Veel clichés zijn waar. Zoals zodra je een kleintje hebt, er uit alle hoeken allerlei goedbedoelde adviezen komen. Daar kan ik van alles van denken, in het geval van een eerste vakantie met baby vond ik het vooral erg handig. Ik wilde immers een ontspannen ervaring voor ons allemaal en daarvoor leer ik graag van de ervaring van anderen. De voornaamste tips zet ik voor je op een rij. 

  • Neem beddengoed / slaapzak mee waar de kleine al een keer in geslapen heeft (en niet heeft onder gespuugd 😉 ) De geur is een herkenning voor je kleintje en kan zorgen voor een  vertrouwd gevoel in de nieuwe omgeving.
  • Aangezien wij met de auto gingen, hadden we zelfs zijn eigen wieg mee. Het voordeel van de Next2Me Dreams Legend Co-sleeper van Chicco is dat deze makkelijk mee te nemen is. En als je baby nog klein is, kan hij of zij misschien ook wel in de wandelwagen-bak slapen.
  • Begin op tijd met inpakken. Waar we voorheen met zijn tweetjes even snel een weekendtas vol gooiden voor vertrek, moest ik nu wel even denken aan hoeveel luiers, hydrofiele doeken, spuugdoekjes… de kleine had gewoon een eigen weekendtasje vol! Je kunt beter teveel bij hebben dan te weinig.
  • Denk ook aan spulletjes die je misschien niet iedere dag nodig hebt, maar soms wel erg handig zijn. Zoals een neusspray of zo bij een verstopt neusje.
  • Oh ja, vergeet vervolgens vooral je eigen spullen niet ook in te pakken. Ik was zo met Mats zijn spullen bezig, dat ik haast die van ons zou vergeten.

Ga je vliegen met een baby? Lees hier de tips voor een zo relaxt mogelijke vlucht!

  • Eenmaal aangekomen, realiseer je dat een andere omgeving heel spannend kan zijn. Geef de tijd om de indrukken te verwerken. Laat  je kleintje even de kamer op het gemak rondkijken en in zich opnemen. Ook al ziet een baby nog niet veel, hij/zij ziet wel iets.
  • Probeer er zelf vooral relaxt mee om te gaan, dat zal je baby ongetwijfeld aan voelen. Adem in, adem uit 😉 (Vooral een tip voor mezelf, haha!)
  • Had je kleintje al een ritme? Hou dat dan zoveel mogelijk aan. Hier gingen wij een beetje mis. Mats mocht ’s avonds wat langer bij ons op de bank knuffelen in zijn slaapzak. Het was immers ook voor hem vakantie. Ja… daaag ritme! Met weer eens een extra nachtvoeding als gevolg.
  • Alle bovenstaande tips zijn goed bedoeld en hebben mij geholpen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je je moeder / vader gevoel vooral blijft volgen!

Lees ook: Reizen met een baby, leuk of niet?

Zo’n eerste reis met een baby samen is natuurlijk een bijzondere mijlpaal. En die moest uitgebreid gefotografeerd worden. Vind jij dat ook leuk, dan spreken de digitale mijlpaalkaarten van Sofie Lambrecht je ongetwijfeld aan. En extra tof is, ik mag je 15% korting geven! Gebruik bij je bestelling de code ‘REISMUTS’ en de korting wordt in het bedrag verwerkt. Ook leuk om kado te geven voor onder de kerstboom 😉

Heb jij nog goede tips voor een reis met een baby?