De meeste blauwe, turquoise zee die je waarschijnlijk ooit zult zien, gezellige stadjes met gekleurde bootjes en kliffen met het mooiste uitzicht. Je hebt het allemaal in Malta. Vera van TripadVera was afgelopen augustus een week op dit prachtige eiland en vertelt je graag meer over wat je allemaal kunt doen in Malta!

Het leuke aan Malta is dat het een relatief klein eiland is, maar zeker genoeg bezienswaardigheden heeft om je een week lang heerlijk te vermaken! Van het ene uiterste punt, naar het andere uiterste punt van is slechts 27 kilometer! Ben je van plan een auto te huren in Malta? Houd er dan rekening mee dat ze in Malta aan de linkerkant van de weg rijden. Dit is misschien even wennen, maar een auto huren is wel ideaal om over het eiland te cruisen en alle bezienswaardigheden in Malta te ontdekken. Hieronder vertel ik jou mijn 5 favoriete tips voor wat je kunt doen in Malta.

Bezoek Valletta, de hoofdstad van Malta

Valletta, de hoofdstad van Malta en wat een heerlijk, gezellig stadje is dit toch! Het kleine stadje heeft ruim 300 monumenten en de St. Johns Co Cathedral mag je ook zeker niet overslaan aan je trip naar Valletta. Bezoek daarnaast de Upper Barakka gardens, hier worden elke dag om 12:00 en 16:00 kanonschoten afgevuurd, best bijzonder om mee te maken en leuk te combineren met een bezoek aan de mooie tuin.

’s Avonds is Valetta vooral mijn favoriet! Het stadje kent een relaxte sfeer met verschillende bandjes op straat die live jazz muziek spelen. Ook hangen door de smalle straatjes overal lampjes waardoor de sfeer in de stad enorm gezellig oogt. Wel een tip: doe makkelijke schoenen aan! De niveauverschillen zijn enorm waardoor je soms flinke heuvels of trappen op en af moet. Zelfs met je tafeltje bij een restaurant zit je soms op trappen of helemaal schuin, maar dit heeft ook weer wat! En het eten is heerlijk, en daar gaat het om toch?

Malta

Blue Grotto (viewpoint)

Dit pareltje van een uitkijkpunt ligt in het zuiden van Malta en is een natuurlijke rotsformatie wat ’s ochtends blauw kan oplichten door de hoek waar het zonlicht de grot in schijnt. Het is mogelijk om met een klein bootje door deze prachtige rotsformaties te varen, tickets hiervoor kosten ongeveer 8 euro per persoon en kan je vinden in het kleine dorpje waar je ook kan opstappen. Ga je liever niet met het bootje varen? Dan is het ook mogelijk om deze prachtige plek te bekijken vanuit de viewpoint.

Vanaf Malta eilandhoppen naar Gozo en Comino eiland

Mijn persoonlijke favoriet, als je denkt dat je in Europa geen paradijs kan vinden heb je het mis want die is er zeker! Op elke hoek van de straat worden ze verkocht: boottrips naar de kleinere eilanden Gozo en Comino waarbij je kan zwemmen in de prachtig Blue Lagoon! Wat mij betreft een must als je in Malta bent, want wat is dit een tof dagje uit. Hierbij ben je een dagje aan het varen waar je op verschillende plekken kan snorkelen, zwemmen en kan genieten van de prachtige uitzicht. Wil je meer te weten komen over deze boottrip naar Comino en Gozo eiland? Ik schreef er een blogartikel over op mijn eigen reisblog!

Coral Lagoon op Malta

Nog niet super bekend, maar wat een bijzondere plek is dit: Coral Lagoon. Deze plek is vanuit twee kanten te bezoeken, namelijk vanuit het water of vanaf de klif. Van ver ziet het er niet bijzonder uit, maar wanneer je dichterbij komt zie je dat op een gegeven moment een enorm groot gat midden in de klif. Het is niet toegestaan en zelfs levensgevaarlijk om vanaf de klif in het ‘gat’ van Coral Lagoon te springen. Het is ook mogelijk om Coral Lagoon vanuit het water te bezoeken. Dit is alleen mogelijk met een bootje, paddleboard of door te zwemmen. Al wordt zwemmen ook niet aangeraden. Dit is namelijk zo’n 40 minuten zwemmen waarbij de stroming vrij sterk kan zijn.

De kliffen bij de kapel ‘Church of Immaculate Conception’

Als je dan toch in de buurt bent van Coral Lagoon, is het net zo leuk om een klein stukje door te rijden naar het kapel ‘Church of Immaculate Conception’. Dit kapel is verder niet super bijzonder, maar het uitzicht daarentegen wel. Vanuit hier heb je namelijk een enorme klif met uitzicht zo ver je kan kijken over het water en stadjes. Houd je afstand vanaf de rand en geniet van het mooie uitzicht! Nog een tip: bekijk vanaf hier de mooie zonsondergang!

Malta, het eiland wat mij enorm heeft verrast met haar prachtige plekken en gezellige stadjes! Zeker voor een korte(re) vakantie kan je hier volop genieten van mooie stranden, lekker eten en leuke bezienswaardigheden. Kortom, genoeg te doen dus in Malta.

Staat jouw trip naar Malta inmiddels al gepland?