In tegenstelling tot de afgelopen maanden had ik in juni eens niet het idee gehad dat de tijd voorbij vloog. Misschien komt het doordat ik nu toch wel aan het aftellen ben naar mijn verlof en met name naar de dag dat ik onze kleine eindelijk ga zien. (De bevalling sla ik voor het gemak even over 😉 ) Ik kan haast niet wachten! Het grote voordeel is in ieder geval dat ook alle leuke en fijne momenten in juni extra lang leken te duren! Ik ga je meenemen in wat mij in juni zoal bezig hield.

Normaliter ben ik voor een vakantie altijd wel drukker op mijn werk, omdat ik alles zo goed mogelijk wil afronden. Tegen vijf maanden ‘vakantie’ valt natuurlijk niet op te werken, en dat hoeft ook niet hoor, maar toch heb ik diezelfde onrust nu. En dus ben ik super druk bezig geweest. Dat in combinatie met allerlei klusjes in huis, waar vooral Remco zin in had, maakte het allemaal wel wat veel. Het resultaat van de klusjes is echt super. De keuken heeft een frisse make-over gekregen. Die was eerst een beetje gelig/beige en nu wit met oceaan-blauw-groen. En een deel van de kozijnen buiten zitten weer strak in de lak. Daar ben ik heel blij mee. Alleen de weg er naar toe, met alle rommel, hmm…

Jaarlijks vieren Remco en ik ons jubileum van samenwonen (Ja, we zijn inmiddels al getrouwd, maar we vieren eigenlijk altijd alle jubileum-momentjes 😉 ) met een etentje bij restaurant L’Olivo in Tilburg. Helaas moeten we voor de volgende keer op zoek naar een ander restaurant, want het is deze maand verkocht aan een andere eigenaar die er een kroeg van gaat maken. Maar ook deze keer was het weer verrukkelijk smullen van de Italiaanse gerechten.

In juni at ik nog wel vaker buiten de deur. Hoewel ik inmiddels al weer ruim een jaar bij Pondres werk, heb ik nog regelmatig gezellig contact met dierbare oud-collegaatjes. En dat combineren we het liefst met een lunch, of een hapje en drankje. In Tilburg kozen we voor Ibiza, een leuk tentje met een all-you-can-eat concept met tapas. En met lekkere (alcoholvrije) cocktails.

Met de broer en zus van Remco spraken we afgelopen maand een soort familiedag af. Normaliter is die met de hele familie Brands in juni, maar deze grote versie is een jaartje doorgeschoven. Dat mocht de pret voor ons niet drukken. De kids konden los gaan in de grote speeltuin, terwijl wij op het terras van het zonnetje en de gezelligheid genoten. Remco wilde de trampoline ook wel uitproberen, wat voor hilariteit en blauwe plekken zorgde. We sloten de dag af met heerlijke pannenkoeken.

En ik mocht een hele bijzondere dag in juni meemaken! In 2005 leerde ik Bianca via een reisforum kennen. We waren beiden op zoek naar een reisgenootje voor Thailand. Het klikte en we hebben een super toffe reis gemaakt. In Thailand, op een marktje in Ayutthaya, hebben we Judith ontmoet. Sindsdien zijn we met zijn drieën vriendinnen gebleven. We hebben toffe citytrips samen gemaakt en Judith en ik ook samen nog enkele verre reizen.

Hoe bijzonder is het dat door de gedeelde passie voor reizen en de fijne band met elkaar Judith en ik bij de bruiloft van Bianca mochten zijn. Mike en Bianca waren kort ervoor in Italië getrouwd en in Nederland deden ze dat met familie en vrienden nog eens over voor de wet. Het was een super mooie dag! De enige zonnige dag van de week. Ze zagen er ook schitterend uit! Hun trouwfoto’s zijn natuurlijk niet aan mij om te delen (Remco kon er lekker los gaan met zijn hobby), maar een kiekje van Judith en mij wel.

En mijn zwangerschap? Het gaat goed! Ik lijk meer energie te hebben en dat is natuurlijk heel fijn. Mijn nachten zijn nog steeds gebroken (en dat al de komende jaren vast zo blijven), maar ook daar lijk ik inmiddels redelijk aan gewend te zijn. Alleen de laatste week voelde ik me een paar dagen toch wel behoorlijk ellendig. Een soort griepje heeft me denk ik (alweer, pfff) gevat, maar vooral veel doen en een drukke agenda begonnen me op te breken. Dus dat heb ik anders aangepakt. Op mijn werk is er gelukkig alleen maar begrip. En mijn sociale agenda hou ik ook beperkter. Met meer rust moet het weer goed komen.

Ik heb enorm moeten lachen om de serie The Let Down, die net op Netflix gekomen is. Van die typische situaties van een jonge moeder worden op ludieke manier uitvergroot, erg vermakelijk!

In juni zijn Remco en ik gestart met de cursus Hypnobirthing van Hartenwens. Dit past goed bij mijn/onze leefstijl en aandacht voor mindfullness. We leren bepaalde ademhalings- en ontspanningstechnieken en worden gecoached in hoe wij samen de bevalling straks op onze manier zo natuurlijk mogelijk tegemoet wensen te gaan. Bovendien leer ik er veel van, gewoon feitjes over het lichaam en de bevalling zelf, en dat geeft me rust. Het is immers toch allemaal nieuw wat ons te wachten staat. De cursus omhelst 4 middagen van 3 uur en de oefeningen moet je eigenlijk wel iedere dag doen. Het is dus behoorlijk intensief, maar wij vinden het ook wel erg prettig om samen zo bewust met de voorbereiding bezig te zijn.

Het leukste moment van deze maand was toch wel de pretecho waar mama (oma dus) bij was. Even spieken naar onze uk, dat blijft bijzonder. Verder geniet ik van het vrolijke getrappel in mijn buik.

En dan begint gewoon mijn laatste maand werken! Joepie!!

Hoe was jouw juni maand?