als je ergens in Beijing even snel de route wilt opzoeken naar je hotel. Of wanneer je hoognodig naar de dichtbijzijnste toilet moet.

Verder is iedere Xiaomi telefoon voorzien van een goede camera en beschikt over Full HD+ resolutie. Daardoor zie je niet alleen je foto’s haarscherp, maar ook bijvoorbeeld je favoriete series op Netflix. Een Xiaomi telefoon staat doorgaans vooral bekend om het grote geheugen, een grote batterij en ook nog eens een vriendelijke prijs. Allemaal eigenschappen waar je als reiziger blij van wordt.

Handige apps voor op reis

Dat je smartphone onmisbaar is voor op reis, dat is tot zover wel duidelijk. Maar welke handige apps voor op reis zet je zoal op je Xiaomi telefoon?

ExpressVPN

Internet is onmisbaar tijdens je reis. Alleen, op openbare netwerken is internetten lang niet altijd veilig. De app ExpressVPN zorgt ervoor dat je wel veilig, via een eigen VPN-verbinding, kunt internetten. De app is gratis om te downloaden. De service kost wel een paar Euro per maand, afhankelijk van welk abonnement je kiest.

Camera

Je zou deze app bijna vergeten in dit overzicht van handige apps voor op reis, maar wat is je smartphone zonder een goede camera app? Een Xiaomi telefoon is voorzien van een geweldige camera tot wel 64 megapixels. De foto’s die je daarmee neemt zijn werkelijk haarscherp. En dan komt het extra goed van pas dat een Xiaomi telefoon supersnel is, want zo ben je nooit te laat voor bijvoorbeeld die ene mooie actiefoto van de prachtige condor boven je hoofd!

xiaomi telefoon handige apps voor op reis

Trail Wallet

Vind je het net als mij ook altijd handig om de kosten van je reis bij te houden? De handige reisapp Trail Wallet helpt je daarbij. Je maakt je reisperiode, valuta en budget aan en de app staat klaar. Daarna voer je steeds de bedragen in. De app doet de rest voor je en berekent je resterende budget voor je reis. Ook krijg je handige overzichten met je uitgaven per categorie. Deze app is gratis.  

Splitwise

Ga je regelmatig met een vriendin op vakantie, of met een groep. Dan is Splitwise een app die je vaak handig voor op reis vindt. Deze app is er namelijk niet alleen om kosten in bij te houden, maar je kunt ook noteren wie wat betaald heeft. En op die manier krijg je dus een handig overzicht met wie aan wie wat verschuldigd is. Zo ben je niet na iedere maaltijd aan het rekenen, maar kun je het handig op bepaalde momenten een keer verrekenen. De app is gratis te gebruiken.

Feedly

Naast dat ik natuurlijk op mijn reisblog graag schrijf over reizen, gebruik ik andere reisblogs ook voor informatie over mijn toekomstige reizen. Maar waar had ik nou ook alweer dat ene fijne artikel gelezen? Met de app Feedly kun je elke blog koppelen en je kunt de blogs handig in categorieën indelen. Zo kun je dus alles voor je volgende bestemming handig op je Xiaomi telefoon bij elkaar zetten. De app is te gebruiken vanaf 6 Dollar per maand.

PackPoint

Inpaklijsten zijn ontzettend handig. Ik heb er een aantal per soort reis en gebruik ze zelf vaak. Het maakt het inpakken net een stukje makkelijker. Weet je wat nog handiger is? PackPoint! (Te vinden onder de naam PackPnt.) Deze reisapp verteld je namelijk wat en hoeveel je specifiek voor jouw bestemming en soort reis nodig hebt in je backpack. Want een inpaklijst voor de zomer is immers net even anders als je gaat eilandhoppen in Griekenland of in Indonesië. De app is gratis. Met de Premium betaalde versie heb je meer opties.

Lounge Buddy

Een handige app tijdens het reizen is Lounge Buddy. Dit is namelijk je digitale vriend die zorgt voor betaalde toegang tot airport lounges overal ter wereld. In een lounge kun je genieten van een comfortabele plek om te wachten tot je vlucht vertrekt. En dat kan gewoon al voor vertrek in een van de lounges op Schiphol. Ook kun je er genieten van gratis drankjes, snacks en maaltijden. Je betaalt immers al wel een klein bedrag voor de toegang. Bovendien, voor de lange vluchten zit je nooit meer zwetend in het vliegtuig, want je mag ook gebruik maken van de douches.

xiaomi telefoon handige apps voor op reis

Foodspotting

Een vakantie is niet compleet zonder lekker eten. Dus de lijst met handige apps voor op reis is niet compleet zonder een reisapp die je helpt bij het vinden van de lekkere restaurants op je bestemming. De app werkt overigens niet per restaurant, maar per gerecht. Gebruikers laten hun ervaringen, beoordeling en foto’s achter, zodat jij makkelijk kunt kiezen waar je graag gaat eten. De app is gratis en bestaat inmiddels al heel wat jaren, waardoor de reisapp goed gevuld is. Net als jouw buik straks 😉

SeatGuru

Het woord “goeroe” staat voor gids. En de reisapp SeatGuru is je ideale gids bij het vinden van de juiste plek in het vliegtuig. De app kent vrijwel alle vliegtuigen. Via de plattegronden kun je de ideale plek uitzoeken. Juist meer beenruimte, of zit je liever dichtbij het toilet. Helemaal gratis te raadplegen.

SkyGuru

Vliegangst is super vervelend, zeker wanneer je van reizen houdt. Gelukkig zijn er wel dingen die je tegen vliegangst kunt doen. En er is SkyGuru, je persoonlijke digitale gids. Deze app is ontwikkeld door therapeuten om vliegangst tegen te gaan. En dat doet ‘ie doordat je continu live kunt volgen wat er in het vliegtuig gebeurt. Zo schrik je niet van onverwachte geluiden. Ook krijg je informatie over de vlucht en turbulentievoorspellingen. Eigenlijk is deze app handig voor op reis voor alle reizigers. En hij is nog gratis ook!

WithLocals

Een van de leukste manieren om je bestemming te leren kennen is via lokale mensen. Met de app WithLocals kun je in een heleboel Europese landen allerlei activiteiten boeken met lokale mensen. Ga je voor een tapas avond bij een lokale familie in Sevilla? Of een wijnproeverij net buiten Rome? Of laat je rondleiden door Berlijn en hoor de verhalen achter de verhalen. De app is gratis. Voor de activiteiten betaal je uiteraard wel.

Ken jij de Xiaomi telefoon al? En welke van deze handige apps voor op reis kende jij nog niet?