fbpx
Portugal Turkije

Nieuwe reisplannen!

 • 27 oktober 2015

Terwijl ik nog nageniet van de heerlijke dagen in Den Haag en Delft afgelopen weekend (daarover een andere keer meer 🙂 ), heeft het reisvirus alweer toegeslagen. Mijn man en ik hebben als newly weds een gigantische bucketlist opgesteld en zijn daar actief mee aan de slag. En zo komt het dat we afgelopen week niet één, maar zelfs twee reisjes hebben geboekt!

In november gaan we een lang weekend naar Lissabon. De wereldstad stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Het lijkt me een mooie en vooral ook gezellige stad. We verblijven in Hotel Florida in hartje centrum. Het hotel heeft de kamers een antiek bioscoopthema gegeven. Dus misschien verblijven we wel bij Marilyn Monroe of Alfred Hitchcock.

Voor de jaarwisseling zijn we op zoek gegaan naar een extra bijzondere plek om dat samen te vieren. Het leek ons wel tof om met nieuwjaar in twee werelddelen tegelijk te zijn. En waar kan dat beter dan in Istanbul! Deze stad staat al lang in de top van mijn wensenlijstje. De combinatie van de Europese en Oosterse sfeer maakt mij erg nieuwsgierig. Vijf dagen lang gaan we ons onderdompelen in deze mystieke stad.

Ik heb er nu al heel veel zin in!

Ben jij al wel eens in deze steden geweest en heb je tips? Die zijn van harte welkom!

25 Reacties

 • rashida

  Istanbul! Is super gaaf. Zowel een interessant oud centrum als een nieuw modern centrum . En niet te vergeten de blauwe moskee is een bezoekje waard! Veel plezier! X

  Beantwoord
 • Daphne | food & flip flops

  Wat gaaf! En Istanbul lijkt me prachtig. Wat super dat jullie met oud & nieuw gaan, wij zijn ook aan het bekijken wat we gaan doen, of Parijs of naar Krakau en Auswitch, totaal anders maar ook indrukwekkend. Veel plezier alvast met de voorbereidingen.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Mijn man is vorig jaar met nieuwjaar in Krakau geweest. Hij vond het wel tof. Wel heeeeeeel koud! Maar de stad en omgeving is erg indrukwekkend. En met nieuwjaar is er buiten feest, muziek en gezelligheid en daarna kun je allerlei clubs induiken. Wel ff opletten dat op 1 januari werkelijk alles gesloten is daar. Veel plezier met de voorbereidingen!

   Beantwoord
 • Vincent - www.reizenoverdewereld.nl

  Hey leuk! Op instagram had ik al een tip gegeven over een leuke locatie in Lissabon waar ik een blog over heb geschreven. Vijf dagen Istanbul is ook een goede keuze. Die stad is zo groot. Daar heb je minimaal wel 3/4 volle dagen voor nodig 🙂

  Beantwoord
  • Reismuts

   Beide goede keuzes dus? Gelukkig! Dank voor je tip voor Lissabon, ik heb hem genoteerd!

   Beantwoord
 • Sabine

  Wat een leuke vooruitzichten! In Lissabon ben ik geweest en is écht een heel leuke stad! Het klooster vond ik vooral heel mooi. Maar de hele stad met die trammetjes heeft echt sfeer. Istanbul staat nog op de lijst 😉

  Beantwoord
  • Reismuts

   Mosterio dos jeronimos? Die lijkt me ook heel mooi. 😀 En Istanbul lijkt me dan weer totaal iets anders.

   Beantwoord
 • Sigrid | My Travel Secret

  Wat een heerlijke vooruitzichten weer! Istanbul niet geweest. De wijk Alfama in Lissabon was heel leuk en zoals ik al zei is een dagtrip naar Sintra ook zeer de moeite waard.

  Beantwoord
  • Reismuts

   We hebben Sinstra al bekeken en ziet er inderdaad echt heel tof uit!

   Beantwoord
 • Linda | One Day Trip

  Super leuk, Lizette! In Istanbul ben ik geweest toen ik 18 was, dus heb daar niet veel tips voor. Een boottocht over de Bosporus is sowieso leuk!

