Na de terugblik op alle reizen uit het vorige jaar kan een bericht over mijn nieuwe reisplannen natuurlijk niet achterwege blijven. Mijn reiskalender is nog niet helemaal gevuld hoor, hoewel ik ideeën en wensen genoeg heb. De twee voornaamste langere reizen en een lang weekend staan inmiddels wel geboekt en gepland. De voorpret is begonnen!

De allereerste reis die gepland staat is eind april. Dan gaan Remco en ik vier dagen naar Old Pollard Lake in Linay (Frankrijk). Remco is een fervente karpervisser. Ik vind daar principieel van alles van, maar we gunnen elkaar onze hobby’s en ik hou ook erg van water en natuur. Daardoor heb ik eigenlijk best wel veel zin om hier samen heen te gaan.

Het meer ligt midden tussen de weilanden in het glooiende landschap van de Franse Ardennen. We hebben een chalet recht aan het water met een eigen stek (visplek). Dan kan Remco met zijn hengels bezig zijn, terwijl ik een boekje lees of wat yoga doe. Een heerlijk ontspannen vakantie wordt het! We zullen vanuit daar ook vast nog wel een uitstapje maken, dat zien we daar wel.

Lees ook: Hoe je een visvakantie leuk houdt voor iedereen 

De eerste reis waarvoor de vliegtickets inmiddels geboekt zijn is tevens de verste bestemming van dit jaar. In mei gaan Remco en ik achttien dagen naar de Filipijnen. De eilandengroep stond (gek genoeg) niet op mijn wishlist, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik er niet heeeeel graag heen wil. We waren nog een beetje zoekende naar een Aziatische bestemming die in mei goed te bereizen is. Ik zit namelijk liever niet in de regentijd. En bij het zien van enkele foto’s waren we direct verkocht!

We vliegen op de hoofdstad Manila en willen vanaf daar meteen door naar een andere plek, bijvoorbeeld de rijstterrassen van Banaue. De Chocolate Hills op het eiland Bohol lijken me erg bijzonder om te zien. En we willen ook gaan hiken langs watervallen en bij vulkanen.

Natuurlijk willen we ook relaxen op een mooi strandje. Het kleine eiland Boracay lijkt me daarvoor wel geschikt. Dit schijnt een van de mooiste eilandjes ter wereld te zijn. Tevens ook het populairste eiland, dus waarschijnlijk wel toeristischer. Ook het eiland Corton spreekt me aan met haar paradijselijke lagunes. En El Nido en Port Barton op het eiland Palawan lijken me ook wel wat. Er zijn daar zoveel paradijsjes!

We hebben tot nu toe alleen de internationale vlucht geboekt en zoals je merkt weet ik nog niet precies hoe de route daar gaat zijn. Alle tips zijn dus welkom!

Over een andere reis die inmiddels vast staat ben ik ook heel enthousiast. De nieuwe reisplannen krijgen zo steeds meer vorm. Remco en ik gaan in augustus tweeëneenhalve week roadtrippen naar Oost-Europa! Naar Bosnië en Herzegovina en Montenegro om precies te zijn. De afstand is natuurlijk veels te groot om in één keer te doen. Bovendien willen we vooral plezier beleven aan het onderweg zijn en niet helemaal gesloopt aankomen. Daarom zullen we de reis in stukjes ophakken. Het plan nu is om op de heenweg in Duitsland te overnachten, een dagje bij Lake Bled in Slovenië te spenderen en dan door te rijden naar Sarajevo.

Vanaf daar hebben we een leuke route uitgestippeld met steeds een nieuwe bestemming op zo’n drie tot vier uur rijden afstand. Dat houdt het auto rijden leuk. En ik heb zo’n idee dat de afstanden in werkelijkheid wat langer zullen zijn dan Google maps nu doet geloven.

Onder ander Mostar staat op de planning en verschillende Nationale Parken waar we willen gaan hiken. Natuurlijk houden we ook tijd over om te relaxen, daarvoor rijden we door naar de kust bij Kotor. De terugweg richting Nederland willen we ook nog verder uitzoeken. Aan de andere kant is deze roadtrip natuurlijk ideaal om op de bonnefooi te kijken waar we uit komen en daar worden we heel blij van, dus we hebben al wel wat leuke slaapplekken geboekt, maar we willen nog niet alles definitief vast leggen.

Tijdens het weekend van Pasen hebben we nog niets geboekt. Dat is wel ideale gelegenheid voor een tripje. We twijfelen nog of we op zoek gaan naar een citytrip of dat we dan de caravan pakken en naar Nederland, België of Duitsland gaan. Tallinn lijkt me bijvoorbeeld heel tof, of een Poolse stad, of een zonnige Spaanse stad. Maar kamperen vind ik (bij redelijk goed weer) ook altijd gezellig. Lastig kiezen dus 😉

En gedurende het jaar zullen er nog wel meer weekenden en korte reisjes bij gaan komen. Het wordt vast weer een reislustig jaar 😉

Heb jij tips voor deze plannen? En wat zijn jouw nieuwe reisplannen voor dit jaar?