Toscane mag zich tot één van de meest geliefde regio’s in Italië rekenen. En de hoofdstad Florence trekt jaarlijks dan ook behoorlijk wat bezoekers. Menig bezoekers verliest zijn of haar hart aan de stad, die vol geschiedenis en cultuur is. Maar wat zijn nou de mooiste highlights in Florence? Blogger Lindsay heeft ze voor je op een rij gezet.

De mooiste plekken in Florence

In Florence zijn er een aantal bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf in deze stad. Er zijn een aantal zeer bekende gebouwen en locaties die duidelijk de highlights van Florence zijn. Hier vind je dan ook het merendeel van de toeristen. Florence heeft zoveel moois te bieden, maar tijdens mijn bezoek sprongen een aantal mooiste highlights er voor mij echt uit.

Cattedrale di Santa Maria del Fiore

De Cattedrale di Santa Maria del Fiore, oftewel de Duomo is één van de meest bekende highlights van Florence. Wanneer je door de straten van Florence loopt, krijg je al vaak een glimp te zien van deze prachtige kathedraal. Maar je ziet pas echt hoe groot de Duomo is wanneer je hem in zijn volle glorie ziet. Een bezoek aan de Duomo mag dan ook niet ontbreken wanneer je in Florence bent.

Je kan de Duomo bezoeken voor €19,- per persoon. Ik raad het aan om de tickets van tevoren te kopen, aangezien er een flinke wachtrij kan staan. Toen ik er was, stond er een rij van maar liefst meer dan een uur in de volle zon.

Ponte Vecchio

Wanneer je de toeristen volgt, kom je hoogstwaarschijnlijk uit bij de Ponte Vecchio. Voor de meeste mensen is de Ponte Vecchio ook één van de mooiste highlights tijdens hun trip naar Florence. De brug staat vooral bekend om zijn vele sierradenwinkels. Mocht je sierraden willen kopen tijdens je trip, wees je er dan van bewust dat je op de Ponte Vecchio de hoofdprijs betaalt.

Vanaf de Ponte Vecchio heb je prachtig uitzicht over rivier de Arno en de prachtige gebouwen die hieraan staan. Wanneer je over de brug loopt, stop dan vooral ook bij één van de bogen in het midden om van dit uitzicht te genieten. Voor heerlijk ijs ben je hier ook op de goede plek. Als je over de Ponte Vecchio loopt richting Palazzo Pitti, ga je direct na de brug de eerste straat links in. Hier vind je La Strega Nocciola, waar ze overheerlijke ijs verkopen.    

Leestip: Waarom Rome mijn favoriete stedentrip is

Palazzo Pitti

Als je vanaf de Ponte Vecchio rechtdoor blijft lopen, richting het zuiden, dan kom je vanzelf bij de derde mooiste highlight van Florence: het Palazzo Pitti. Palazzo Pitti is een paleis, maar tegelijkertijd ook een museum dat je kan bezoeken. Zelfs als je niet van kunst houdt, moet je naar het Palazzo Pitti toe lopen. Het gebouw is namelijk zo ontzettend groot, dat je het niet verwacht midden in de stad. Het lijkt namelijk maar te bestaan uit drie verdiepingen, maar als je goed kijkt zie je dat één verdieping net zo hoog is als 6 mensen! Ik geloofde mijn ogen niet toen ik hier achter kwam. Wat op een foto op internet niet zo bijzonder lijkt, is het in werkelijkheid wel. 

Voor €10,- per persoon heb je al toegang tot alle tentoonstellingen in het museum. Ook deze entreekaartjes kun je vooraf online kopen. De achterliggende Boboli-tuinen zitten niet bij deze prijs inbegrepen.

Lees ook: de hidden gems in Florence

mooiste plekken florence

Piazzale Michelangelo

Wil je tijdens je trip naar Florence de stad eens vanuit een ander oogpunt zien, ga dan vooral naar het uitzichtpunt Piazzale Michelangelo. Dit uitzichtpunt ligt op een heuvel aan de zuidkant van Florence en biedt een prachtig uitzicht over de Arno, alle bruggen inclusief de Ponte Vecchio en de stad. Piazzale Michelangelo kan vrij druk zijn, aangezien het één van de bekende highlights is van Florence. Zelf ben ik naar het uitzichtpunt gewandeld, waardoor je nog meer van de stad en zijn omgeving ziet. Maar er gaan ook bussen die je naar Piazzale Michelangelo brengen. Zelfs aan eten en drinken ontbreekt het hier niet. Er staat namelijk een eetstalletje waar je van alles kan kopen.

Loop ook zeker naar de Chiesa di San Salvatore al Monte, die zich achter het uitzichtpunt bevindt. Dit is een prachtige kerk, die veel toeristen overslaan omdat ze niet weten dat deze hier is.

Op verschillende momenten op de dag ben ik bij Piazzale Michelangelo geweest en het stelt nooit teleur! Overdag heb je uitzicht over de vele rode daken, maar ook voor een prachtige zonsondergang kan je bij de Piazzale Michelangelo terecht. In de avond zijn alle highlights van Florence verlicht, waardoor het uitzichtpunt ook in de avond prachtig is om te bezoeken en om er foto’s te schieten.

Praktische informatie

Florence heeft een eigen vliegveld. Daardoor is het een fijne bestemming om als stedentrip te bezoeken. Vliegtickets zoek je eenvoudig via Skyscanner. De beste tijd voor een bezoek aan Florence is het voorjaar en het najaar. In de zomermaanden kan het er vrij heet zijn. Zowel in de stad als er net buiten heb je veel keuze uit accomodaties, van hostels en hotels tot guesthouses voor een meer lokale ervaring. Via Booking.com boek je eenvoudig je keuze.

Welke van deze mooiste highlights van Florence wil jij graag bezoeken?

mooiste highlights in Florence