  Voor Lissabon heb ik heel veel tips! 🙂 Alfama is sowieso mijn favoriete wijk. Als je van Aziatisch eten houdt zou ik gaan eten bij Bambu. En als je Cristo Rei gaat bezoeken: vergeet geen contant geld mee te nemen! Heb(zoals je denk wel weet) meerdere blogposts over Lissabon geschreven.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Jaa, ik ken je blogs 😀 Ik heb er al even op gespiekt en je tips gaan zeker mee! Bedankt!

   Beantwoord
 • Lotte - scratchingmymap

  Jaaaa, wat leuk! Ik vind het twee heerlijke steden! Echt geen straf om 5 dagen naar Istanbul te gaan, neem zeker de ferry naar het Aziatische deel. De Blauwe Moskee is indrukwekkend en met een reden een bekende trekpleister, ga er kuieren door de verschillende parken en vooral: eet er zoveel je kan! Echt waar, ik wil alleen al voor het eten terug gaan, ik rook zoveel lekkers maar heb met spijt in het hart veel aan me moeten laten voorbij gaan wegens net gegeten en echt geen honger meer 😀

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ohh klinkt goed! Ik heb je tips in de planet genoteerd! Ben ook zo nieuwsgierig naar het Aziatische gedeelte. En dat eten, mmm klinkt goed!

   Beantwoord
   • Lotte - scratchingmymap

    Leuk om te horen, ik kijk al uit naar jouw verhalen over je trips! En zo jaloers op je nieuwjaarstrip, dat lukt ons hier nooit 🙁

    Beantwoord
 • Yvonne

  Jeetje, jullie hebben heel wat gezien en dus nog 2 superleuke bestemmingen op de planning staan voor dit jaar, heerlijk! E getrouwd op de Maledieven, wow. Lissabon staat hier ook de op de planning,in Istanbul waren we in 2005 en in 2008… prachtige stad, veel te zien. Het Aziatische deel is leuk om heen te gaan, wel goed op je portemonnee letten, vooral bij de ferry, En ik weet niet of hij er nog ligt, maar het scheepswrak van de San Lorenzo vond ik destijds wel een aparte plek om even heen te gaan en een eindje te lopen aan het water… veel plezier!

  Beantwoord
 • Anita - Reisvlinder.nl

  Wat een fijn vooruitzicht! Ik zag dat je mijn Lissabon-tips al had gevonden 🙂 Istanbul ben ik helaas nog nooit geweest. Veel plezier alvast.

  Beantwoord
  • Reismuts

   Ja, die had ik eerder al gevonden. Maakten me nog enthousiaster over Lissabon en komen nu goed van pas 🙂 Thanks!

   Beantwoord
 • Sheelagh

  Oh fijn! Lissabon en Istanbul staan allebei echt hoog op mijn lijstje. Benieuwd naar je avonturen!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Het lijken wel erg populaire bestemmingen 🙂 Ik ben ook heel benieuwd, verhalen gaan volgen!

   Beantwoord
 • Daphne | Travelshot.nl

  Leuk zeg! Vanuit Lissabon kun je mooi met de trein naar Sintra en van daaruit ben je zo met de bus bij Cabo da Roca! Heel erg mooi vond ik zelf, dus een echte aanrader :-). Over Cabo da Roca heb ik trouwens ook wat gepost op mij blog, om een beetje een indruk te krijgen. In ieder geval heel veel plezier!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Bedankt voor de tip van je blog! Sintra gaan we zeker wel bezoeken 🙂

   Beantwoord
 • Lisette | Travellust.nl

  Heel gaaf! Ik heb Lissabon (en Sintra) in april bezocht en Istanbul in oktober 2014. Echt twee hele fijne steden om heerlijk rond te dwalen. Geniet ervan!

  Beantwoord
  • Reismuts

   Thanks! Ik hoor er zoveel positieve geluiden over, heb er heel veel zin in!

   Beantwoord
 • De highlights van Alfama in Lissabon | REISMUTS

  […] afgelopen maanden las ik steeds vaker over Lissabon. En na de aankondiging van onze weekendtrip een paar weken terug stroomden de tips verder binnen. En terecht, want wat een heerlijke stad is […]

  Beantwoord

Laat een reactie achter

Volg deze blog

Get every new post delivered right to your inbox.