Samen eten verbindt. En dat is wereldwijd. Het concept WithLocals speelt daar in verschillende landen in Azië op een slimme manier op in. Via de website of app kun je in contact komen met mensen die een diner bij hun thuis aanbieden. Je maakt zo kennis met de keuken van een land, maar ook op een gezellige en persoonlijke manier met de mensen en de cultuur.

WithLocals is sinds kort ook actief in Nederland, in Amsterdam en Eindhoven. Best bijzonder om op de site tussen al die Aziatische landen opeens Nederland als optie te zien staan. Enkele weken terug ontving ik een uitnodiging van WithLocals om het concept uit te proberen. Dat wilde ik wel! Het leek me wel apart om bij een onbekend iemand thuis aan te schuiven.

Eten WithLocals in Eindhoven

Samen met Suus, vriendlief en een gezamenlijke vriend namen we vorige week de proef op de som. We kwamen bij Angelique in Eindhoven uit. “Enjoy a Living Room Concert over Dinner!” was de veelbelovende omschrijving. Er stond ons een bijzondere avond te wachten.

Angelique, haar man Johan en hun dochter Renee zorgden voor een warm welkom. We mochten aanschuiven in de gezellig ingerichte tuinkamer waar Marleen van Bijzonder Plekje en haar gezelschap al hadden plaats genomen. De tafel zag er mooi gedekt uit. Na een kort voorstelrondje met onze hosts en het andere groepje knalde de champagne om te proosten op een fijne avond.

Angelique serveerde als voorgerecht een heerlijk romige Thaise kokossoep. Verschillende ingrediënten had ze er los bijgedaan, zodat iedereen de soep naar eigen voorkeur verder op smaak kon brengen.

soep

Muzikale familie

Daarna bracht het gezin hun eerste verrassing ten gehore. We mochten allemaal mee naar het “trommelhok’, zoals zij het noemen, de schuur met allerlei muziekinstrumenten. Johan speelde percussie met de meest bijzondere en excentrieke instrumenten verzameld over de hele wereld. En Renee speelde op de trommels en zong werkelijk prachtig. Johan vertelde er ook verhalen over unieke ontmoetingen met vooraanstaande muzikanten.

vader en kind

Toen was het tijd voor het hoofdgerecht. Terug in de tuinkamer stond de tafel vol lekkers. Salade met geitenkaas en zongedroogde tomaten, een groentesalade, een broccoli en een prei taartje, een heerlijke zalmmousse, plakjes worst, gerookte zalm, kaasjes, vijgenbrood, noten, nacho’s. Een bont feest van lekkernijen om met elkaar te delen. Van tevoren had ik via de chat in de app al contact met Angelique gehad o.a. over mijn vega voorkeur en daar was uitgebreid rekening mee gehouden. Die chat functie is trouwens erg handig om vooraf met elkaar te contacten.

salades

Kippenvel momentje

Tijdens het uitbuiken kwam de tweede verrassing. We namen allemaal plaats op de bank binnen en kregen een heus huiskamerconcert. Renee zong wederom prachtig terwijl ze zichzelf begeleidde op de piano en Angelique harmoniseerde. Zo mooi, om kippenvel van te krijgen.

Ter afsluiting kregen we een dessert van vanille pudding met zelfgemaakte jam, warme kersen en lange vingers. En een stuk van de mooie blauwe taart tot besluit. We zaten tjokvol! We hebben genoten van het lekkere eten, de gastvrijheid en gezelligheid.

taart

De grote liefde voor muziek van dit gezin zit duidelijk diep geworteld. Ik vond het heel bijzonder om hun passie zo persoonlijk bij hun thuis mee te mogen maken. Voor ons als reislustig gezelschap waren de verhalen van Angelique als reisgids voor Djoser ook nog eens een extra leuke bonus. Het was een bijzondere avond.

moeder en kind

Ontmoet ook WithLocals

Ben je in voor een origineel en uniek diner bij mensen thuis, probeer dan WithLocals eens, in Nederland of in Azië. Ze willen het concept graag verder uitbreiden over Europa. Dat lijkt mij een geweldig idee, ik zou er zeker weer gebruik van maken. Sinds kort zijn ze in Spanje te vinden. Het is een hele leuke manier om in contact te komen met lokale mensen, dichtbij huis of juist ver weg. Een beetje zoals couchsurfen, maar dan in de keuken. Kijk op de website van WithLocals voor meer informatie of download de app op je telefoon.