Mats baby

Zoals je met de vorige terugblikken wel hebt gemerkt, draait mijn wereld nu vooral om Mats. En ik vind dat heerlijk! Maar om jullie meer plezier te doen, heb ik besloten de maandelijkse terugblikken anders te gaan indelen. Althans, ik denk dat ik jullie daar blij mee maak. Ik merk namelijk dat ik eindeloos kan schrijven over alle dingen rondom Mats, hoe groot of klein ook. En jij als lezer denkt dan “Eh, leuk, al die babyweetjes, maar dit was toch een TRAVEL blog”. En ja, dat is Reismuts nog steeds. De terugblikken zijn bedoeld om je een persoonlijke blik in mijn leven te werpen, dus dat zal ik blijven doen. Maar dan dus op een iets andere manier.

Waar werd ik blij van?

Het allerleukste is natuurlijk delen waar ik de afgelopen maand blij of vrolijk van werd. Dik op nummer 1 staan de lachjes van Mats. Ja sorry, begin ik er toch weer over, maar echt, jij zou ook steeds smelten 🙂

Waar ik ook blij van werd, waren alle vrienden die langs kwamen om Mats te knuffelen. De laatste weken van mijn zwangerschap waren op sociaal gebied behoorlijk rustig, des te fijner vind ik het nu weer iedereen te zien.

Ook was het fijn met Mats langs mijn werk te gaan. (Volgens mij is dit enorm Brabants dialect, maar ik reed niet alleen langs, ik ging natuurlijk ook naar binnen.) In januari moet ik weer gaan werken. Daar wil ik nu nog niet teveel aan denken, maar ik merk wel dat ik meer nieuwsgierig word naar hoe het daar gaat.

En de Sint is weer in het land. Zo ook bij mij op het werk. Mats vond het allemaal prima en keek rustig rond. Mats is in zijn korte leventje duidelijk heel lief geweest, want ook bij oma was de Sint langs geweest en is Mats behoorlijk verwend.

Andere dingen waar ik vrolijk van werd?

  • Wandelingen door de bossen. Heerlijk om zo nu en dan een frisse neus te halen.
  • Expeditie Robinson, en met name de verzameling Twitter berichten die de dag erna op de Facebook pagina van het programma verschijnt. Ik lig vaak krom van het lachen.
  • Kikkers en muizen. Je weet wel, die chocoladedingen gevuld met fondant. Ze zijn echt niet aan te slepen, zo lekker!
  • Black Friday! Nou ja, niet van de drukte in de stad. Maar dankzij de toffe aanbiedingen mocht ik een heeeeel tof cadeau uitzoeken van Remco dat ik al heel lang graag wilde. De volgende maand verklap ik het.

Waar werd ik minder blij van?

Dat is niet zo moeilijk. Ik vind herfstkleuren schitterend, maar ik haat regen. Dus ja, die regenachtige, grijze en koude dagen, bah! De dagen zijn nu ook al zo kort… ik kijk al weer uit naar het voorjaar.

Ik heb de H&M ook weer eens geprobeerd. Ja, dat is voor mij echt een ding. Als ik een vriendin in een leuke outfit zie, dan complimenteer ik haar natuurlijk en komt er regelmatig een casual antwoord “Oh, gewoon een H&M-etje”. Daar snap ik dus niks van. Als ik een keer ‘gewoon een H&M-etje’ aan heb, betekent dat eigenlijk dat ik minimaal een uur gefrustreerd in de winkel heb rondgedoold, op zoek naar dat ene ding dat er niet uitziet als je het ziet hangen, maar ‘je moet het áán zien’. Nou, dat probeer ik dan na minimaal 20 minuten wachttijd bij de broeierige paskamers, om er vervolgens achter te komen dat ik daar standaard een grotere maat moet hebben (of twee). Deze keer, dacht ik, foppen ze me niet. Ik wilde voedingstopjes en ik had geen zin om ze te passen, dus hop, maat XL mee naar huis. Ja, laat die dingen nou net groter uitvallen… Ach, het zit lekker los 😉

Mats was voor de eerste keer wat ziekjes. En ik schoot natuurlijk als nieuwbakken moeder meteen in de stress. Gelukkig viel de verkoudheid reuze mee en met extra knuffels en rust knapte kleine Mats weer snel op.

En nog andere dingen waar ik minder blij van werd?

  • Vuurwerknallen. Over jaaaaren zal Matsie het vast leuk vinden dingen te laten knallen, maar nu loop ik met de wagen vooral ver van de herrie vandaan.
  • Slaapgebrek. I know, it comes with the deal en we mogen met het slaapgedrag van Mats echt niet klagen, Maar oei, het valt soms niet mee om op 5-6 uurtjes slaap te kunnen functioneren.
  • Mede daardoor heb ik niet geblogd. Gewoon niet. Gek, dat is voor het eerst. En ik maar denken dat ik in het verlof een zee van tijd zou hebben. Maar ik ga weer meer schrijven, beloofd!
  • De overtollige kilo’s. Ja, ook dat hoort er nog bij. Ik ben er al 20 kwijt. “Zoveel!”, zie ik je denken. Jep, kijk maar eens goed naar de foto’s van toen ik zwanger was. Ik was niet bepaald slank, haha! Dus er moet nog meer af voor ik weer op mijn normale gewicht ben. Daar ga ik de komende maanden aan werken.

Welke reisjes heb ik gemaakt?

Yes! Ik ben er weer eens tussenuit geknepen en tevens was dat het eerste reisje als gezinnetje met Mats! Drie dagen zijn we naar Nieuwpoort gegaan aan de Belgische kust. Via via kwamen we in een super relaxt appartement aan zee terecht (thanks Puck!). Ik had er nog niet eerder van gehoord, maar het schijnt een bekende badplaats te zijn. En dat snap ik wel. Het was er heel relaxt. Ook wel lekker rustig, aangezien het buiten het seizoen was, maar ook dat vond ik juist fijn. Alsof je het hele strand voor jezelf hebt om uit te waaien.

Geluksvogels dat we waren, hadden we ook nog eens mooi weer met een voorzichtig zonnetje, terwijl het thuis regende. Vanaf het strand is het ongeveer 5 km lopen naar het middeleeuwse stadje. En daar kun je lekker – juist – vis eten. Het allereerste oestertje sinds mijn zwangerschap smaakte erg goed!

Ook hebben we weer een nieuw reisje geboekt met ons drietjes. Nieuwjaar vieren we dit jaar in Duitsland, in Keulen om precies te zijn. Daarover de volgende keer meer!

Hoe was jouw november maand?