fbpx
Reistips & trucs

Tips voor je (eerste) reis met een baby

 • 9 december 2018

Veel clichés zijn waar. Zoals zodra je een kleintje hebt, er uit alle hoeken allerlei goedbedoelde adviezen komen. Daar kan ik van alles van denken, in het geval van een eerste vakantie met baby vond ik het vooral erg handig. Ik wilde immers een ontspannen ervaring voor ons allemaal en daarvoor leer ik graag van de ervaring van anderen. De voornaamste tips zet ik voor je op een rij. 

 • Neem beddengoed / slaapzak mee waar de kleine al een keer in geslapen heeft (en niet heeft onder gespuugd 😉 ) De geur is een herkenning voor je kleintje en kan zorgen voor een  vertrouwd gevoel in de nieuwe omgeving.
 • Aangezien wij met de auto gingen, hadden we zelfs zijn eigen wieg mee. Het voordeel van de Next2Me Dreams Legend Co-sleeper van Chicco is dat deze makkelijk mee te nemen is. En als je baby nog klein is, kan hij of zij misschien ook wel in de wandelwagen-bak slapen.
 • Begin op tijd met inpakken. Waar we voorheen met zijn tweetjes even snel een weekendtas vol gooiden voor vertrek, moest ik nu wel even denken aan hoeveel luiers, hydrofiele doeken, spuugdoekjes… de kleine had gewoon een eigen weekendtasje vol! Je kunt beter teveel bij hebben dan te weinig.
 • Denk ook aan spulletjes die je misschien niet iedere dag nodig hebt, maar soms wel erg handig zijn. Zoals een neusspray of zo bij een verstopt neusje.
 • Oh ja, vergeet vervolgens vooral je eigen spullen niet ook in te pakken. Ik was zo met Mats zijn spullen bezig, dat ik haast die van ons zou vergeten.

 • Eenmaal aangekomen, realiseer je dat een andere omgeving heel spannend kan zijn. Geef de tijd om de indrukken te verwerken. Laat  je kleintje even de kamer op het gemak rondkijken en in zich opnemen. Ook al ziet een baby nog niet veel, hij/zij ziet wel iets.
 • Probeer er zelf vooral relaxt mee om te gaan, dat zal je baby ongetwijfeld aan voelen. Adem in, adem uit 😉 (Vooral een tip voor mezelf, haha!)
 • Had je kleintje al een ritme? Hou dat dan zoveel mogelijk aan. Hier gingen wij een beetje mis. Mats mocht ’s avonds wat langer bij ons op de bank knuffelen in zijn slaapzak. Het was immers ook voor hem vakantie. Ja… daaag ritme! Met weer eens een extra nachtvoeding als gevolg.
 • Alle bovenstaande tips zijn goed bedoeld en hebben mij geholpen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je je moeder / vader gevoel vooral blijft volgen!

Zo’n eerste vakantie samen is natuurlijk een bijzondere mijlpaal. En die moest uitgebreid gefotografeerd worden. Vind jij dat ook leuk, dan spreken de digitale mijlpaalkaarten van Sofie Lambrecht je ongetwijfeld aan. En extra tof is, ik mag je 15% korting geven! Gebruik bij je bestelling de code ‘REISMUTS’ en de korting wordt in het bedrag verwerkt. Ook leuk om kado te geven voor onder de kerstboom 😉

Heb jij nog goede tips voor een reisje met je kleintje? 

1 Reactie

 • Reizen met een baby: leuk of niet? - Reismuts.nl

  […] Die allereerste trip, ik vond werkelijk alles spannend! De lange autorit, een andere omgeving en een heuse volksverhuizing met genoeg spullen voor nog drie baby’s extra en nog had ik het gevoel dat ik iets vergeten was. En later de eerste keer vliegen was ook weer een dingetje hoor. Het is toch afwachten hoe het allemaal zou gaan. Nou het ging super! Heus, Mats heeft ook gewoon zijn momentjes dat hij ergens even geen zin in heeft (en dat laat hij dan zeker horen). Ondanks dat vind ik het allemaal prima gaan. […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.