Australië, een immens groot land dat op de een of andere manier nog niet hoog op mijn verlanglijstje terecht is gekomen. Misschien door alle verhalen over gigantische spinnen, giftige slangen en andere enge beesten. Geheel onterecht weet ik inmiddels, en zeker na het lezen van de ervaringen van Ivonne van My Footprints. Lees mee over alle windstreken van dit land!

Even voorstellen…
Ik ben Ivonne, 49 jaar en woon sinds een kleine 10 jaar in Eersel (Noord Brabant) waar ik naartoe verhuisde voor de man in mijn leven, Frank. Sinds een klein jaar blog ik op de site Myfootprints.nl. Ik ga graag zelf op pad met de rugzak, vliegticket op zak en verder regelen we dan de meeste dingen ter plekke. Het liefst zou ik voor altijd op reis willen zijn maar Nederland blijft nog altijd mijn dierbare thuisbasis waar ik na het reizen weer heel graag thuiskom.

c(r)amping about2

Wat betekent reizen voor jou?
Vrijheid, nieuwe dingen ontdekken, de wekker niet te hoeven zetten en totaal het besef van dag en tijd kwijt (kunnen) zijn. Kennis maken met nieuwe culturen en de meest prachtige landschappen verkennen.Jezelf kwetsbaar durven op te stellen en afstand nemen van het materiële. Pas als je op reis bent blijkt met hoe weinig je eigenlijk tevreden kunt zijn.

Wat is je favoriete land?
Oei, wat is dit lastig want eigenlijk hebben de meeste landen wel indruk op mij gemaakt. Sinds wij in Amerika gewoond en gewerkt hebben heeft dat land een speciaal plekje in mijn hart gekregen en loten we elk jaar mee met de greencard. Het is een land van tegenstellingen en we moesten er echt wel even aan wennen, maar uiteindelijk genoten we van de laidback mentaliteit achter al de “glitter & glamour”. Ook Myanmar, waar we afgelopen maart tijdens onze langere reis waren, heeft mijn hart gestolen. Het is nog het Azië van voor het (grote) toerisme en de mensen zijn zo geweldig lief, enigszins verlegen en open.

portret1

Over welke plek wil je graag iets delen?
Frank en ik zijn inmiddels al 2 keer een periode van drie maanden in Australië geweest. Dat land heeft mij echt zo verrast. Vroeger had ik het idee dat Australië voornamelijk uit woestijn bestaat met rood zand,grote leegte een heet klimaat en een strakblauwe lucht. Toen we voor de eerste keer die kant uit gingen, en ik me meer ging verdiepen in het land, bleek het enorm gevarieerd te zijn.

Leestip: waarom een rondreis Australië zo bijzonder is

waterfallway

Onze eerste reis ging naar het zuiden, midden en westen van het land. Vooral de westkust heeft grote indruk op ons gemaakt met haar ruige landschappen en leegte. In 7 weken tijd reden we van Perth naar Darwin en het is de meest memorabele roadtrip die we tot nu toe hebben gemaakt. We kwamen er in de nasleep van een typhoon terecht waardoor de enige doorgaande weg een week lang afgesloten was, snorkelden met walvishaaien en zeeleeuwen, maakten een gave kanotocht waar we midden in de natuur kampeerden, reden uren over de weg terwijl we amper een andere auto tegenkwamen, zwommen in prachtige watervallen, leefden met de elementen, zagen de meest bijzondere dieren op de kleinschalige campings, werden lek gestoken door de muggen en sandflies in het Kakadu Np (maar wat was het mooi!!), vlogen in een klein vliegtuigje boven de rotsformaties van de Bungle Bungles, spraken met lokalen over hun leven in de regentijd als het water meters hoog staat en het normale leven 100 % anders is dan in de droge tijd, sloegen voorraden vers groente, fruit en brood in omdat de winkels die vaak niet hadden, wandelden in gave kloven, sliepen bijna elke nacht in een ienimienie tentje en genoten van de rust en de ruimte.

kiekeboe

Dit jaar waren we tijdens onze lange reis in het oosten van Australië en ook dat deel vonden we prachtig. De ruige kustlijn met geweldige wandelmogelijkheden, surfstranden, het Great Barrier Reef en het meest authentieke stuk regenwoud van het Daintree NP in het noorden waren fantastisch mooi. Als je iets meer landinwaarts gaat kom je eerst door een berglandschap dat daarna over gaat in een droog landschap dat meer lijkt op de westkust. Ik kan het echt iedereen aanbevelen om zeker de kust af en toe eens achter je te laten en meer het binnenland in te gaan. Wij volgden de Great Inland Way die helemaal van Cairns naar Sydney gaat, echt een bijzondere route.

Leestip: 15x Australië op je bucketlist

verkeersbureau5

De steden in Australië zijn prima, maar ook hier merk je dat Australië echt een buitenland is. Binnen no time zit je in de meest geweldige natuur en de Australiërs zijn echte outdoor liefhebbers. Op mooie dagen zie je hele families picknicken en gebruik maken van de gratis! Openbare bbq’s. Grey nomads zwerven met hun caravans en campers door het hele land en leven waar het klimaat op dat moment het beste is. Op de campings zie je echt zo veel verschillende soorten kampeer verblijven echt geweldig. We bezochten vrienden in Brisbane en elke dag ontbeten we buiten op het terras, heerlijk!

benboyd3

Je leest het wel ik heb mijn hart verloren aan Australië. Het land van de rust en de ruimte, bijzondere flora en fauna en laid back people! Jammer dat het zo ver vliegen is anders was ik er al vaker geweest. Voor een volgende trip die kant uit staat Tasmanië op de bucketlist en dan willen we daar een meerdaagse trekking maken. Eigenlijk kan ik maar 1 minpuntje bedenken en dat is dat Australië niet het goedkoopste land is om door te reizen maar als je wilt zijn er manieren genoeg om te budgetteren zodat de reis toch nog goed te doen is.